059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Veliki kenijski safari in oddih na obali

0
Cena
od3,899€
Cena
od3,899€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

21
13 dni, let
Datumi: 17.02.2024
Kenija
Šifra: AZ5
Program

1. dan:Ljubljana/bližnje letališče - Istanbul - Nairobi

Zbrali se bomo na ljubljanskem ali katerem od bližnjih letališč (v primeru odhoda iz Benetk prevoz iz Ljubljane za doplačilo). Let proti Nairobiju s prestopanjem.

2. dan:Nairobi - Massai Mara

Zgodaj zjutraj pristanek v Nairobiju. Po opravljenih carinskih postopkih in potrditvi vizumov se bomo vkrcali v džipe in pričeli z našo kenijsko safari avanturo. Pot nas bo z visokih planot osrednje Kenije preko roba Velikega tektonskega jarka popeljala v osrčje dežele Masajev, v naravni rezervat Maasai Mara. Ob prihodu v nastanitev nas čaka kosilo in nekaj časa za popoldanski počitek, da se spočijemo pred safarijem. Fotografski lov na znamenitih velikih 5 se lahko prične, saj je je park eden izmed živalsko najraznovrstnejših parkov Kenije. V parku namreč živi preko 60 vrst sesalcev in preko 470 vrst ptic. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

3. dan:Maasai Mara

Po zajtrku (za doplačilo polet z balonom in piknik zajtrk s šampanjcem) in jutranji kavi se bomo odpravili na celodnevni safari po prečudovitem parku Maasai Mara. Dih jemajoča pokrajina zelenih gričev in širnih planjav s samotnimi akacijami, s katerih z zadovoljstvom trgajo listje masajske žirafe, nas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Številne antilope so stalni prebivalci teh planjav, z nekaj sreče pa bomo lahko opazili tudi njihove plenilce, geparde. V jutranjih urah je včasih mogoče opaziti leve, ki se mastijo z nočnim ulovom, jastrebi in hijene pa nedaleč stran čakajo na ostanke. Na varnem v senci samotne akacije si bomo privoščili piknik kosilo, popoldne pa nadaljevali s safari izkušnjo. V reki Mara se radi namakajo krokodili in nilski konji, ki so vedno na preži. Za doplačilo (donacija poglavarju na kraju samem) se lahko podružimo z Masaji v njihovi vasi, kjer nas bodo naučili njihovega plesa in kjer se bomo lahko preizkusili v netenju ognja. Proti večeru povratek v lodge, večerja in nočitev.

4. dan:Narodni park Maasai Mara - Narodni park jezero Nakuru

Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili deželo Masajev in se čez rodovitno hribovje Mau zapeljali do Narodnega parka Nakuru, ki leži ob istoimenskem jezeru. Po kosilu v lodge-u se bomo odpravili na popoldanski safari v tem relativno majhnem parku, kjer bomo imeli najboljše možnosti za opazovanje belih nosorogov, s precej sreče pa lahko opazimo tudi črnega. V parku domuje tudi edinstvena Rotschildova žirafa, pogoste prebivalke obale jezera so tudi številne ptice, med njimi štorklje, čaplje in flamingi. Proti večeru povratek v lodge znotraj parka, večerja in nočitev.

5. dan:Narodni park jezero Nakuru - Amboseli

Zgodaj zjutraj po zajtrku se bomo odpravili na vožnjo proti parku Amboseli. Raznolika pokrajina Kenije se nam bo spreminjala pred očmi med vožnjo proti veličastnemu Kilimanjaru. Ob prihodu v kamp nas čaka kosilo, po krajšem počitku pa se bomo odpravili na večerni safari. Amboseli se razteza dobrih 400 km2 ob meji s Tanzanijo, poseljujejo pa ga številne živali: gepardi, zebre, žirafe, bivoli, levi, hijene, impale… Park ima tudi največjo populacijo slonov, ki lahko pridejo povsem blizu safari džipov. Zvečer povratek v kamp, od koder bomo lahko uživali v večernem pogledu na Kilimajaro. Večerja in nočitev.

6. dan:Amboseli narodni park

Po zajtrku nas čaka dopoldanski safari med močvirji in travniki parka, kjer bomo lahko opazovali bivole v blatu, zebre na paši, morda zjutraj opazimo celo kakšno, ki se je ponoči znašla na jedilniku levov. Okoli poldneva, ko se živali skrijejo v senco, si bomo v kampu nekaj sence privoščili tudi sami, se okrepčali s kosilom in po popoldanskem počitku nas čaka še popoldanski safari. Večerja v kampu in nočitev.

7. dan:Narodni park Amboseli - Tsavo West narodni park

Po zajtrku še zadnji trenutki za jutranji safari v senci Kilimanjara, preden se odpravimo proti jugu v Tsavo West. Manjši od obeh Tsavo parkov ne razočara s svojo pojavo – črne vulkanske formacije se prepletajo s strmimi vrhovi rdečega peščenjaka in zeleno bravo visokega grmičevja. Ustavili se bomo pri izvirih Mzima, kjer kristalno čista voda kot posledica nekdanjih vulkanskih aktivnosti izvira iz štirih manjših bazenov, nato pa se izliva v reko Tsavo. Ranger nas bo spremil do te zelene oaze, v kateri kraljujejo mogočni nilski konji. Pot bomo nadaljevali proti kultnemu Ngulia Safari Lodge-u, ki je pozicioniran med istoimenskimi vrhovi, s čudovitimi razgledi na nižinski del parka. Med kosilom bomo lahko opazovali številne živali, ki se pridejo napojit v vodno napajališče pred lodge-om, po kosilu pa se lahko osvežimo v bazenu ali z daljnogledom iščemo nosoroge v dolini. Po počitku se bomo odpravili na popoldanski safari, še preden zaide sonce pa se bomo vrnili v lodge, kjer bo zelo velika možnost, da vidimo še najbolj izmuzljivega člana velikih 5: leoparda, ki ga zvečer vabijo v bližino s kosom mesa. Večerja in nočitev.

