059 072 001 turizem@az-sp.si

Vietnam in Kambodža

0
Cena
od2,999€
Cena
od2,999€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

63
16 dni, let
Datumi: 11.11., 17.2.2025
Vietnam
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - Azija

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem od okoliških letališč) in polet v Ho Chi Minh City s prestopanjem.

2. dan:Azija - Ho Chi Minf City

Popoldanski pristanek v Ho Chi Minh City-ju, največjem mestu in ekonomskem središču Vietnama, bolje znanem pod imenom Saigon. Sledi prevoz do hotela in prijava. Najbolj neučakani se bodo lahko z vodnikom sprehodili po mestnem središču in začutili utrip večera v Saigonu. Večerja in nočitev.

3. dan:Ho Chi Minf City - tuneli Cu Chi - Ho Chi Minf City

Dobro jutro, Vietnam! Po zajtrku nas čaka vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, ki je za časa vietnamske vojne služilo kot skrivališče in center dejavnosti Vietkongovcev. Med obiskom bomo spoznali različne tipe tunelov, podzemne pasti ter zgodovinski pomen kompleksa. Tisti s srbečimi prsti se boste lahko preizkusili tudi v streljanju na strelišču. Po ogledu vrnitev v Saigon, kjer bomo spoznali posledice vietnamske vojne v Muzeju vojnih ostankov, prav tako pa bomo obiskali nekdanjo predsedniško palačo. Popoldanski ogled mesta bomo nadaljevali z mestnimi biseri francoske kolonialne arhitekture: katedrala Notre Dame, ulica Dong Khoi in stavba glavne pošte. Zvečer nas čaka prava vietnamska izkušnja v središču mesta, kjer se bomo sprehodili med stojnicami ulične hrane in okusili dobrote kulinarike, ki jih ponuja Vietnam. Nočitev.

4. dan:Ho Chi Minf City - delta Mekonga - Ho Chi Minf City

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v široko delto reke Mekong, po kateri bomo pluli s čolni. Po poti se bomo ustavljali na številnih otočkih, kjer bomo spoznavali način življenja v delti. Med sprehodom skozi vasi nam bodo z veseljem predstavili lokalne obrti in zaigrali na tradicionalna glasbila. Sprehodili se bomo skozi sadovnjake tropskega sadja in si ogledali kako se Vietnamci lotevajo čebelarstva. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo opravili na umirjen izlet s kolesi, ki ga po želji lahko tudi preskočite in si v vmesnem času odpočijete v viseči mreži. Zvečer sledi prevoz nazaj do Saigona in nočitev.

5. dan:Ho Chi Minf City - Phnom Penh

Po zajtrku sledi transfer na letališče in let v Phnom Penh. Ogled mesta bomo pričeli s spoznavanjem na žalost ne tako davne preteklosti te države. Obiskali bomo stavbo nekdanje srednje šole, v kateri so predstavniki Rdečih Kmerov mučili svoje politične nasprotnike, danes pa so v njej uredili muzej Tuol Sleng, ki opominja na grozote, ki se ne bi smele nikoli več ponoviti. Ogled bomo nadaljevali z obiskom Kraljeve palače in njej pripadajoče Srebrne pagode, večer pa bomo zaključili na gričku, kjer stoji tempelj Wat Phnom, po katerem so poimenovali današnji Phnom Penh. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu v Phnom Penhu.

6. dan:Phnom Penh - Battambang

Po zajtrku nas čaka vožnja skozi podeželje Kambodže, vse do drugega največjega mesta Battambang. Po namestitvi v hotelu nas čaka popoldansko odkrivanje okolice. Zapeljali se bomo do bližnjega templja Phnom Banon, ki slovi tudi po svetišču Bude v eni od jam pod templjem. Nato nas čaka prvovrstna kmerska izkušnja – zapeljali se bomo z bambusovim vlakom, edinstveno iznajdbo lokalnih kmetov, ki so se na domiseln način spopadli z izzivom transporta poljščin. Spoznali bomo postopek pridelave riževega vina in ga seveda tudi poizkusili. Zvečer nas čaka večerja v priznani lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu v Battambangu.

7. dan:Battambang - lokalna vasica - Siem Reap

Zjutraj po zajtrku zapustimo Battambang in se zapeljemo proti Siem Reapu. Na poti bomo obiskali lokalno vas ob reki, kjer nam bodo predstavili tradicijo ribištva in način trajnostnega ribolova v regiji. S kolesom se bomo zapeljali čez polja, kjer se bomo (odvisno od letnega časa) lahko preizkusili v različnih tradicionalnih kmečkih opravilih ali ribolovu. V vasi nam bodo pripravili tudi kosilo. Po kosilu sledi krajša vožnja s čolnom in nadaljevanje vožnje proti Siem Reapu. Ustavili se bomo v krojaški delavnici, kjer izdelujejo tipične kmerske šale ter v kamnoseški delavnici, kjer si bomo ogledali mojstre pri delu. Po prijetni izkušnji z lokalnim prebivalstvom bomo nadaljevali s potovanjem proti Siem Reapu, ki je glavna vstopna točka za obisk veličastnega starodavnega mesta Angkor Thom. Po namestitvi v hotelu sledi obisk nočnega marketa, v katerem od bližnjih barov pa si bomo lahko privoščili tudi zasluženo pivo. Nočitev v hotelu v Siem Reapu.

