059 072 001 turizem@az-sp.si

Zahodni škorenj, slikovita obala Amalfija s čustvenim Neapljom

0
Cena
od659€
Cena
od659€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

302
9 dni, avtobus
Datumi: 1.07., 18.09.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Cortona

Proti italijanskemu škornju se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Fernetičev, Benetk, Firenc do Toskane bo hitro minila. Ustavili se bomo v mestecu Cortona na vrhu griča, za katerega legenda pravi, da je starejša od Troje. Danes je mestece videti bolj srednjeveško – zaznamovano s starimi cerkvami in starinskimi kotički, ki so raztreseni ob kamnitih tlakovanih, strmih ulicah. Po sprehodu si bomo vzeli čas za ”cappuccino” ali ”espresso”. Nadaljevali bomo proti jugu in se nekje na poti ustavili v hotelu, povečerjali in prespali.

2. dan:Caserta - Pompeji - Neapeljski zaliv

Jutro nas bo ujelo na zajtrku že daleč na jugu. Nadaljevali bomo v isti smeri in se ustavili v Caserti, kjer si bomo ogledali Kraljevo palačo (z doplačilom vstopnine) ter se sprehodili po prostranem parku, ki se razteza na 100 ha površine. Pot nas bo vodila mimo vodometov in ribnikov posvečenih bogovom. Do Neaplja je samo nekaj kilometrov in hitro bomo padli v značilen primerek velemestne more, ki pa ima tudi očarljivo mestno jedro. Sprehod nam bo predstavil nekaj skrivnosti njegovih ulic. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve – predvidema v hotel Villa Serena.

3. dan:Neapelj

Po zajtrku se bomo podali v središče Neaplja. Mesto je starejše od Rima in je ohranilo svojo prepoznavnost. Podali se bomo na raziskovanje mestnih četrti in njegovih posebnosti. Vzeli si bomo čas za ogled podzemnega sveta – katakomb San Gennaro, morda si bomo ogledali še bogat arheološki muzej, vsekakor pa bo zanimiv sprehod po stari četrti Santa Lucia. Ustavili se bomo ob gradu Castel Nuovo, nadaljevali čez trg Plebiscita in se izgubili med zanimivimi uličnimi pejsaži in številnimi trgovinicami. Za malico se v Neaplju ponuja prava napolitanska pica, na sončku pa se priležejo tudi koktajli. V popoldanskih urah se bomo vrnili do hotela in izkoristili prosti čas za individualne aktivnosti.

4. dan:počitnikovanje ali fakultativen izlet Amalfijska obala

Dan bo namenjen počitnicam. Lahko boste uživali v lenarjenju, vsekakor pa priporočamo celodnevni fakultativni izlet na čudovito Amalfijsko obalo, da doživite počitnice še malo drugače. Spoznali bomo Sorento, danes mondeno središče, nadaljevali po poti z izjemnimi razgledi do čudovitega mesteca Positano, ki vse navdušuje s svojimi pisanimi hiškami in strmimi ulicami. Naš naslednji postanek bo v ljubkem mestecu Amalfi, ki se dviga od obale v obliki teras in je eden svetovno znanih kopaliških krajev. Tu bo čas za osvežitev, morda skok v morje in sprehod, po dogovoru pa se vračamo do hotela.

5. dan:počitnikovanje ali fakultativen izlet na otok Capri

Po zajtrku boste lahko dan izkoristili dan za kopanje, sprehode, individualne aktivnosti … Lahko pa se odločite za fakultativen izlet na otok Capri, ki velja za enega najbolj prepoznavnih mondenih otokov na svetu. Že cesar August ga je poimenoval za otok sladkega brezdelja, česar se bomo držali tudi mi in se razdajali lenobnemu sprehajanju, prijetnemu razgledovanju in srkanju pijače na bližnjih terasah. V popoldanskih urah se bomo vrnili na celino do našega hotela.

6. dan:počitnikovanje

Dobre vibracije s Caprija bomo prenesli tudi v ta dan in se cel dan predajali lenobnemu uživanju počitnic. Bolj aktivni pa ga boste lahko izkoristili za sprehode ali kakšne druge aktivnosti, ki jih je tukaj v izobilju.

7. dan:Foggia - Garganski polotok

Po zajtrku se bo naše potepanje nadaljevalo proti Apuliji. Najprej se bomo zapeljali do mesta Foggia. Staro italijansko mesto leži v osrčju istoimenske province. Sprehodili se bomo po urejenem jedru, si vzeli čas za osvežitev in nadaljevali po izjemni pokrajini v smeri Garganskega polotoka, ki predstavlja nacionalni park in čudovita bela mesta. Povsod so oljčni nasadi, izjemna narava in čudoviti zalivi. Vožnja do hotela, nastanitev.

8. dan:Monte Sain't Angelo - San Giovani Rotondo

Zjutraj se bomo najprej sprehodili skozi jedro belega mesta Monte Sain’t Angelo in si ogledali cerkvico. Čas bo tudi za znano romarsko središče San Givanni Rotondo. Ogled svetišča nas bo vrnil daleč nazaj v zgodovino, morda bo energija prava tudi za sprehod po postajah Križevega pota. Do večera bomo potovali v smeri Ancone in prispeli do kraja nastanitve.

9. dan:Chioggia - Slovenija

Zadnji zajtrk bo teknil tako kot vsi dosedanji. Po njem se bomo zapeljali do mesta Chioggia, ki ga upravičeno lahko kličemo male Benetke. Mesto je vstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljala za center ribištva in solinarstva ter postala pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine, zato se danes lahko ponaša s številnimi cerkvami in muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Vse si bomo podrobno ogledali, si vzeli čas za osvežitev, nato pa se podali proti Sloveniji. Prihod domov je predviden v večernih urah.

Cena:

 • 659 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 699 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 739 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela*** na poti 3x polpenzion,
 • 5x polpenzion v Neapeljskem zalivu – predviden hotel Villa Serena (večerja s tremi hodi in solatni bife),
 • oglede po programu (Cortona, Caserta, Pompeji, Neapelj, Fioggia, Monte S. Angelo, S. Giovann Rotondo, Chioggia),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 175 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se plačujejo sproti ob ogledih (po želji),
 • fakultativen izlet Otok Capri – 95 EUR pri minimalni udeležbi 20 oseb,
 • fakultativen izlet Amalfijska obala – 55 EUR pri minimalni udeležbi 20 oseb,
 • obvezno doplačilo: turistična pristojbina 32 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike