059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vietnamska tura

0
Cena
od1,990€
Cena
od1,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

13
10 dni, let
Datumi: 13.2.2024
Vietnam
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Doha

Odhod letala z letališča Franjo Tuđman Zagreb proti Dohi. Nadaljevanje poti proti Hanoju.

2. dan:Hanoj

Pristanek v Hanoju. Organiziran prevoz do hotela (Prijava v hotel od 14. ure). Po oddaji prtljage pred prijavo gremo v Pho Bo (goveja juha z rezanci) na lahek zajtrk. Odhod do kompleksa Ho Chi Ming, kjer se bomo krajši čas zadržali pri mavzoleju (vstop v mavzolej možen po 10.30 uri). Mavzolej je zadnji grob vietnamskega revolucionarnega voditelja in predsednika Ho Chi Minha. Mavzolej je ena najbolj impresivnih vietnamskih zgradb. Predsedniška palača, pagoda Pilar, tempelj literature, ki je bil prvotno zgrajen kot Konfucijev tempelj. Po kosilu (vključeno v ceno) si bomo ogledali muzej zloglasnega zapora Hoa Lo. Po drugi svetovni vojni je bilo tam v nečloveških razmerah zaprtih 2000 ljudi. Zaporu pravijo tudi “Hanoi Hilton”, ker so bili med vietnamsko vojno tam zaprti ameriški vojaki, nekdanji predsedniški kandidat John McCain pa je tam preživel 5 let. Kasneje popoldan boste uživali v enournem kolesarjenju skozi francosko navdahnjeno »staro četrt«. Po večerji (vključena v ceno) ogled znamenite predstave Vodne lutke oz lutke na vodi. Predstava se izvaja v bazenu, lutkarji so skriti za paravan, lesene lutke pa se zdijo, kot da se premikajo nad vodo. V preteklosti so se kmetje ob poplavi riževih polj zabavali na ta način. Sledila bo večerja dobrodošlice v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu 4*. 

3. dan:Hanoj - zaliv Halong (fakultativni izlet)

Zajtrk. Predlagamo, da se odpravite na enodnevni izlet v »biser Vietnama« – zaliv Halong. (del skupine, ki ne želi na izlet, ostane v hotelu v Hanoju s prostim časom za lastne programe). Zaliv je pod zaščito Unesca, sestavljen iz apnenčastih skal in 1.960 otokov različnih oblik in velikosti na površini 1.553 km2, leta 2011 pa je bil razglašen za eno izmed svetovnih čudes. Ob vkrcanju na ladjo sledi dobrodošlica posadke. Sledi kosilo na ladji, ko se križarjenje odpravi proti otočkom Hon Cho Da, Hon Dinh Huong in Hon Ga Choi. Postanek v jami Hang Sung Sot, najlepši jami s številnimi čudovitimi kapniki. Po ogledu jame odhod na otok Titov, kjer boste imeli prosti čas za kopanje ali vožnjo s kajakom. Povratek na ladjo v Hanoj ​​okoli 18. ure. Nočitev v hotelu v Hanoju.

4. dan:Hanoi - Danang - Hoi An

Zjutraj sledi polet v Danang. Po prihodu odhod v starodavno mesto Hoi An pod zaščito Unesca zaradi nenavadnih, dobro ohranjenih starih ulic in hiš. Oglede bomo začeli z ogledom japonskega pokritega mostu, muzeja keramike, stare hiše Tan Ky, ulice svile, templjev in pagod. Preostanek popoldneva izkoristite za sprehod po mestu. Zvečer bo sledila večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

5. dan:Hoi An/Ba Na Hills - Zlati most - Dannang

Po zajtrku odhod v Sun World v tajskih vrtovih Ba Na Hills (fakultativni izlet). Vožnja z vzpenjačo proti eni največjih znamenitosti – Zlatemu mostu, ki se nahaja na 1400 m nadmorske višine. Ta fascinanten kos arhitekture je sestavljen iz ogromnih kamnitih rok, ki držijo zlati most in ga dvigujejo v nebo. Sledi prosti čas za sprehod po vrtu Le Jardin s stotimi vrstami rož. Vrnitev v Hoi An v popoldanskih urah. Nočitev.

6. dan:Hoi An - Danang - Ho Chi Minh

Po zajtrku bo sledil prevoz na letališče. Priprave na jutranji let v Ho Chi Minh. Po pristanku v največjem mestu Vietnama vožnja do hotela in prijava. Po namestitvi v hotel predlagamo ogled mesta (po želji, z doplačilom). Začeli bomo s predsedniško palačo, zgrajeno leta 1962. Pod palačo je bunker, kjer je med vojno bival predsednik, kjer so zemljevidi z vrisanimi bojnimi črtami in centri s celotno komunikacijsko opremo. Mestna hiša, glavna pošta, mestno gledališče. Kosilo (vključeno v turnejo Ho Chi Minh and Foodie). Sledi izlet do znamenite tržnice Ben Thanh z lokalnimi spominki, svilo, čevlji… Po tržnici nadaljujte s sprehodom po ulicah, kjer boste poskusili lokalno hrano kot so ocvrto testo, tofu, palačinke iz riževega testa,jajčna kava , znana vietnamska pijača, ki se tradicionalno pripravlja iz rumenjakov, sladkorja, kondenziranega mleka in kave. Večerja. Povratek v hotel, nočitev.