8. dan:Siem Reap - Angkor - Siem Reap

Zjutraj po zajtrku obiščemo lokalno tržnico, kjer si bomo lahko nakupili nekaj sadja in kolačev za popotnico ob celodnevnem odkrivanju starodavnega mesta Angkor Thom in njemu pripadajočih templjev. Obiskali bomo tempelj Bayon v samem središču mesta Angkor, ki je znan po svojih velikih kamnitih obrazih, kraljevi tempelj Baphoun in teraso slonov ter teraso gobavega kralja. Seveda si bomo ogledali tudi z džunglo in drevesi prerasli tempelj Ta Prohm in tempelj vseh templjev – Angkor Wat. Ta arhitekturna mojstrovina je nastala v 12. stoletju in obsega kar 210 hektarjev. S svojimi številnimi reliefi, pokritimi stebrišči, paviljoni, knjižnicami in jezeri bo očaral tudi nas. Zvečer nas čaka še tradicionalna večerja s plesom Apsar. Nočitev v Siem Reapu.

9. dan:Siem Reap - zavetišče slonov - Banteay Srei - Siem Reap

Po zajtrku se zapeljemo do bližnjega gozda, ki so ga namenili slonom, ki so bili v preteklosti prisiljeni nositi težke košare, polne turistov, po območju arheološkega parka Angkor. Danes se prosto sprehajajo po območju zavetišča, z njimi pa se bomo sprehodili tudi sami. Po druženju s sloni nam bodo postregli tudi s kosilom. Sledi vrnitev v hotel, kjer se bomo osvežili, popoldne pa bomo obiskali še dva templja: Banteay Srei, hindujski tempelj z morda najlepšimi reliefi v Kambodži, in Banteay Samre, ki je eden od bolje ohranjenih templjev v regiji. Ob povratku v Siem Reap se bomo ustavili še v lokalni vasici, kjer nam bodo predstavili način pridobivanja palminega sladkorja. Nočitev v hotelu v Siem Reapu.

10. dan:Siem Reap - Da Nang - Hoi An

Po zgodnjem zajtrku se poslovimo od Kambodže in se odpravimo na letališče za polet proti mestu Da Nang, kjer je bila med vietnamsko vojno ameriška zračna baza. Mesto, znano po svojih peščenih plažah, je bilo v času vojne tudi priljubljeno letovišče za ameriške vojake, ki so potrebovali nekaj oddiha od bojišč. Iz Da Nanga se zapeljemo do mesteca Hoi An, kjer se v sproščenem vzdušju prepletajo japonske trgovske hiše, kitajski templji in številni krojaški butiki. Hoi An namreč velja za mesto z največjim številom krojačev, ki vam za odlično ceno že v enem dnevu ukrojijo obleko po meri. Spoznali bomo tudi postopek izdelave svile od murve preko sviloprejke do svilene niti in končnega produkta. Nočitev v Hoi Anu.

11. dan:Hoi An

Po zajtrku se s kolesi (za tiste, ki ne kolesarijo bo na voljo alternativna oblika prevoza) odpravimo do sosednje vasice Tra Que, kjer nam bodo lokalni kmetje pokazali svoje obdelovalne tehnike. Po ogledu polj in zelenjavnega vrta nas bodo pospremili do kuhinje, kjer se bomo udeležili kuharskega tečaja. Pokazali nam bodo, kako se pripravi nekaj tradicionalnih jedi, ki jih bomo na koncu seveda tudi pojedli. Popoldne sledi vodeni ogled starega dela mesta, polnega lantern, galerij, starinarnic. Zvečer se bomo s čolnom zapeljali po reki Hoai in na reku spustili plavajoče lampijončke, ki bodo poskrbeli za neprecenljiv pogled na večerni Hoi An. Nočitev v hotelu v Hoi Anu.

12. dan:Hoi An - Da Nang - Hoi An

Po zajtrku prevoz na letališče in polet na sever v prestolnico Vietnama – Ha Noi. Mesto leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Po pristanku na letališču se bomo zapeljali do hotela in po kratki osvežitvi pričeli z ogledom mesta. Začeli bomo s spoznavanjem ulične hrane Hanoija. Čaka nas spoznavanje mestnega utripa v prvi osebi – vožnja s tricikli skozi staro mestno jedro. Sprehodili se bomo med stojnicami in okusili ulično hrano severnega Vietnama – med drugim bomo lahko poizkusili slavno juho pho in okusne prigrizke banh mi. Čudovit večer bomo zaključili z znamenito predstavo z lutkami na vodi. Nočitev v Hanoiju.

