059 072 001 turizem@az-sp.si

Z ladjo po reki Ren – od Mainza do Amsterdama

0
Cena
od1,790€
Cena
od1,790€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

72
8 dni, let+ladje
Datumi: 07.08.
Nemčija, Nizozemska
Šifra: AŽ23
Program

1. dan:Ljubljana - Frankfurt - Mainz

Zborno mesto bo na letališču Jožeta Pučnika in jutranji polet do Frankfurta. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih bomo naredili krajši panoramski ogled Frankfurta in se nato odpeljali do bližnjega mesta Mainz, kjer bo v pristanišču zasidrana naša ladja. Vkrcanje na ladjo in popoldne sprehod po mestu Mainz, ki se nahaja na zahodnem bregu reke Ren. Francozi ga imenujejo Mayence, stari Rimljani pa so ga imenovali Mogontiacum, Ob 23. uri bo ladja izplula iz pristanišča v smeri zahod. Večerja in nočitev na ladji.

2. dan:Mannheim

Po jutranjem bujenju in zajtrku bo ladja pristala v mestu Mannheim, drugem največjem mestu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. Leži med Stuttgartom in Frankfurtom na Majni, ob izlivu reke Neckar v Ren. Mesto je danes ekonomsko in kulturno središče evropske metropolske regije »Ren-Neckar« in ga od sosednjega mesta Ludwigshafen ločuje prav reka Ren. Naša ladja bo v pristanišču zasidrana od 7h – 14h, kar bo ravno dovolj, da si mesto tudi ogledamo. Nato bo ladja izplula proti Franciji. Popoldne bomo lahko z ladijske palube opazovali pokrajino in dogajanje na bregovih reke Ren.

3. dan:Strasbourg

Zgodaj zjutraj bo naša ladja prispela v pristanišče pri Strasbourgu in bo tam zasidrana do 22. ure. Tako bo ves dopoldan namenjen odkrivanju mesta, kjer je sedež številnih evropskih institucij, kot so evropski parlament, Svet Evrope, Evropsko sodišče za človekove pravice in še mnoge druge. Dan boste lahko namenili ogledu in sprehodom po starem delu mesta, ki je od leta 1988 pod zaščito UNESCA. Popoldne pa se boste lahko podali na katerega od izletov, ki jih nudi ladjar. Večerja in nočitev na ladji.

4. dan:Worms - Rüdesheim

Zjutraj bomo pristali v pristanišču v mestu Worms in ladja bo tukaj ostala zasidrana do 14. ure. Mesto je bila prestolnica kraljevine Burgundije v začetku 5. stoletja in s tem prizorišče srednjeveške legende o Nibelungih. Stolnica v Wormsu je ena od »cesarskih stolnic« in med najlepšimi primeri romanske arhitekture v Nemčiji. Dopoldanski ogled mesta in nekaj prostega časa za sprehode. Popoldne bo ladja izplula dalje in ob 18.30 pristala v mestu Rüdesheim, ki velja za eno največjih turističnih atrakcij v Nemčiji. Kraj so najprej naselili Kelti, sledila so številna ljudstva, med katerimi so najpomembnejši Rimljani in Franki. Večerni sprehod po mestu in nočitev na ladji.

5. dan:Rüdesheim - Lorely - Koblenz

Dopoldne bo ladja še vedno zasidrana v mestu Rüdesheim, tako da si bomo mesto lahko ogledali še čez dan. Ob 11. uri pa bomo pot nadaljevali. Reka Ren in njen kanjon, vinogradi nad reko in mesto tvorijo edinstveno turistično celoto, ki je prav tako pod zaščito UNESCA. Uživali boste lahko v križarjenju po najlepšem delu reke Ren pri kraju Lorely. Ladja bo popoldne pristala v mestu Koblenz, še enem lepših romantičnih nemških mestec. Tudi Koblenz so ustanovili stari Rimljani leta 8 pr.n.št in ime mesta izvira iz latinske besede Confluentes, saj se nahaja na sotočju rek. Čas za sprehode in samostojno odkrivanje mesteca. Večerja na ladji in plovba proti Kölnu. Nočitev.

6. dan:Köln

Zjutraj se boste lahko sprehodili do znane katedrale ali pa se podali na fakultativen izlet v Aachen, ki slovi po izjemno lepi katedrali. Köln se nahaja na bregovih reke Ren in mesto je poleg katedrale poznano tudi po eni najstarejših in največjih univerz v Evropi. Mesto so ustanovili Rimljani v 1. st.n.št. in ga imenovali Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Mesto je bilo glavno mesto rimske province Germania Inferior in sedež vojaške oblasti vse do zasedbe Frankov leta 462. V srednjem veku je mesto postalo eno pomembnejših trgovskih središč in mest Hanzeatske lige. Danes je kulturna prestolnica Porenja in eno najlepših mest v Nemčiji. Zvečer bo ladja izplula v smeri Nizozemske.

7. dan:Amsterdam

Dopoldne bo ladja plula po kanalih Nizozemske in prizor z ladijske palube bo nedvomno več kot zanimiv. Popoldne se bo ladja zasidrala v pristanišču v Amsterdamu, enem najbolj turističnih mest v Evropi. Amsterdam je bil vse do konca 12. stoletja majhna ribiška naselbina, nato je sledila zlata doba Nizozemske in mesto je postalo eno najpomembnejših pristanišč na svetu, predvsem po zaslugi razvoja trgovine. Tedaj je postalo svetovno središče financ in diamantov. Glavne znamenitosti Amsterdama so poleg kanalov še muzeja Rijks in Van Gogh, hiša Ane Frank, sloveča Rdeča četrt ter številne kavarnice in pubi, ki vsako leto v mesto zvabijo na milijone turistov. Preostanek dneva boste lahko izkoristili za sprehode po mestu, se morda podali na vožnjo po kanalih ali oglede muzejev, ki jih je v tem prekrasnem mestu veliko. Vsi obroki na ladji.

8. dan:Amsterdam - Ljubljana

Po zajtrku se bomo izkrcali in zapustili našo ladjo. Dan boste lahko preživeli v središču mesta Amsterdam ali pa se odločili za enega od fakultativnih izletov, na katerem si boste lahko ogledali še preostali del Nizozemske. Sledil bo prevoz na letališče in samo še kratek večerni let do Ljubljane.

Cena:

 • 1790 EUR na osebo (pri najmanj 25 plačanih potnikih),
 • 1840 EUR na osebo (pri najmanj 20 plačanih potnikih),
 • 1890 EUR na osebo (pri najmanj 15 plačanih potnikih),
 • 1990 EUR na osebo (pri najmanj 10 plačanih potnikih).

Cena vključuje:

 • letalsko karto na relaciji Ljubljana – Frankfurt in Amsterdam – Ljubljana, vse letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.11.2018 znašajo 189 EUR,
 • križarjenje z rečno ladjo s 5***** in nastanitvijo v dvoposteljnih zunanjih standardnih kabinah na osnovi polnih penzionov (doplačilo za kabino s francoskim balkonom je 380 EUR po osebi),
 • ladijske in pristaniške pristojbine (35 EUR),
 • prevoze z letališča do pristanišča prvi dan in od pristanišča do letališča zadnji dan,
 • vodene sprehode po mestih, kjer bo ladja pristala, prireditve na ladji, koktajl dobrodošlice, kapitanovo poslovilno večerjo,
 • lokalne vodnike v angleškem jeziku,
 • slovenskega spremljevalca,
 • organizacijo potovanja,
 • nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

Cena ne vključuje:

 • dodatnih fakultativnih izletov ter napitnin za osebje na ladji.

Slike