059 072 001 turizem@az-sp.si

Veliko krožno potovanje po Romuniji

0
Cena
od529€
Cena
od529€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

85
7 dni, bus
Datumi: 27.4., 18.5., 22.6., 10.8., 7.9., 26.10.
Romunija
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:Oradea - Satu Mare - Baia Mare

Odhod kmalu po polnoči iz Slovenije in vožnja proti Romuniji. V dopoldanskih urah prihod v Oradeo, mesto imenovano „vhodna vrata Romunije”. Panoramski ogled mesta: citadela, palača s 365 okni, baročna katoliška katedrala, pravoslavna „Lunina cerkev“… Po ogledu nadaljevanje potovanja proti severu v pokrajino Maramures. Med potjo krajši postanek v Satu Mare, poznanem po svojih slikovitih stavbah, med katerimi izstopata secesijski hotel Dacia ter protestantska cerkev „v verigah“. Dan bomo zaključili v glavnem mestu pokrajine Maramures – v Baia Mare. (Z, V)

2. dan:Baia Mare - Sapanta - Sighet - Gura Humorului

Vožnja v Sapanto. Ogled nenavadnega »veselega pokopališča«, eno največjih tovrstnih svetovnih znamenitosti takoj za egipčansko Dolino kraljev. Krajši postanek tudi v Sighetu Marmatei, kjer boste obiskali spomenik – muzej žrtvam komunizma in upora. Nadaljevanje potovanja po dolini reke Izza in ogled treh najpomembnejših lesenih cerkva v pokrajini Maramures. Vse tri, Barsana, Poienile Izei in Leud, so na seznamu Unescove kulturne dediščine. (Z,V)

3. dan:Gura Humorului - Samostani Moldavije - Bicaz

Ogledali si bomo svetovno znane moldavske samostane, ki so del Unescove zaščitene dediščine. Samostan Moldovita iz 16. stoletja in samostan Sucevita, ki ga imenujejo tudi trdnjava, zaradi obzidja s katerim je obdan. Posebej zanimiv bo postanek v kraju Marginei z ogledom delavnice črne keramike. Zanimiv bo tudi ogled samostana Dragomorna, ki za razliko od ostalih nima zunanjih poslikav. Za konec še ogled samostana Voronet, ki mu pravijo tudi “sikstinska kapela Vzhoda”. Vožnja do hotela v smeri Bicaza. (Z, V)

4. dan:Bicaz Gorges - Rdeče Jezero - Sighisoara - Brasov

Vožnja skozi enega najslikovitejših predelov Romunije, skozi sotesko Bicaz Gorges do Rdečega jezera in naprej v najbolj romantično mesto Romunije, Sighishioaro. Ogled znamenitosti: citadela – edina še naseljena v Evropi, urni stolp, cerkev na griču z ostanki obzidja… Nadaljevanje potovanja med vasicami in obzidanimi cerkvami v Brasov. Vrata Transilvanije, kot imenujemo to mesto, ki je bilo nekoč skrajni jugovzhodni utrjeni mejnik krščanstva in je danes bogato in živahno mesto s številnimi kulturno zgodovinskimi spomeniki, ki pričajo o bogastvu meščanov. Po prihodu ogled znamenitosti – črna cerkev, muzej najstarejše romunske šole,… (Z,V)

5. dan:Brasov - Bran - Sinaia - Bukarešta

Obiskali bomo Bran, kjer se nahaja skrivnostni grad grofa Drakule. V gradu je zapustila neizbrisen pečat romunska kraljica Maria, ki je tu živela s svojo družino kar nekaj let. Pod gradom je med ribniki in travniki slikovit etnografski muzej na prostem. Sledi vožnja do Sinaie, kjer bomo obiskali enega najlepših evropskih gradov Peles, mojstrovine zgrajene v nemško – renesančnem slogu. V gradu so shranjene številne evropske umetnine rezbarske umetnosti, keramike, tapiserije. Po ogledu vožnja v Bukarešto. (Z, V)

6. dan:Bukarešta - Transfagarasan - Sibiu

Zjutraj ogled romunske prestolnice: zgradba parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona spada med največje zgradbe na svetu, Slavolok zmage, trg revolucije in Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco. Opoldan slovo od Bukarešte in vožnja mimo kraja Plotesti v smeri znamenite ceste Transfagarasan do vasice Bascov ter vzpon po eni najbolj razburljivih cest na svetu – Transfagarasan. Take cestne sladice so mešanica adrenalina in nepopisnih lepot narave in so ustvarjene za vse tiste, ki življenje zajemajo z veliko žlico. Cesta velja za eno najbolj spektakularnih, nenavadnih in slikovitih v Evropi in poteka čez najvišji del Karpatov v skupni dolžini 151 km. Cesta Transfagarasan je zaslovela zaradi angleške avtomobilistične oddaje TOP GEAR, razglasili so jo za najboljšo cesto na svetu! Nekoč je cesta v Transilvanskih Alpah služila le vojski, danes kolesarjem, filmarjem in turistom. Postanki na poti in vožnja proti Sibiu ter nastanitev v okolici. Za doplačilo možnost ogleda tradicionalne večerje s folkloro v idilični vasici Sibiel, kjer boste doživeli pravi romunski večer z obilico kulinaričnih dobrot in domače glasbe. (Z, V)

(Z)

7. dan:Sibiu - Temishuara - Slovenija

Ogled mesta Sibiu, ki je znan kot stičišče različnih kultur: v njem živijo največja nemška skupnost v Romuniji, velika madžarska manjšina ter manjše ciganske, slovaške in ukrajinske manjšine. Vse skupaj podeljuje mestu posebno dinamiko. Po ogledu vožnja mimo Temišvare proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. (Z)

Cena:

 • od 399 EUR.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • cestne in ostale pristojbine,
 • 5 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja,
 • zavarovanje odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 159 EUR,
 • večerja s folklorno predstavo: 28 EUR.

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin pribl. 30 EUR (vstopnine niso vključene v ceni in jih lahko po želji doplačate na licu mesta)*

*nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni valuti

DOPLAČILO za manjšo skupino:

  • med 35 in 44 potnikov: 40 EUR,
  • med 25 in 34 potnikov: 55 EUR.

Popust:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

Opombe:

Slike

Proceed Booking