13. dan:Hoi An

Pričeli bomo z obiskom pagode Tran Quoc, najstarejše pagode v Hanoiju, ki je bila zgrajena že v 6. stoletju. Na daljevali bomo z ogledom Ho Chi Minhovega mavzoleja in z nekaj sreče nam uspe tudi vstopiti. Obiskali bomo tudi hišo Ho Chi Minha in znamenito budistično pagodo na enem stebru. V Templju literature bomo spoznali zgodovino najpomembnejših vietnamskih učenjakov ter po kosilu v lokalni restavraciji nadaljevali pot do slikovitega jezera Hoan Kiem s templjem Ngoc Son. Ob koncu dneva se bomo ustavili še na eni od mestnih tržnic. Sledi povratek v hotel in nočitev.

14. dan:Hoi An - zaliv Ha Long

Po zajtrku vožnja v zaliv Ha Long, kjer se dviga iz morja več kot 3000 otočkov. Od leta 1997 je ta edinstven primerek potopljenega tropskega krasa vpisan na UNESCO seznam svetovne dediščine. Vkrcali se bomo na ladjo, ki nas bo popeljala na križarjenje po zalivu s kraškimi otočki, jamami, pečinami in plažami. Popoldne nas z ladijskim kuharjem čaka tečaj izdelave spomladanskih zavitkov, po večerji pa bomo lahko s koktejlom v roki uživali v razgledih na čarobni zaliv Ha Long. Kosilo, večerja in nočitev na ladji.

15. - 16. dan:vračanje domov

Kdor se bo zbudil dovolj zgodaj, bo lahko občudoval meglico, ki se dviga med številnimi otočki v zalivu. Po zajtrku bomo lahko svojo gibčnost preizkusili na tečaju Tai Chi-ja, medtem ko bo kapitan krmaril med otočki. Dopoldne bo priložnost za obisk jame na otoku s kajakom, če bomo imeli srečo pa bomo lahko opazili tudi opice, ki igrivo plezajo po drevesih in pečinah. Po kosilu na ladji nas čaka prevoz nazaj proti Hanoiju, kjer bo pred odhodom na letališče čas za zadnje nakupe in sprostitev ob jezeru Hoan Kiem. Prevoz na letališče in večerni polet proti Evropi.

Pristanek na enem izmed evropskih letališč, let na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • od 3049 EUR – 11.11.
 • od 2999 EUR – 17.2.2025

Cena vključuje:

 • navedeni mednarodni letalski prevozi v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • notranji letalski prevozi v Vietnamu in Kambodži,
 • avtobusni po programu v Vietnamu in Kambodži,
 • ogledi in vstopnine po programu v Vietnamu in Kambodži,
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*– 4*,
 • križarjenje po zalivu Ha Long z nočitvijo v dvoposteljni kabini,
 • obroki kot navedeno v programu,
 • državne pristojbine,
 • angleško govoreči lokalni vodnik,
 • vodenje v slovenščini,
 • organizacija potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Cena ne vključuje:

 • navedena doplačila,
 • napitnine,
 • prenos prtljage,
 • pijača pri obrokih,
 • dodatni izleti in druge storitve po osebnih naročilih.

Doplačila:

Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi 15-19 oseb 100,00 EUR/osebo,
 • doplačilo pri udeležbi 10-14 oseb 350,00 EUR/osebo,
 • enoposteljna soba 400,00 EUR/osebo,
 • vietnamski vizum in posredovanje 55,00 EUR/osebo,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Na kraju samem: (vodniku na poti):

 • strošek kamboškega vizuma ob vstopu 35,00 USD/osebo,
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 80,00 USD/osebo.

Popusti:

 • 10 %  za do 9 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

Koristne informacije:

Vizum:

 • Ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; od 2. februarja 2017 je za vstop v Vietnam potreben vizum elektronski vizum EV (https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/) To elektronsko registracijo vam lahko uredimo mi. V tem primeru potrebujemo fotokopijo potnega lista in fotografijo (dimenzija 4×6 kot za osebne dokumente). Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 30,00 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov v Vietnamu, kar pa dobite pri nas.
 • V Kambodži vizo prejmemo na vstopni točki na mejnem prehodu, ob izstopu iz Vietnama. S seboj na potovanje je potrebno vzeti štiri fotografije za dokumente dimenzij 4×6 cm, ki jih potrebujemo za obe državi.

Opozorilo:

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
Slike

Proceed Booking