059 072 001 turizem@az-sp.si

Vietnam s počitnicami na otoku Phu Quoc

0
Cena
od2,599€
Cena
od2,599€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

10
14 dni, let
Datumi: 27.10.
Vietnam
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - Azija

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem od okoliških letališč) in polet v Ho Chi Minh City s prestopanjem.

2. dan:Azija - Hanoi

Popoldanski pristanek v Hanoiju, prestolnici Vietnama. Mesto leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Po osvežitvi v hotelu bomo začeli svojo vietnamsko izkušnjo v središču mesta, kjer se bomo sprehodili med stojnicami ulične hrane in prvič okusili dobrote kulinarike, ki jih ponuja Vietnam. Sledi povratek v hotel in nočitev.

3. dan:Hanoi

Čaka nas celodnevno raziskovanje Hanoija. Pričeli bomo pri Ho Chi Minhovem mavzoleju in z nekaj sreče nam uspe tudi vstopiti. Obiskali bomo tudi hišo Ho Chi Minha in znamenito budistično pagodo na enem stebru. V Templju literature bomo spoznali zgodovino najpomembnejših vietnamskih učenjakov ter nadaljevali pot do slikovitega jezera Hoan Kiem s templjem Ngoc Son. Popoldan nas pa čaka še spoznavanje mestnega utripa v prvi osebi – vožnja s tricikli skozi staro mestno jedro. Čudovit dan bomo zaključili z znamenito predstavo z lutkami na vodi, ob kateri nam bodo postregli tudi večerjo. Nočitev.

4. dan:Hanoi - zalov Ha Long

Po zajtrku bomo zapustili Hanoi in se zapeljali do zaliva Ha Long, kjer se dviga iz morja več kot 3000 otočkov – celotno območje je vpisano na UNESCO seznam svetovne dediščine. Vkrcali se bomo na ladjo, ki nas bo popeljala na križarjenje po zalivu s kraškimi otočki, jamami, pečinami in plažami. Sledi križarjenje po zalivu s postanki za kopanje in raziskovanje kraških jam. Spretnost svojih prstov boste lahko preizkusili tudi na tečaju zvijanja spomladanskih zavitkov. Kosilo, večerja in nočitev na ladji.

5. dan:zalov Ha Long - Hanoi - Hoi An

Kdor se bo zbudil dovolj zgodaj, bo lahko občudoval meglico, ki se dviga med številnimi otočki v zalivu. Po zajtrku bomo lahko svojo gibčnost preizkusili na tečaju Tai Chi-ja, medtem ko bo kapitan krmaril med otočki. Po zgodnjem kosilu nas čaka prevoz nazaj proti Hanoiju, od koder bomo poleteli proti mestu Da Nang. Sledi prevoz do mesteca Hoi An, kjer se v sproščenem vzdušju prepletajo japonske trgovske hiše, kitajski templji in številni krojaški butiki. Hoi An namreč velja za mesto z največjim številom krojačev, ki vam za odlično ceno že v enem dnevu ukrojijo obleko po meri. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan:Hoi An

Zjutraj se odpravimo do sosednje vasice Tra Que, kjer nam bodo lokalni kmetje pokazali svoje obdelovalne tehnike. Po ogledu polj in zelenjavnega vrta nas bodo pospremili do kuhinje, kjer se bomo udeležili kuharskega tečaja. Pokazali nam bodo, kako se pripravi nekaj tradicionalnih jedi, ki jih bomo na koncu seveda tudi pojedli. Popoldne sledi vodeni ogled starega dela mesta, polnega lantern, galerij, starinarnic. Čudovit, sproščen dan bomo zaključili s plovbo po reki Hoai in spuščanjem lampijončkov, ki bodo osvetlili pogled na staro mestno jedro. Preostanek večera lahko izkoristite za obisk slikovitih butikov, trgovinic in krojaških delavnic. Nočitev.

7. dan:Hoi An - Hue

Po zajtrku vožnja v cesarsko mesto Hue. Pot nas bo vodila po vijugasti panoramski cesti, od koder bomo lahko opazovali številne obmorske vasice in doline. Popoldne sledi ogled mesta Hue. Zagotovo vas bo navdušila mogočna citadela, obzidana cesarska palača pod zaščito Unesca. Ogledali si bomo grobnico cesarja Khai Dinh, zapluli s čolni po reki Huong na ogled pagode Thien Mu ter si na koncu dneva privoščili še imenitno cesarsko večerjo. Nočitev.

