059 072 001 turizem@az-sp.si

Yucatan potovanje

0
Cena
od1,695€
Cena
od1,695€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

19
13 dni
Datumi: 08.08.
Mehika
Šifra: AŽ19
Program

1. dan:letalo

Odhod iz Ljubljane v večernih urah. Polet preko Istanbula v Cancun.

2. dan:Cancun - Playa del Carmen

Ob 12.10 uri po krajevnem času pristanemo v Cancunu. Prevoz do hotela v mestu Playa del Carmen. Namestitev, prosto in nočitev.

3. dan:Playa del Carmen - Rio Lagartos - Valladolid

Po zajtrku se bomo odpeljali do vasice Rio Lagarto, ki nas bo popeljala v preteklost, kjer bomo še vedno občutili čar preproste, podeželske Mehike. Na stotine flamingov in roza voda bližnjih rudnikov soli je nežna mešanica življenja, industrije in narave v popolnem ravnovesju. Življenje se v Riu Lagartosu zgodi v svoji resnični obliki. Odpeljali se bomo v laguno, ki je del naravnega rezervata kjer bomo opazovali flaminge. Prav tako je rezervat poznan kot raj za opazovalce ptičev. Nato se bomo odpeljali do prijetnega kolonialnega mesta Valladolid. Namestitev v hotelu in prosto. Proti večeru se bomo sprehodili po mestecu in si morda privoščili kakšno mehiško specialiteto. Nočitev.

4. dan:Valladolid - Chichen Itza - Izamal - Merida

Po zajtrku sledi vožnja do enega najbolj poznanih in najbolje ohranjenih majevsko-tolteških mest Chichen Itza. Sprehod mimo obnovljenih templjev, ogled piramide Kukulkan, ki so jo Maji uporabljali za proučevanje astronomije, tempelj bojevnikov, skupino tisočih stebrov, tržnico, največje igrišče za žogo, veliki globoki vodni zbiralnik, kjer so žrtvovali ljudi bogovom… Že malce utrujeni se bomo odpeljali do mesta Izamal, ki ga imenujejo tudi Rumeno mesto, saj so v glavnem vse fasade v rumeni barvi. Sprehod po tem mestu, kjer je eden najlepših in najbolje ohranjenih samostanov iz kolonialnih časov. Samostan navdihuje s svojo dosledno pastelno rumeno barvo. Nato sledi vožnja v Merido, glavno mesto države Yucatan. Prevoz do hotela, prosto. Zvečer se bomo lahko sprehodili po tem simpatičnem mestu z osrednjim trgom Zocalo. Nočitev.

5. dan:Merida - Uxmal - Cenote

Zajtrk. Ta dan se bomo odpeljali do Uxmala, kjer si bomo ogledali velike piramide, vladarjeve palače, samostan in templje. Na poti nazaj v Merido se bomo zaustavili pri Cenote, prekrasni jami, velikem zbirališču čiste vode, ki je Majem pripomogla zadovoljevati potrebe po potni vodi in s tem trajno naselitev. V jami se bomo lahko v čisti vodi osvežili in nadaljevali vožnjo v Merido. Prosto in nočitev.

6. dan:Merida - Laguna Bacalar

Zajtrk in sprehod po aveniji Montejo do tržnice in osrednjega trga Zocala, mimo guvernerjeve palače in katedrale. Nato se bomo odpeljali do cca 5 ur oddaljene lagune Bacalar. Na poti sledijo krajši postanki in že bomo prispeli do jezera Bacalar. Namestitev, prosto in nočitev.

7. dan:Merida - Laguna Bacalar - Tulum

Jezero Bacalar ali Laguna sedmih barv je dolgo in ozko jezero blizu mehiške meje z Belizejem. Poznano je po presenetljivi modri barvi in bistrosti vode, delno tudi zaradi belega apnenčastega dna. Jezero napajajo podzemne reke, katerih odprti bazeni so Cenoti. Zaradi poroznega apnenca polotok Yucatan skoraj nima jezer, jezero Bacalar je največje, napaja pa ga 450 km podzemne reke, ki je del največje svetovne vodne jame. Bacalar velja za idealno mesto za ljubitelje narave. S čolnom se bomo odpravili raziskovat to čarobno laguno, obiskali Cenote, se lahko kopali v kristalno čisti vodi, se popeljali po piratskem kanalu… Zadovoljni s čudovitim dnem se bomo odpeljali proti Tulumu. Namestitev v hotel. Prosto in nočitev.

8. dan:Tulum - Playa del Carmen

Po zajtrku se bomo odpeljali do prečudovitega majevskega templja, ki leži na vzpetini tik ob morju in je zagotovo najbolj fotografirana znamenitost v Mehiki. Po ogledu sledi prevoz na Playa del Carmen, kjer nas bo pričakal simpatičen hotel tik ob morju, pa vseeno v bližini restavracij in živahnega mesta. Namestitev, prosto in nočitev.

9.-11. dan:Playa del Carmen

Zajtrk in prosto za samostojne aktivnosti ali lenarjenje na čudoviti plaži ob kristalno čistem karibskem morju. Nočitev.

Za doplačilo cca 170 USD se boste lahko odpravili na celodnevni izlet, za mnoge, največjo pustolovščino v življenju, plavanje s kitovci. Kitovec je počasi plavajoč morski pes, ki se prehranjuje filtratorsko, v večini s planktonom, zato je za človeka kljub ogromni velikosti povsem nenevaren.

12. dan:Playa del Carmen - Cancun - letalo

Zajtrk in prosto do prevoza na letališče v Cancun. Po opravljenih carinskih formalnostih poletimo proti domu.

13. dan:letalo

S pristankom na domačem letališču ob 19.00 uri se naš program Yucatan potovanje konča.

Cena:

 • 1695 EUR na osebo (10 oseb),
 • 1725 EUR na osebo (9 oseb),
 • 1765 EUR na osebo (8 oseb),
 • 1825 EUR na osebo (7 oseb),
 • 1895 EUR na osebo (6 oseb).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz,
 • letališke takse,
 • navedeni prevozi s klimatiziranimi vozili po Mehiki,
 • ogledi in vstopnine po programu,
 • spanje v hotelih/haciendah s 3* in 4* na osnovi nočitve z zajtrkom,
 • lokalni, angleško govoreč vodnik,
 • slovenski vodnik in organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 295 EUR.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 6.
 • Slovenski državljani za vstop v Mehiko za bivanje do 180 dni ne potrebujemo vize.
  Potrebujemo pa potni list, ki mora biti veljaven najmanj še šest mesecev od datuma vstopa v Mehiko. V primeru, da želimo v Mehiki ostati več kot 180 dni, se za informacije o vizi za Mehiko lahko obrnemo na Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Veleposlaništvo Združenih mehiških držav na Dunaju ali na Konzulat Združenih mehiških držav v Ljubljani.
  V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Mehiko obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Združenih mehiških držav na Dunaju. Dodatne informacije glede potovanja v Mehiko lahko dobimo na Veleposlaništvu Združenih mehiških držav na Dunaju ali na Konzulatu Združenih mehiških držav v Ljubljani.
Slike