059 072 001 turizem@az-sp.si

Vroči ritmi Andaluzije in izlet na Gibraltar

0
Cena
od1,490€
Cena
od1,490€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

195
11 dni, bus
Datumi: 15.5., 18.9.
Španija, Francija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Italija

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Benetke, Padova in Verona bodo hitro za nami, vmesni cilj dneva pa bo mesto Brescia. Predstavilo se nam bo z rimskim forumom, kapitolom, staro katedralo, trgom Pavla VI., zanimiv je trg Palazzo della Loggia s številnimi arkadami, stolpom ter astronomsko uro … Nekaj časa bo za osvežitev, nato pa bomo nadaljevali do in ob Ligurski obali v smeri Savone, do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan:Aix en Provance – okolica Narbonne

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali proti Franciji. V popoldanskih urah se bomo ustavili v osrčju Provanse, v mestu Aix en Provance. Sprehod po mestu fontan in prepletenih ulic je bil dom številnim umetnikom, danes pa vsakogar preseneti s sproščenostjo. Malo se bomo osvežili, nato pa nadaljevali v smeri Narbonne, do kraja nastanitve. Nastanitev, nočitev.

3. dan:Zaragoza

Še zadnje kilometre po Franciji bomo hitro preskočili in se znašli v Španiji. Pireneji so naravna meja med dvema deželama, mi pa bomo nadaljevali v smeri Zaragoze, ki jo tudi imenujejo slikovit španski nebrušen dragulj. Mesto je bogato z zgodovino in kulturo, razkriva pa edinstven značaj Aragonije. Mestno jedro si bomo ogledali na panoramskem ogledu, nato pa nadaljevali do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan:Toledo - Cordoba

Ta dan se bomo spoznali z dvema prekrasnima mestoma. Najprej Toledo, kjer nas bo prevzel stari del mesta s svojimi palačami, cerkvami in sinagogami, ki pričajo o bogati židovski kulturi. Tu je pustil svoje sledi slikar El Greco. Nato pa še Cordoba, kje si bomo ogledali eno najbolj znanih evropskih mošej. Zvečer se bomo nastanili v hotelu in povečerjali. Nočitev.

5. dan:Sevilla

Po zajtrku nas bo pot vodila do vroče in slikovite Seville. Občudovali bomo bisere arabske arhitekture in največjo gotsko cerkev na svetu. Mogočno katedralo si bomo tudi ogledali, večer pa preživeli ob obali Costa del Sol, v enem izmed turističnih krajev. Večerja, nočitev.

6. dan:počitnikovanje

Dan za počitnice. Čas za sprehod, branje knjige, individualno raziskovanje…. Večerja, nočitev v hotelu.

7. dan:počitnikovanje ali fakultativen izlet Gibraltar

Dan za izbiro: počitnice ali (z doplačilom) izlet in vožnja do Tarikove gore – Gibraltarja. Slikovito mestece, opice in bližina Afrike ostanejo v večnem spominu. V popoldanskih urah se bomo vrnili v hotel, tako da bo tudi radovednim ostalo nekaj prostega časa. Večerja, nočitev.

8. dan:Granda

Po zajtrku se bomo odpeljali do Granade, kjer si bomo, če bo mogoče, ogledali ‘čipkasto palačo’ Alhambro, zgrajeno nad Granado. Po ogledih in osvežitvi bomo potovanje nadaljevali v smeri Madrida, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan:Madrid

Po zajtrku sledi panoramska vožnja skozi špansko prestolnico, mesto Madrid. Nekaj časa bo za osvežitev in sprehod, nakar bomo naše potovanje nadaljevali v smeri Lleide, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

10. dan:Andorra - Francija

Po zgodnjem zajtrku se bomo najprej odpeljali do žepne državice Andorre. Skok skozi glavno mesto, nekaj prostega časa za ugodne nakupe, nato pa bomo nadaljevali proti Franciji, v smeri Arles-a, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.  

11. dan:po Italiji s postanki domov

Dan bo namenjen vračanju proti Italiji in Sloveniji. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev in če bo vse kot je predvideno, bomo domov prispeli v večernih urah.

Cena:

 • 1490 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov 3*,
 • 8 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom,
 • oglede po programu ( Brescia, Aix en Provance, Zaragoza, Toledo, Cordoba, Sevilla, Granada, Madrid, Andorra),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 330 EUR,
 • turistična pristojbina: 35 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)
 • doplačilo za fakultativen izlet Gibraltar: 140 €
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +140 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +360 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 15.5., 18.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 EUR na osebo, v zadnji vrsti: – 10 EUR na osebo.

Slike

Proceed Booking