7. dan:Ho Chi Minh - Delta Mekong

Zjutraj po zajtrku predlagamo odhod v delto Mekonga (fakultativni izlet). Odpravili se bomo proti mestu My Tho, kjer bomo obiskali tempelj Vinh Trang z visokimi budističnimi kipi. Nato se bomo odpravili na vožnjo s čolnom, kjer se bomo peljali mimo lokalnih hiš in dvorišč, krajev, kjer izdelujejo kokosove bonbone, čebeljih farm… Imeli boste priložnost poskusiti sezonsko sadje in čaj ter uživati ​​v domači glasbi. Kot del izleta Delta Melkong je vključeno kosilo. Zgodnji večerni povratek v Ho Chi Minh. Nočitev v hotelu.

8. dan:Ho Chi Minh – Can Gio Mangrove

Zajtrk. Danes predlagamo obisk Can Gio Mangrove gozda (fakultativni izlet). Vožnja do Monkey Islanda in ogled muzeja Can Gio, da spoznate zgodovino, floro in favno regije. Videli boste opice in več vrst drugih živali ter spremljali njihovo življenje v gozdu mangrov. Vožnja s kanujem skozi gozd mangrove do revolucionarne baze, ki je bila uporabljena med ameriško vojno. Po kosilu v Can Giu odhod do grobnice kitov, templja, kjer domačini častijo okostje kita. Tamkajšnji ribiči verjamejo, da jih kit varuje, medtem ko so na morju, in jim prinaša boljši ulov. V sklopu ogleda Can Gio Mangrove je vključeno kosilo, popoldan pa povratek v hotel. Nočitev.

9. - 10. dan:Ho Ši Minh - Cu Chi predori - Doha - Zagreb

Zajtrk. Odjava iz hotela (do transferja lahko kovčke odložite v skupni sobi hotela za shranjevanje prtljage). Današnji dan izkoristite za sprehod po mestu ali nakup spominkov, kot so svila, keramika, čaji, nakit, itd. Predlagamo, da se odpravite na ogled predora Cu Chi, destinacije, ki jo morate obiskati v južnem Vietnamu (po želji). Predori so bili znani med vietnamsko – ameriško vojno. Sistem predorov se razteza na 200 km in je sestavljen iz treh nivojev globine 8-12 m, ki dajejo vpogled v obdobje vietnamske zgodovine in materiale, ki so bili uporabljeni pri kopanju predora. V predorih so šole, bolnišnice, kuhinje in vojaške sobe. Vietnamska vlada je okoli 75 km predora ohranila kot spominski park. Vrnitev v Ho Chi Minh. Sledi let čez Doho proti Zagrebu.

Cena:

 • od 1990 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb – Doha – Hanoi – Ho Chi; Minh – Doha – Zagreb (Qatar Airways, ekonomski razred), letališke takse,
 • 2 leta lokalne letalske družbe Hanoi – Danang in Danang – Ho Chi Minh (ekonomski razred),
 • 7 x nočitev v hotelih 4* in 5* v dvoposteljni sobi na bazi nočitve z zajtrkom po programu,
 • prehrana po programu in fakultativni izlet (lokalna kuhinja),
 • vsi ogledi po programu,
 • lokalni vodnik v angleščini,
 • strokovno vodenje med celotnim potovanjem,
 • organizacija in priprava izleta.

Cena ne vključuje:

 • vietnamskega vizuma: zahtevan, izpolnite spletni obrazec za ustvarjanje e-vizuma. Pridobite ga lahko sami (25 USD) ali prek agencije (35 EUR).

DOKUMENTI, POTREBNI ZA NAROČILO VIZUMA:

 • kopija potnega lista (format jpg ali jpeg), potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po vstopu v državo,
 • fotografija kot v potnem listu (format jpg ali jpeg).

Doplačila:

 •  napitnine lokalnim ponudnikom storitev: cca. 3 USD na osebo na dan,
 • enoposteljna soba: 340 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • enodnevni izlet v Halong Bay (vključeno kosilo): 130 EUR,
 • Ba Na Hilll in Zlati most: 95 EUR,
 • Ogled mesta Ho Chi Minh in Foodie tour (vključeno kosilo): 80 EUR,
 • izlet v tunele Cu Chi: (plačilo na licu mesta) 45 EUR,
 • izlet v delto Mekonga (vključeno kosilo): 75 EUR,
 • izlet Can Gio Mangrove (kosilo vključeno): 85 EUR,

*minimalno število prijavljenih na izlet: 10, obvezna prijava ob rezervaciji aranžmaja.

Slike

Proceed Booking