059 072 001 turizem@az-sp.si

Velika tura po Namibiji

0
Cena
od4,490€
Cena
od4,490€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

30
15 dni, let
Datumi: 02.02.2020
Namibija
Šifra: AŽ23
Program

1. dan:Ljubljana/Maribor - Zagreb - Doha

Prevoz iz Ljubljane/Maribora do letališča v Zagrebu in popoldanski polet letala proti Dohi, kjer bomo pristali nekaj pred polnočjo in kmalu zatem nadaljevali let proti Windhoeku.

2. dan:Doha - Windhoek - Mariental

V dopoldanskem času bomo prispeli v namibijsko glavno mesto in po opravljenih formalnostih pot nadaljevali proti jugu dežele, proti puščavi Kalahari, veliki polsušni peščeni savani v južni Afriki, ki obsega 900.000 kvadratnih kilometrov in zajema velik del Bocvane, del Namibije in regije v Južni Afriki. Polpuščava Kalahari, z velikimi področji odlične paše po dobrem deževju, gosti več živali in rastlin kot prave puščave. Popoldne bomo prispeli v lodge, nastanitev in preostanek popoldneva prosto za počitek. Večerja in nočitev.

3. dan:Mariental - Kanjon Fish River

Po zajtrku se bomo podali proti jugu dežele, proti znanemu kanjonu reke Fish River. Obiskali bomo »gozd Kokerboom«. Kokerboom je rastlina imenovana Aloe dichotoma, ki lahko zraste tudi do 8 m visoko. Ta drevesa le redkokje rastejo skupaj, kot je to primer v tem gozdu. Pot nas bo vodila proti skrajnemu jugu dežele. Popoldne prihod v naš lodge in nočitev.

4. dan:Kanjon Fish River - Aus

Danes bomo odkrivali največji kanjon v Afriki, ki velja za eno največjih turističnih atrakcij v Namibiji. Kanjon je 160 km dolg, mestoma tudi do 27 km širok in ponekod globok tudi do 550 m. Ustavili se bomo na najlepših razglednih točkah, od koder bomo naredili čudovite posnetke. Popoldne bomo pot nadaljevali do vasi Aus, ki leži na pobočju planine Aus, ki se dviga nad puščavo Namib. Vas je svojo pot pričela kot taborišče vojnih ujetnikov leta 1915 in je do danes ohranila svojo prvobitno arhitekturo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:Aus - Luderitz - Aus

Danes se bomo podali do mesta Lüderitz, pristaniškega mesta v jugozahodni Namibiji, ki leži na eni izmed najmanj gostoljubnih obal v Afriki. Mesto je znano po kolonialni arhitekturi, vključno z nekaterimi secesijskimi deli, in po divjih živalih: tjulnjih, pingvinih, plamencih in nojih. Ogledali si bomo tudi »mesto duhov« – Kolmanskop, nekoč znani rudarski kraj, a danes zanimiva turistična atrakcija. Popoldne se bomo ustavili še na polotoku kjer stoji replika križa, ki ga je na istem mestu dal postaviti portugalski pomorščak Bartolomej Diaz, na poti domov, leta 1488 na dan sv. Jakoba (25.7.). Originalni križ je stal na istem mestu vse do začetka 19. stoletja. Popoldne vrnitev v Aus, večerja in nočitev v hotelu.

6. dan:Aus - Sesriem

Dopoldne se bomo podali proti severu, puščavi Namib, ki je obalna puščava v južni Afriki. Ime Namib v jeziku Nama pomeni »prostranstvo«. Namib se razprostira na več kot 2000 km ob obalah Atlantika od Angole, Namibije do Republike Južna Afrika. Od atlantske obale proti vzhodu se Namib počasi vzpenja v pasu do 200 km do vznožja Velikega roba. Letna količina padavin se giblje od 2 mm v najbolj sušnih območjih do 200 mm na Robu, zaradi česar je Namib edina prava puščava v južni Afriki. Pušava Namib je stara nekje med 55 in 80 milijoni let in velja za najstarejšo puščavo na svetu in z njo lahko tekmuje samo južnoameriška puščava Atacama, ki je tudi priznana kot »najbolj sušen kraj na Zemlji«. Popoldne prihod v naš lodge, nastanitev, večerja in nočitev.

7. dan:Sesriem - Sossusvlei

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali proti peščenim sipinam Sossusvlei, pasu peščenih sipin dolgem 300 in širokem 150 km, ki sega na jugu od reke Khoichab in do reke Kuiseb na severu. Najvišje sipine so visoke tudi do 300 m in obdajajo presušeno laguno, kamor se ob redkih nalivih zliva reka Tsauchab. Ogledali si bomo tudi kanjon Sesriem, dolg približno en kilometer. Popoldne postanek tudi v prekrasnem Dead Vleiju, znanem po najvišji sipini imenovani »Big Daddy«. Vmes bo veliko postankov za fotografiranje in vzpenjanje ter spuščanje po sipinah. Popoldne vrnitev v naš lodge, večerja in nočitev.

8. dan:Sesriem - Swakopmund

Po zajtrku se bomo podali proti Atlantski obali in zgodaj popoldne prispeli v mesto Swakopmund (usta Swakopa), ustanovljeno leta 1892. Mesto še danes ohranja izjemen pečat nemškega kolonialnega obdobja. Nahaja se 352 km od glavnega mesta, na atlantski obali zahodne Namibije, v osrčju puščave Namib in ima danes nekaj manj kot 50.000 prebivalcev. Na krajšem ogledu mesta si bomo ogledali nekaj najbolj zanimivih primerkov nemške kolonialne arhitekture, kot na primer stari zapor »Altes Gefängnis«, stolp Damara, v katerem je danes ljudska knjižnica, stara železniška postaja, mestna hiša … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan:Swakopmund - Walwis - Swakopmund

Zjutraj se bomo odpeljali proti zalivu Walvis Bay, kjer se nahaja najpomembnejše pristanišče v Namibiji in ki slovi po izjemno bogati morski favni, predvsem tjuljnih in pelikanih. Z ladjo se bomo podali na lov za delfini in morskimi levi. Piknik kosilo bo tokrat na ladji. Popoldne se bomo s terenskimi vozili podali na izlet po peščenih sipinah, ki se spuščajo vse do morske obale. Vrnitev v Swakopmund, večerja in nočitev.

10. dan:Swakopmund - Twyfelfontein

Danes dopoldne se bomo na poti v Damaraland ustavili še v kraju Cape Cross, ki slovi po največji koloniji tjulnjev v Namibiji. Nato pa se bomo poslovili od obale Atlantika, ki je znana tudi pod imenom »Skeletna obala«, zaradi velikega števila ladij, ki so nasedle v teh nevarnih vodah blizu obale. Popoldne bomo prispeli v kraj Twyfelfontein, kjer si bomo ogledali znane stenske poslikave domačinov, ki so jih slikali lovci in nabiralci že v času kamene dobe. V bližini je Zažgana gora in velike orgle. Gre za izjemno zanimiv geološki pojav, kontrast živopisnih skalnih formacij in sivih bazaltnih sten. Nastanitev v lodgu, večerja in nočitev.

11. dan:Twyfelfontein - Etosha

Zjutraj bomo pot nadaljevali skozi slikovit Damaraland proti severu. Dopoldne bomo obiskali domačine Himbe v eni od njihovih vasi. Spoznali bomo kulturo Himba Herero, ki se je ohranila vse do današnjih dni. Na njihovo kulturo so vplivali prišleki Name, ki so jih pregnali in mnogi so se zatekli na ozemlje današnje Angole. V vasi, kjer jih bomo obiskali, bomo izvedeli več o njihovi kulturi in tradicionalnem načinu življenja. Pozno popoldne bomo prispeli v nacionalni park Etosha. Nastanitev v lodgu, večerja in nočitev.

12. dan:Nacionalni Park Etosha

Ves dan bomo namenili safariju in spoznavanju divje afriške favne v enem od najpriljubljenejših in najbolj znanih nacionalnih parkov v južni Afriki, velikim 22.270 km2. Etosha je izjemna kombinacija slane puščave, savane in gozda. Okrog vodnih površin se zbirajo živali, ki jih bomo opazovali na jutranjih, dopoldanskih in popoldanskih safarijih. V Etoshi živi preko 114 vrst sesalcev in 340 vrst ptic. Nastanitev v lodgu, večerja in nočitev.

13. dan:Etosha - Okahandja - Windhoek

Po zajtrku bomo zapustili nacionalni park Etosho in se vrnili proti glavnemu mestu. Na poti se bomo ustavili v mestu Okahandja, ki slovi po največjem sejmu spominkov narejenih iz lesa, kovin in ostalih recikliranih materialov. Popoldne se bomo ustavili še na levji farmi, kjer si bomo kralja živali ogledali povsem od blizu. Prihod v glavno mesto, nastanitev v hotelu, večerja v restavraciji in nočitev.

14. dan:Windhoek - Doha

Po zajtrku bo za konec potovanja po Namibiji še krajši ogled glavnega mesta, ki se nahaja na 1700 m nm in ima nekaj več kot 325.000 prebivalcev. Mesto je nastalo leta 1840, ko so se tod naselili prvi Afrikanerji, a je bila naselbina zaradi vojn in spopadov kmalu zapuščena. Mesto je ponovno zraslo na istem mestu šele leta 1890, ko so se tod naselili nemški kolonizatorji. Danes je mesto kulturno, gospodarsko in politično središče dežele. Po končanem ogledu prevoz na letališče in zgodaj popoldne let proti Dohi, kamor bomo prispeli malo pred polnočjo in kmalu za tem še let do Zagreba.

15. dan:Doha - Zagreb - Ljubljana/Maribor

Jutranji prilet v Zagreb in samo še prevoz do Maribora in Ljubljane.

Cena:

 • 4490 EUR na osebo (pri najmanj 25 plačanih potnikih),
 • 4690 EUR na osebo (pri najmanj 20 plačanih potnikih),
 • 4890 EUR na osebo (pri najmanj 15 plačanih potnikih),
 • 4990 EUR na osebo (pri najmanj 10 plačanih potnikih).

Cena vključuje:

 • prevoz iz Ljubljane/Maribora do letališča v Zagrebu in nazaj,
 • letalsko karto na relaciji Zagreb-Doha-Windhoek in nazaj,
 • vse letališke in varnostne takse ter RSF, ki na dan 19.4.2019 znašajo 369 EUR,
 • vse prevoze po programu z avtobusom,
 • nastanitve v hotelih ter lepih afriških lodgih s 3***+ (samo en),
 • 4**** in 5***** v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 580 EUR), polne penzione,
 • vodo na avtobusu,
 • vse oglede,
 • izlet z ladjo po zalivu Walvis in terenskimi vozili po puščavi Namib,
 • vstopnine v nacionalne parke, nacionalne spomenike in muzeje po programu,
 • stroške voznika in lokalnega vodnika v angleškem jeziku,
 • slovenskega spremljevalca,
 • organizacijo potovanja,
 • nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.

Doplačila:

 • stroškov pridobitve vize (približno 50 EUR) ter napitnin.
Slike