059 072 001 turizem@az-sp.si

Vietnam – potovanje

0
Cena
od2,395€
Cena
od2,395€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

102
16 dni, let
Datumi: 31.7.2024
Vietnam
Šifra: AŽ19
Program

1. dan:letalo (-)

Odhod iz Ljubljane preko Istanbula v Hanoi.

2. dan:Hanoi (-)

V popoldanskih urah pristanemo v Hanoiu, glavnem mestu Vietnama, ki leži ob Rdeči reki. Prevoz do hotela v samem centru živahne prestolnice. Namestitev, prosto in nočitev.

3. dan:Hanoi (Z)

Po zajtrku se bomo odpeljal do ogromnega trga, na katerem stoji Ho Chi Minhov mavzolej, zgrajen leta 1975 in v katerem počiva balzamirani »striček Ho«. Nato se bomo sprehodili do bližnje Ho-jeve rezidence, se na poti zazrli v čudovito kolonialno palačo, ki je nekoč služila kot Predsedniška palača. Sledi obisk budistične Pagode enega stebra, ki ponazarja lotosov cvet, simbol čistosti. Od tod se bomo odpeljali do Templja Literature iz 11. stoletja, prve univerze v Vietnamu. Tam so se po strogih pravilih izobraževali princi in sinovi mandarinov, ženskam pa vse do leta 1945 šolanje ni bilo dovoljeno.

V popoldanskih urah si bomo ogledali katedralo Svetega Jožefa, ki se ponaša s kvadratnima stolpoma, dodelanim oltarjem in lepimi barvnimi vitraži. Nato se bomo sprehodili do jezera »Vrnjenega meča« in si ogledali tempelj Den Ngoc Son. Sprehod bomo nadaljevali po živahni tržnici, se po želji ustavili v kakšni izmed mnogih restavracij in poizkusili vietnamske specialitete. V večernih urah si bomo ogledali, za severni Vietnam, značilno predstavo Vodnih lutk z glasbeno spremljavo. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

4. dan:Hanoi - Halong Bay (Z, K, V)

Zajtrk. Ta dan se bomo odpeljali do 160 kilometrov oddaljenega Halong Bay-a, kar v vietnamščini pomeni »zaliv dvigajočega se zmaja«. Po legendi naj bi ustvaril otočke velik zmaj, ki je živel v gorah. Ko se je spustil v morje je z močnim repom razril vse za seboj in v razjedeno zemljo se je zlilo morje, ostali pa so hribčki – otočki in sedaj se preko 3.000 apnenčastih otočkov dviguje iz smaragdno obarvanega morja. Podali se bomo na križarjenje med otočki, se spustili v prekrasno kraško jamo, se na izlet podali s kanuji in uživali v prekrasni naravi. Na ladji bomo prenočili v udobnih dvoposteljnih kabinah s kopalnico in WC-jem. Nočitev.

5. dan:Halong Bay - Sapa (Z, K)

Po zajtrku bomo še nekaj časa pluli po mirnem morju Halong Baya in se nato odpeljali do cca 7 ur oddaljenega mesta Sapa, na sever Vietnama. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

6. dan:Sapa - gora Fansipan (Z)

Zajtrk. Mesto Sapa stoji na vrhu globoke doline, kjer se bohotijo veličastne riževe terase, ki jih še danes obdelujejo ročno, na isti način kot že stoletja. Ta dan bomo pričeli z že težko pričakovanim pohodom po dolini Muong Hoa, ki slovi po čudovitih riževih terasah. Na poti bomo obiskali vasice različnih gorskih plemen, kjer bomo spoznali prijazne, vedno nasmejane domačine, ki nas bodo spustili v svoje skromne hiše, šolo.. Nato se bomo odpeljali do gondole, od koder sledi vožnja proti vrhu gore Fansipan, najvišje gore v Indokini. Med vožnjo bomo uživali ob ogledu slikovite pokrajine s ptičje perspektive. Nato se bomo lahko povzpeli po 600 stopnicah na sam vrh – streho Indokine. Povratek v dolino, prevoz do hotela, prosto in nočitev.

7. dan:Sapa - Hanoi (Z)

Po zajtrku se bomo odpeljali nazaj v Hanoi. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

8. dan:Hanoi - Hue (Z)

Zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo v mestece Hue, nekdanjo prestolnico dežele. Najprej se bomo sprehodili čez lokalno tržnico in poizkusili kakšno nam nenavadno tropsko sadje. Sledi ogled starega cesarskega mesta, ki se nahaja znotraj Citadele in je bilo zgrajeno po vzoru Prepovedanega mesta v Pekingu. Že malce utrujeni se bomo z ladjico popeljali po Dišeči reki, si ogledali najstarejšo pagodo v Hue-ju, Thien Mu, z osem kotnim, enaindvajset metrskim stolpom. Že bomo prispeli do veličastnega kompleksa, v katerem je grobnica cesarja Minh Manga. Prevoz do hotela, prosto za obiska bližnjih, poceni restavracij z okusno hrano. Nočitev.