8. dan:Hue - Ho Chi Minh City

Zjutraj prevoz na letališče in polet na jug v Ho Chi Minh City, največje mesto in ekonomsko središče Vietnama, bolje znano pod imenom Saigon. Prevoz do hotela in kosilo. Po kosilu bomo spoznali posledice vietnamske vojne v Muzeju vojnih ostankov. Popoldanski ogled mesta bomo nadaljevali z mestnimi biseri francoske kolonialne arhitekture: katedrala Notre Dame, ulica Dong Khoi in stavba glavne pošte. Zvečer nas čaka večerno poizkušanje izvrstne ulične hrane, značilne za južni Vietnam. Sledi povratek v hotel in nočitev.

9. dan:Ho Chi Minh City - delta Mekonga - Ho Chi Minh City

Čaka nas enodnevni izlet v široko delto reke Mekong, kjer bomo vrvež mesta zamenjali za umirjene vasice ob veličastni reki Devetih zmajev, kot jo imenujejo Vietnamci. Po tem veletoku bomo zapluli s tradicionalnim lesenim čolnom, imenovanim sampan. Ustavljali se bomo ustavljali na številnih otočkih, kjer bomo spoznavali način življenja domačinov. V eni izmed vasic si bomo privoščili tudi kosilo. Med sprehodom skozi vasi nam bodo z veseljem predstavili lokalne obrti, po enem izmed otokov pa se bomo lahko zapeljali tudi s kolesi. Sledi povratek v Saigon in nočitev.

10. dan:Ho Chi Minh City - Tuneli Cu Chi - Phu Quoc

Po zajtrku nas čaka vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, ki je za časa vietnamske vojne služilo kot skrivališče in center dejavnosti Vietkongovcev. Med obiskom bomo spoznali različne tipe tunelov, podzemne pasti ter zgodovinski pomen kompleksa. Tisti s srbečimi prsti se boste lahko preizkusili tudi v streljanju na strelišču. Po ogledu transfer do letališča, od koder bomo poleteli proti rajskemu otoku Phu Quoc, t.i. ”Bisernem otoku” v Tajskem zalivu, ki slovi po biserih, popru in ribji omaki, seveda pa ga odlikujejo rajske plaže, na katerih si bomo lahko oddahnili po potovanju. Nočitev v hotelu na obali.

11. dan:Phu Quoc

Prosto za poležavanje na plaži, izlete ali odkrivanje otoka.

12. dan:Phu Quoc

Prosto za poležavanje na plaži, izlete ali odkrivanje otoka.

13. dan:Phu Quoc - Ho Chi Minh City - Evropa

Zajtrk, prosto do zgodnjih popoldanskih ur. Transfer do letališča za polet v Ho Chi Minh, nato nadaljevanje poleta proti Evropi.

14.dan:Evropa - Ljubljana

Pristanek na enem izmed evropskih letališč, let na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • od 2599 EUR.

Cena vključuje:

 • navedeni mednarodni letalski prevozi v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • notranji letalski prevozi v Vietnamu,
 • avtobusni prevozi po programu v Vietnamu,
 • ogledi in vstopnine po programu v Vietnamu,
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v skrbno izbranih hotelih 3*– 4*,
 • križarjenje po zalivu Ha Long z nočitvijo v dvoposteljni kabini,
 • obroki kot navedeno v programu,
 • državne pristojbine,
 • angleško govoreči lokalni vodnik,
 • vodenje v slovenščini,
 • organizacija potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Cena ne vključuje:

 • napitnine,
 • vize,
 • dodatne hrane, pijače,
 • vse kar ni navedeno v programu.

Doplačila:

Doplačila – ob prijavi:

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 180,00 EUR/osebo,
 • riziko odpovedi: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Dodatna ponudba – doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 350,00 EUR/osebo,
 • vizum in posredovanje 30,00 EUR/osebo.

Na kraju samem: (vodniku na poti):

 • strošek ožigosanja vizuma ob vstopu 25,00 USD/osebo,
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50,00 USD/osebo.

Popusti

 • 5 %  za do 9,99 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Koristne informacije:

Vizum

 • Ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; od 2. februarja 2017 je za vstop v Vietnam potreben vizum elektronski vizum EV (https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/) To elektronsko registracijo vam lahko uredimo mi. V tem primeru potrebujemo fotokopijo potnega lista in fotografijo (kot za osebne dokumente). Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 30,00 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov v Vietnamu, kar pa dobite pri nas.

Opozorilo

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
Slike

Proceed Booking