059 072 001 turizem@az-sp.si

Kitajska in fascinantna reka Jangce

0
Cena
od2,099€
Cena
od2,099€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

37
14 dni, let
Datumi: 2.4.2024 in 7.5.2024
Kitajska
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:let proti Šanghaju

Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve in pol uri pred letom. Sledi prijava na let in let s prevoznikom Turkish Airlines do Istanbula ter nato naprej do Šanghaja.

2. dan:Šanghaj

V popoldanskih urah pristanek v Šanghaju. Sledi transfer do vašega hotela s 4*, kjer boste bivali naslednje 3 noči.

3. dan:Šanghaj

Zajtrk. Po zajtrku lahko dan preživite po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (vključen v paketu izletov). Najprej obiščemo Budin tempelj, ki je eden od najbolj priljubljenih templjev v Šanghaju. V templju se nahaja kip sedečega Bude iz belega žada. Visok je kar 1,95 metrov ter težak 3 tone. Nato si ogledamo park Yu, ki izvira še iz dinastije Ming iz začetka 16. stoletja. Vrtovi slovijo, kot en izmed najlepših primerkov vrtnarske umetnosti na Kitajskem. Popoldan sprehod po francoskem predelu Šanghaja, kjer boste spoznali še njegovo evropsko stran. Povratek v hotel.

4. dan:Šanghaj

Zajtrk. Prosti dan za samostojne oglede in raziskovanje Šanghaja ali celodnevni fakultativni izlet (vključen v paketu izletov) v Zhujiajiao – vodno mesto. Zaradi množice uličic, mostov in kanalov ga imenujejo tudi kitajske Benetke. Kljub nedavni modernizaciji, boste bili v vasici priča življenju v davnih časih.

5. dan:Šanghaj

Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta in se sprehodili po Nanjing Road, eni izmed največjih nakupovalnih ulic na svetu ter kasneje še po impresivni pristaniški promenadi »Bund«. Promenada je sestavljena iz 52 hiš različnih arhitekturnih slogov in je ena od glavnih znamenitosti Šanghaja. Nato sledi transfer do železniške postaje, kjer se boste s sodobnim vlakom peljali do Yichanga. Po prihodu v Yichang sledi transfer do reke Jangce. Nastanitev v kabinah luksuzne potniške ladje, nakar sledi 4-dnevno razvajanje. Uživajte v opazovanju čudovite pokrajine in neponovljivih naravnih lepotah. Poleg vključenih izletov, opisanih v nadaljevanju, imate možnost na ladji rezervirati še dodatne izlete, ki niso vključeni v ceno potovanja.

6. dan:Jangce - križarjenje

Zajtrk na ladji. Ladja zapusti Yichang in mirno zapluje v očarljivo sotesko Xiling. Po kosilu bomo obiskali jez Treh sotesk. Jez je dolg okoli 2 km in visok okoli 185m. Je največja elektrarna na svetu z 32 turbinami. Nato se vrnemo na ladjo. Kosilo na ladji. Zvečer vas čaka presenečenje. Večerja dobrodošlice s kapitanom ladje.

7. dan:Jangce - križarjenje

Zajtrk. Po zajtrku boste uživali med vožnjo po 45 km dolgi soteski Wu. Levo in desno boste lahko opazovali gore visoke približno 1200 metrov. Pot bomo nadaljevali z manjšimi čolni v manjši pritok, kjer vas bo prevzela prelepa narava. Prečkali bomo sotesko Qutang, ki je najkrajša, najožja in najbolj dramatična. Kosilo in večerja na ladji.

8. dan:Jangce - križarjenje

Zajtrk. Plovba in izlet v nacionalni park Mt. Shuanggui. Kosilo in večerja na ladji.

9. dan:Chongqing – Xi‘an

Zajtrk. Zapustimo ladjo in se odpravimo do železniške postaje v Chongqingu. Vožnja s hitrim vlakom do Xi’ana. Po prihodu v Xi’an sledi transfer do hotela s 4* in namestitev.

10.dan:Xi‘an – nočni vlak za Peking

Zajtrk. Prosti čas za samostojne oglede in raziskovanje Xi‘ana ali fakultativni izlet (vključen v paketu izletov) do svetovno znanih glinenih vojščakov. Vojščaki veljajo za eno izmed najpomembnejših arheoloških odkritij 20. stoletja. Vojsko sestavlja na tisoče različnih oboroženih vojščakov, razvrščenih glede na njihov vojaški čin, več sto konjev in bojnih vozov. Zvečer sledi transfer do železniške postaje v Xi’anu, od koder se z nočnim vlakom (hitri vlak) zapeljemo do Pekinga v tako imenovanih »mehkih« spalnikih (4-posteljne kabine).