9. dan:Hue - Hoi An (Z)

Po zajtrku se bomo odpeljali po slikoviti pokrajini, prečkali geografsko mejo med severnim in južnim Vietnamom, do najbolj simpatičnega mesta Vietnama, Hoi Ana. Sledi sprehod po tem mestu z Japonskim mostom in najstarejšo tradicionalno hišo v mestu in nato vožnja do nekaj minut oddaljenega hotela ob morju. Namestitev, prosto in nočitev.

10. - 12. dan:Hoi an (Z)

Zajtrk in prosto za samostojno potepanje po tem, za mnoge najlepšem mestecu Vietnama. Za manjše doplačilo se boste lahko odpravili na izlet s kolesi med riževimi polj ali si ogledali znameniti most Golden bridge na hribu Ba na Hills, ali le uživali na peščeni plaži ob toplem tropskem morju. Nočitev.

13. dan:Hoi An - Danag - Saigon (Z)

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče v uro oddaljeno mesto Danang, od koder poletimo v  Saigon, najbolj živahno milijonsko mesto Vietnama. Sledi ogled tega živahnega mesta. Sprehodili se bomo do katedrale Notre Dame, stare pošte in obiskali bivšo rezidenco predsednika južnega Vietnama. Če nam bo čas dopuščal, bomo obiskali tudi Vojni muzej, ki nas bo opomnil na grozljiva dejanja vietnamske vojne. Prevoz do hotela, prosto za obisk nočne tržnice. Nočitev.

14. dan:Saigon (Z)

Zajtrk. Ta dan se bomo odpeljali do Cu Chi tunelov, kateri so se prvotno raztezali vse od Saigona do meje s Kambodžo. Tunele so zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Sestavljali so tri nivoje in so bili izkopani v težko, rdečo ilovico. Mreža je bila dolga čez 250 kilometrov. Sprehodili se bomo po gozdu, si ogledali nekatere rove ter si tako bolje predstavljali kako je potekalo življenje med to uničujočo, dolgotrajno vojno. Američani niso nikoli zavzeli teh tunelov, tudi ne po enem najsilnejših bombardiranj v vojni, kjer je umrlo 40.000 Vietnamcev. Povratek v Saigon. Nočitev.

15. dan:Saigon - letalo (Z)

Zajtrk. Prosto za še zadnje ugodne nakupe ali le počitek. Sobe obdržimo do odhoda na letališče v večernih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih poletimo v Istanbul ter nato proti domu.

16. dan:letalo (-)

S pristankom na domačem letališču se naše potovanje konča.

V primeru da se notranji leti kaj spremenijo je mogoče, da program kakšne dni obrnemo, ne bomo pa ničesar izpustili, le lahko, da bo vrstni red drugačen.

Cena:

 • od 2395 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo pred izpisom kart in se lahko spremenijo),
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih s 4*, obroki po programu (z=zajtrk, k=kosilo, v=večerja),
 • prevozi s klimatiziranimi vozili, ladjico,
 • ogledi po programu, vstopnine,
 • lokalni angleško govoreči vodniki,
 • slovenski vodnik,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS in
 • organizacijski stroški.

Cena ne vključuje:

 • napitnine,
 • vize,
 • dodatne hrane, pijače,
 • vse kar ni navedeno v programu.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 375 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Koristne informacije:

VIZA:

VIETNAM: Slovenski državljani za vstop v Vietnam potrebujemo eVizo. Cena pridobitve eVize je  25,00 USD in ni vključena v ceno aranžmaja. Ker bomo v Vietnam vstopili 2x, potrebujemo dve eVizi. Pridobite si ju na tej povezavi.

Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Vietnam dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, Veleposlaništvu Socialistične republike Vietnam na Dunaju ali Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pekingu. V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Vietnam obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Socialistične republike Vietnam na Dunaju. Dodatne informacije glede potovanja v Vietnam lahko dobimo na Veleposlaništvu Socialistične republike Vietnam na Dunaju ali Veleposlaništvu Republike Slovenije v Pekingu.

KAMBODŽA: Slovenski državljani za vstop v Kambodžo potrebujemo eVizo. Cena pridobitve eVize je  36,00 USD in ni vključena v ceno aranžmaja. Pridobite jo na tej povezavi.

CEPLJENJA

Za program Vietnam in Kambodža potovanje v okviru našega programa cepljenja niso potrebna.

Več informacij o cepljenjih dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18.

VARNOST

Za program Vietnam in Kambodža potovanje v okviru našega programa ni varnostnih zadržkov.

Svetujemo vam, da si pred odhodom na potovanje po Vietnamu in Kambodži priskrbite overjeno kopijo potnega lista, ki jo shranite ločeno od potnih listov. Če imate možnost, si dokumente, ki jih boste vzeli s seboj na potovanje po Vietnamu in Kambodži, skenirate pred odhodom in si jih pošljete na svojo e-pošto, do katere boste imeli dostop tudi med potovanjem.

