059 072 001 turizem@az-sp.si

Rim

0
Cena
od699€
Cena
od699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

21
4 dni, let
Datumi: 07.03.2024, 04.04.2024, 01.05.2024, 19.06.2024, 20.06.2024
Italija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Rim

Zbor potnikov na letališču Franja Tuđmana. Prijava na let v Rim dve uri pred vzletom letala. Po pristanku v Rimu sledi prevoz z avtobusom v mesto, krajši panoramski ogled mesta in postanek pri baziliki svetega Pavla zunaj obzidja, bogato okrašeni z mozaiki, ki se nahaja na mestu ene najpomembnejših rimskih bazilik in domnevnega groba sv. Paul. Namestitev v hotelu v centru Rima. Krajši prosti čas in odhod na ogled Rima. Sprehod od hotela in ogled Piazze della Republica, barvitega Španskega trga z znamenitimi Španskimi stopnicami, priljubljenega zbirališča Rimljanov s številnimi majhnimi restavracijami in tavernami. Prosti čas za večerjo. Skupaj se vrnite v hotel. Nočitev.

2. dan:Rim

Zajtrk. S turističnim vodičem si bomo ogledali Rim.: Piazza Venezia, kjer se nahaja Grob neznanega vojaka, spomenik kralju Viktorju Emanuelu II in veličastna beneška palača, Trajanova tržnica – Trajanov steber – Rimski forum, glavni trg iz časa Rimskega imperija, kjer so se sprejemale najpomembnejše odločitve za celotno cesarstvo. Po njegovih znamenitih stopnicah se povzpnemo na Kapitolski hrib s Kapitolskimi muzeji in kipom Marka Avrelija ter znamenitimi Michelangelovimi stopnicami, La Cordonata – Santa Maria in Aracoeli – Marcelovo gledališče. Sprehod do čudovite Fontane di Trevi, najbolj znane rimske fontane. Nadaljevanje do trga Piazza Navona – enega najlepših rimskih trgov z baročnimi palačami, cerkvijo svete Agneze in čudovitimi fontanami. Prosti čas za večerjo in lastne programe. Sestanek s spremstvom in vrnitev v hotel z javnim prevozom. Nočitev.

3. dan:Rim - Vatikan

Zajtrk. Ogled mesta nadaljujemo s trga Piazza del Popolo – trga z mogočnim obeliskom, cerkvijo sv. Maria del Popolo, dve cerkvi dvojčici in vrata Porta Flaminia, za katerimi se razteza ulica Via Flaminia, najbolj znana pot proti severu starega Rima. Povzpeli se bomo na Pincio, razgledno točko nad Piazzo del Popolo, ki je del enega najlepših evropskih mestnih parkov Villa Borghese. Sprehod po eni izmed glavnih nakupovalnih ulic Corso Vittorio Emanuelle do Španskega trga, nato pa sprehod do Avguštinovega mavzoleja – Ara Pacis – Hrvaškega zavoda sv. Jeronima, trdnjava Sant’Angelo, nekdanji mavzolej rimskega cesarja Hadrijana, Ponte Sant’Angelo, ki vodi do Vatikana – države v okviru mesta Rima, najmanjše države, z največjo cerkvijo na svetu – baziliko sv. Petra. Ogled bazilike sv. Petra s spremljevalcem in prosti čas za vzpon na kupolo svetega Petra, od koder se ponuja čudovit razgled na Rim. Prosti čas za ogled Vatikanskih muzejev – enega največjih muzejskih kompleksov na svetu z znamenito Sikstinsko kapelo. Zvečer predlagamo odhod v Trastevere – znamenito rimsko četrt, znano po živahnem nočnem življenju, odličnih restavracijah, čudovitih srednjeveških ulicah, očarljivem predelu mesta, ki ga imajo turisti tako radi kot Rimljani. Povratek v hotel. Nočitev.

4.dan:Rim - Zagreb

Zajtrk. Odjava iz hotela. Sprehod od Stazione Termini in ogled trga Piazza della Republica, Dioklecijanovih term, cerkve Santa Maria degli Angeli, Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli z Michelangelovim Mojzesom ter izlet do največjega koloseja na svetu – rimskega Koloseja. Prosti čas za morebitni ogled Kolizeja in rimskega foruma. Sestanek z vodnikom in prevoz na letališče. Polet proti Zagrebu.
*Urnik ogledov vseh lokacij in objektov navedenih v programu ali izbirnih vsebinah se lahko spremeni po presoji vodnika in je odvisen od delovnega časa posameznih lokacij oziroma objektov, trenutne razpoložljivosti ponudnikov storitev na terenu in vremenskih razmer.

Cena:

 • 699 EUR – 7.3.2024,
 • 759 EUR – 4.4.2024,
 • 799 EUR – 1.5.2024,
 • 699 EUR – 19.6.2024,
 • 749 EUR – 20.6.2024.

Cena vključuje:

 • povratno letalsko karto na relaciji Zagreb – Rim – Zagreb,
 • namestitev v hotelu 3/4* v Rimu na podlagi 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • prevoz z avtobusom letališče – ​​hotel – letališče,
 • vsi ogledi po programu,
 • organizacija in priprava izleta.

Doplačila:

 • turistična taksa v višini 4 – 6 EUR na odraslo osebo na noč (plačilo na licu mesta),
 • vstopnice za kraje in objekte, ki se obiskujejo, ki niso navedeni v ceni aranžmaja, fakultativni izleti,
 • napitnine voznikom, vodnikom, restavracijam, obroki niso vključeni v ceno,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • enoposteljno sobo: 120 EUR,
 • ostale vstopnine po želji.

Popust:

otrok do 12. leta na dodatnem ležišču – 40 EUR.

Slike

Proceed Booking