11. dan:Peking – Poletna palača

Prihod v Peking in transfer do vašega hotela s 4*. Nato sledi ogled Poletne palače v severozahodnem delu mesta. Palača je s svojimi lepo urejenimi vrtovi ena izmed največjih turističnih atrakcij Pekinga.

12. dan:Peking – Veliki kitajski zid

Zajtrk. Dan lahko preživite po svojih željah ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (vključen v paketu izletov) – ogled Kitajskega zidu. Kitajski zid bomo obiskali pri Juyongguana, delu, ki je bil zgrajen med 770 in 475 letom pred našim štetjem. 21.196 km dolg zid je največja gradnja na svetu. Visoki stolpi in stražarnice nudijo čudovit razgled na okoliške hribe in celotno pokrajino. Nazaj grede se ustavimo še v Olimpijskem parku, kjer naredimo postanek za fotografiranje ob znamenitem stadionu ”Ptičje gnezdo”.

13. dan:Peking

Zajtrk in za tem prosti dan. Lahko se udeležite fakultativnega izleta (vključen v paketu izletov), ki vas bo popeljal do največjih znamenitosti Pekinga. Najprej bomo obiskali Trg nebeškega miru (Tiananmen). Videli boste kitajski parlament, mavzolej Mao Zedong, Narodni muzej Kitajske in Vrata nebeškega miru, za katerimi je Prepovedano mesto, nekdanja cesarska palača dinastije Ming in Qing, katero si prav tako ogledamo. Nato sledi še ogled nebeškega templja, ki je na seznamu UNESCO-ve kulturne dediščine. V večernih urah sledi transfer do letališča in let proti Istanbulu.

Istanbul - Ljubljana

Po pristanku v Istanbulu nadaljujete let proti Ljubljani, kamor prispete v jutranjih urah.

Cena:

 • FIRST MINUTE: 2099 EUR na osebo (2. – 15.4.2024),
 • FIRST MINUTE: 2199 EUR na osebo (7. – 20.5.2024).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Šanghaj / Peking-Ljubljana preko Istanbula s prevoznikom Turkish Airlines,
 • 6 x nočitev v izbranih hotelih s 4* v dvoposteljni sobi,
 • 6 x samopostrežni zajtrk v hotelih,
 • 4 x nočitev na ladji na križarjenju po reki Jangce (dvoposteljna kabina),
 • 3 x večerja, 3 x kosilo in 4 x zajtrk na ladji,
 • 1 x nočitev na poti Xi’an-Peking (»mehki« spalnik-4 posteljna kabina),
 • hitri vlak Šanghaj-Yichang in Chongqing-Xi’an,
 • izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi,
 • vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik ter lokalne vodnike,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS,

 • organizacijo potovanja.

Doplačila:

Doplačila v agenciji:

 • paket večerij: 169 EUR na osebo:
  • 5 x samopostrežna večerja v hotelu (2-4, 11 in 13 dan),
  • pekinška račka (12 dan),
 • 5 x večerja v hotelu (2-4, 11 in 13 dan): 130 EUR na osebo,
 • večerja s pekinško račko: 45 EUR na osebo,
 • paket izletov: 249 EUR na osebo:
  • Šanghaj: park Yu in Budin tempelj iz žada (3 dan),
  • Vodno mesto Zhujiajiao (4 dan),
  • Xi’an: glinena vojska(10 dan),
  • Peking: Veliki kitajski zid in olimpijski park (12 dan),
  • Peking: prepovedano mesto in nebeški tempelj (13 dan)
 • Viza: 159 EUR na osebo,
 • celosten paket zavarovanja potovanja: od 139 EUR na osebo:
  • Zavarovanje za primer odpovedi potovanja,
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
  • Zavarovanje prtljage.
 • obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama:
  • enoposteljna soboa: 450EUR.

Doplačila na poti:

 • napitnine tekom potovanja: 75 EUR na osebo.

Cena ne vključuje:

 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo),
 • vizo,
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje ter napitnina na ladji – obvezno 75 EUR na osebo,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Opombe:

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje na Kitajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo.

Slike

Proceed Booking