8. dan:Tsavo West narodni park - Tsavo East narodni park

Po zajtrku bomo zapustili hriboviti Tsavo West in se zapeljali v rdečo savano parka Tsavo East, ki slovi po t.i. rdečih slonih, ljudožerskih levih in veličastnih baobab drevesih. Tsavo East je največji in najstarejši park v Keniji, ki se razprostira na skoraj 14.000 km2. Dopoldanski safari se nam obeta na poti proti lodge-u, kjer bomo imeli kosilo, popoldne pa bomo odšli še na popoldanski safari v lovu na ljudožerske kratkogrive leve, ki so značilni za Tsavo. Imeli bomo možnost videti še tretjo vrsto žiraf na popotovanju – mrežasto žirafo. Večerja in nočitev v lodge-u.

9. dan:Tsavo East narodni park - Diani beach

Po zajtrku jutranji safari na poti iz parka in vožnja proti rajskim plažam Indijskega oceana, kamor bomo prispeli v popoldanskem času. Tu si bomo lahko odpočili od navdušujočega safarija in primerjali fotografije, baobabe in akacije pa bomo zamenjali za palme. Večerja in nočitev v hotelu na plaži.

10. dan:Diani beach

Prosto za počitek in vodne aktivnosti.

11. dan:Diani beach

Prosto za počitek in vodne aktivnosti.

IZLET NA OTOK WASINI
Po zajtrku se zapeljemo do vasice Shimoni, kjer se vkrcamo na tipično Swahili jadrnico (dhova) ter pričnemo celodnevni izlet v Kisite morski nacionalni park. Njaprej se ustavimo na območju koralnih grebenov, kjer bo možnost snorkljanja in opazovanja podvodnega sveta. Nadaljujemo do otočka Wasini, kjer nam bodo ob predstavitvi Swahili kulture pripravili tudi tipično kosilo. Ko se okrepčamo, se bomo sprehodili še skozi koralni vrt na otoku, čemur nato sledi povratek v hotel.

12. dan:Diani beach - Nairobi

Zadnje dopoldne za uživanje na plaži, nato prevoz do Mombase, od koder se s hitrim panoramskim vlakom odpravimo na čudovito potovanje skozi divje prostranstva Kenije, vse do Nairobija. Tirnicam bomo sledili tudi skozi oba parka Tsavo, kjer boste številnim živalim lahko še zadnjič pomahali v slovo. Po prihodu v Nairobi transfer do hotela, večerja in nočitev.

13. dan:Nairobi - Istanbul - Ljubljana/bližnje letališče

Odhod na letališče in v zgodnjih jutranjih urah polet proti Istanbulu. Popoldan nadaljevanje leta proti Ljubljani ali Benetkam (v primeru povratka na Benetke, prevoz do Ljubljane za doplačilo).

Cena:

 • od 3899 EUR.

 

Cena vključuje:

 • povratni mednarodni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • prevoz s hitrim panoramskim vlakom Mombasa – Nairobi,
 • nastanitev v hotelih 3*- 5* in lodge-ih v parkih ali tik ob njih,
 • prehrano po programu (polni penzion med safarijem in polpenzion na obali),
 • kopenske transferje v Afriki s posebnimi 4WD vozili,
 • strokovno vodstvo na vseh ekskurzijah in prežnih vožnjah,
 • slovensko vodenje, vstopnine, pristojbine in različne davke,
 • organizacija potovanja.

Doplačila:

Dodatna ponudba – doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 300 EUR,

 • vizum in posredovanje: 60 EUR,

 • enodnevni izlet na otok Wasini: 120 EUR (min. 10 potnikov),

 • transfer do in od letališča 70 EUR

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

 

Dodatna ponudba – doplačila na kraju samem:

 • obisk Masajske vasi: 20 USD,

 • panoramski polet z balonom v Maasai Mari (vključen piknik s šampanjcem): 430 USD.

 

Obvezna doplačila ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi 10 do 15 oseb: 200 EUR

 

Obvezna doplačila na kraju samem (vodniku na poti):

 • napitnine za lokalne vodnike in voznike: 60 EUR.

Opombe:

Cepljenja in druge z zdravjem povezane vsebine

 • priporočeno je cepljenje proti rumeni mrzlici
 • glede jemanja antimalarikov se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom oz. v ambulanti za potnike (malarija je prisotna na vseh območjih Kenije pod 2500 m nadmorske višine, z izjemo Nairobija, kjer malarije ni)

Opazovanje živali v Afriki se lahko precej razlikuje glede na številne dejavnike kot so premiki živali, vedenje živali, vremenski pogoji, poseganje človeka v naravo, raznolikost vrst, gostota živali na različnih lokacijah. Izvajalec se vsakič potrudi maksimalno, da zagotovi izjemno dogodivščino v afriški divjini, vendar pa se zaradi prej naštetih razlogov ne more zagotoviti količine, gostote in raznolikosti živalstva na kateri koli dan, na kateri koli lokaciji, ob katerem koli času.

Vizum

Ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; za vstop v Kenijo je potreben elektronski vizum (https://evisa.go.ke/). To elektronsko vizo vam lahko pridobimo mi. Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 60 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov v Keniji, kar pa dobite pri nas.

Opozorilo

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa

Slike

Proceed Booking