059 072 001 turizem@az-sp.si

Čarobni jug Italije

0
Cena
od730€
Cena
od730€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

108
5 dni, let
Datumi: 1.5., 1.11.. 16.11.
Italija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Rim - Sorrento

Zbor potnikov na zagrebškem letališču. Vzlet letala Croatia Airlines proti Rimu s postankom v Splitu. Vkrcanje potnikov v Splitu in nadaljevanje potovanja, pristanek v Rimu. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi avtobusni prevoz do hotela v Sorrentu. Namestitev v hotel zvečer. Orientacijski sprehod s sopotnikom po Sorrentu – mestu sonca in čudovite pokrajine. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:delodnevni izlet - Amalfijska obala (opcijsko)

Zajtrk. Odhod na izlet na Amalfijsko obalo, ki zaradi svoje čudovite pokrajine velja za eno najbolj spektakularnih v Evropi. Že sama vožnja ob obali je dih jemajoča, vtis pa dopolnjujejo čarobna mesteca ob obali. Najprej naredimo foto pavzo nad slikovitim Positanom – ribiško vasico pisanih hiš, ki ležijo na pečini. Že ob prvem odmoru lahko poskusite lokalni sadni sok (limonin in pomarančni). Sledi vožnja do mesta Amalfi, ki je zaradi svoje izjemne lepote pod Unescovo zaščito. Sprehod do katedrale sv. Andrija z markantnim stopniščem in okrasno fasado. Prosti čas za popoldanski oddih ob espressu ali morda limoncellu. Nadaljevanje vožnje do Ravella, kjer si bomo ogledali katedralo z bronastimi vrati z opisi svetopisemskih prizorov in vilo Rufolo, v katere vrtovih je Wagner komponiral Parsifala. Prosti čas za Aperol. Vrnitev v Sorrento v popoldanskih urah. Prosti čas. Individualni povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:celodnevni izlet Pompeji - Neapelj (opcijsko)

Zajtrk. Odhod z avtobusom do arheološkega najdišča Pompeji, najbolj znanega in najbolje ohranjenega iz časa starega Rima. Mesto je popolnoma uničil močan izbruh Vezuva leta 79 našega štetja. in je ostal ohranjen pod debelimi plastmi pepela (4-5 m) in po naključju odkrit več stoletij kasneje. Ogled v spremstvu lokalnega vodnika, sprehod po trgih in ulicah, mimo ostankov veličastnih vil, term in foruma enega najpomembnejših mest rimskega cesarstva.
Vožnja do Neaplja. Voden ogled zgodovinskega središča mesta: Kraljeva palača, Castel Nuovo, Galerija Umberta I., Teatro di San Carlo… Po ogledih prosto v mestu. Neapelj je bogat s številnimi restavracijami, kjer obiskovalci lahko uživajo v jedeh in sladicah lokalne italijanske kuhinje. Povratek v Sorrento v večernih urah. Nočitev.

4. dan: celodnevni izlet Capri (opcijsko)

Zajtrk. Priporočamo fakultativni izlet v rajski Capri: vožnja s hidrogliserjem do otoka Capri, priljubljene destinacije mednarodnega jet seta. Capri je znan po bujni sredozemski vegetaciji in očarljivi pokrajini. Po prihodu v pristanišče Grande Marina vožnja z minibusom do mesta Anacapri, kjer predlagamo ogled vile San Michele, s številnimi starodavnimi artefakti in čudovitim vrtom, ali vožnja z žičnico do razgledne točke Monte Solaro z edinstvenim pogledom na otok in Neapeljski zaliv. Nadaljevanje vožnje in ogled mesta Capri, ki se nahaja 142m nad morjem; Piazzetta obdana s srednjeveškimi hišami in ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp… Prosti čas za kosilo v eni od tipičnih tavern in uživanje v lepotah čarobnega Caprija. Povratek z ladjo v Sorrento. Prosti čas v Sorrentu – mestu z mediteranskim duhom, polnim rož in sadja. Zaščitni znak Sorrenta je limona, iz katere izdelujejo tradicionalni liker limoncello. Sprehod skozi mesto in odhod na degustacijo limoncella. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: Sorrento - Vezuv - Rim - Zagreb

Zajtrk in odjava iz hotela. Nadaljevanje vožnje do Vezuva, enega najbolj znanih delujočih vulkanov. Ob prihodu (z doplačilom vstopnine) sledi 20 min hoje do kraterja vulkana, ki se nahaja na 1200 m nadmorske višine. Zadnji močan izbruh vulkana je bil leta 1944, in od takrat miruje. Ob lepem vremenu je z vrha vulkana čudovit razgled na Neapeljski zaliv. (v primeru slabega vremena izlet na Vezuv ne bo mogoč in se alternativno obišče Caserta. Potniki, ki ne želijo obiska Vezuva imajo prosto)
Nadaljevanje potovanja do rimskega letališča. Prijava na let ob 18. uri s postankom v Splitu ob 19.15. Odhod proti Zagrebu ob 19.50 in pristanek v Zagrebu ob 20.40.

***Urnik ogledov se lahko spremeni glede na delovni čas znamenitosti in razmere na destinaciji.

Cena:

 • 850 EUR – 1.5.2024,
 • 770 EUR – 1.11.2024,
 • 730 EUR – 16.11.2024.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na letu Croatia Airlines po programu,
 • letalski davki in pristojbine,
 • en kos prijavljene prtljage do 23 kg in en kos ročne prtljage,
 • avtobusni prevozi po programu v Italiji,
 • 4 x nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v Sorrentu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 195 EUR,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni omenjeno v ceni, vključuje
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • turistična taksa se plača na recepciji hotela v Sorrentu (cca. 1,50 EUR/2 EUR na osebo/dan – točne informacije v končnem obvestilu).

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Celodnevni izlet na otok Capri 95 EUR – cena vključuje avtobusni prevoz hotel-Sorrento-pristanišče, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, minibus po otoku, ogled Caprija v spremstvu vodnika (minimalno 15 prijavljenih potnikov),
 • Celodnevni izlet na obalo Amalfi 65 EUR – foto postanek Positano, ogled mest Amalfi in Ravello (minimalno 15 prijavljenih potnikov),
 • Celodnevni izlet v Pompeje in Neapelj 85 EUR – cena vključuje avtobusni prevoz, strokovno vodenje po Pompejih, slušalke, vstopnico za Pompeje, ogled Neaplja (minimalno 15 prijavljenih potnikov),
 • Izlet na Vezuv – 20 EUR (vstopnina + rezervacija in parkirišče) – v primeru slabega vremena izlet na Vezuv ne bo mogoč, alternativno pa lahko obiščete Caserto.

Informativne cene vstopnic:

 • žičnica na razgledno točko Monte Solaro na Capriju 11 EUR,
 • Vila San Michele 7 EUR.

Popusti:

 • otrok na pomožnem ležišču 40 EUR,
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču 15 EUR.

Opombe:

Slike

Proceed Booking