Svetujemo vam, da ste med potovanjem po Vietnamu in Kambodži pozorni na vaše dokumente in lastnino. Za krajo ali izgubo le teh Turistična agencija Odpelji.se ne odgovarja.

Priporočamo, da si med potovanjem po Vietnamu in Kambodži za vašo varnost vedno in v vsakem hotelu vzamete vizitko z imenom in naslovom hotela.

VALUTA

VIETNAM – Vietnamski Dong (VND)

V Vietnamu morate EUR in USD zamenjati v lokalno valuto. Priporočamo večje bankovce. Menjati se da v mnogih uradnih menjalnicah, prej pa preverite tečaj, ker rahlo varira.

KAMBODŽA – Kamboški Riel (KHR)

V Kambodži lahko plačujete tudi z USD, tam pa so boljši manjši bankovci, seveda pa lahko tudi v Kambodži zamenjate tako EUR, kot USD v njihovo nacionalno valuto Riel. Menjati se da v mnogih uradnih menjalnicah, tako na letališčih kot v mestih in prav tako v hotelih, kjer pa je po navadi malce slabši tečaj, saj hoteli ob menjavi zaračunajo provizijo.

Ravno tako je možno med potovanjem po Vietnamu in Kambodži poslovati s kreditnimi karticami (priporočamo Eurocard in Viso), s katerimi lahko plačujete v nekaterih hotelih, večjih trgovinah. V primeru, da nakupujete na tržnicah, morate plačevati z gotovino. Gotovino lahko dvigujete na ATM bankomatih z MAESTRO kartico (bančna kartica), vendar obstaja tudi možnost, da ne delajo.

ELEKTRIČNA NAPETOST

Vietnam – 220 ali 240 V, za električne vtičnice v Vietnamu ne potrebujete adapterjev

Kambodža – 230 V, za električne vtičnice v Kambodži ne potrebujete adapterjev

LOKALNI ČAS

Vietnam in Kambodža potovanje

UTC +7 ur

OBLAČILA IN OBUTEV

Za program Vietnam in Kambodža potovanje v okviru našega programa ni posebnih omejitev.

Priporočamo lahka oblačila iz naravnih materialov in že nošeno obutev. Ob obisku templjev je iz spoštovanja do vernikov potrebno tako moškim kot tudi ženskam pokriti ramena in kolena. Priporočamo tudi pokrivalo za glavo, sončna očala, zaščito pred soncem ter kak kos toplejše garderobe.

HRANA IN PIJAČA

Vietnam

Med potovanjem po Vietnamu boste lahko uživali v vietnamski kulinariki, v kateri se čuti vpliv tajske in kitajske kuhinje. Osnova vsake jedi so riž ali rezanci, pečeni ali surovi spomladanski zvitki, dušeno, pečeno ali ocvrto meso in ribe ter sveža zelenjava. Obožujejo razne juhe z rezanci, vsa hrana je rahlo do precej pekoča. Sicer pa Vietnamci kot eni redkih Azijcev jedo tudi kruh (čisto prave francoske štruce) in razne sendviče.

Kambodža

Med potovanjem po Kambodži boste lahko uživali v kamboški kulinariki. Osnova vsake jedi so riž ali riževi rezanci, ki jih pripravljajo na sto in en način. Zraven postrežejo razne juhe in omake, zelenjavne ali mesne in jih precej začinijo. Med potovanjem po Kambodži si boste privoščili obilo tropskega sadja ali sveže stisnjenih sadnih sokov.

Od alkoholnih pijač se največ pije pivo. Pri pitju vode vam svetujemo, da pijete samo ustekleničeno vodo.

TELEFONIJA

Vietnam

Če boste na potovanju po Vietnamu želeli poklicati v Slovenijo, morate uporabiti  klicno številko 00386 + območno št. (brez 0) + klicano številko. Če pa želite telefonirati iz Slovenije v Vietnam, morate uporabiti klicno številko 0084 + območno št. (brez 0) + klicano številko.

Kambodža

Če boste na potovanju po Kambodži želeli poklicati v Slovenijo, morate uporabiti  klicno številko 00386 + območno št. (brez 0) + klicano številko. Če pa želite telefonirati iz Slovenije v Kambodžo, morate uporabiti klicno številko 00855 + območno št. (brez 0) + klicano številko.

Mobilni telefoni v Vietnamu in Kambodži večinoma povsod normalno delujejo, vendar so pogovori zelo dragi. Svetujemo vam, da se pred potovanjem pozanimate pri vašem operaterju o cenah klicev in sms sporočil. Brezžični internet je dostopen v večini hotelov, zato boste prihranili, če boste za telefonske klice uporabili aplikacije kot so Viber, Skype.

Slike

Proceed Booking