059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Velika Nemška tura 2023

0
Cena
od1,047€
Cena
od1,047€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

65
8 dni, bus
Datumi: 26.4., 24.6., 23.9.
Nemčina
Šifra: AŽ10
Program

1. dan:Ljubljana - Würzburg

Odhod iz Ljubljane in vožnja preko Avstrije v Nemčijo, mimo Passaua, Nürnberga do Würzburga. To barvito bavarsko mesto ima izjemno lepo lego ob reki Majni. V II. svetovni vojni je bilo v samo 20 minutnem bombnem napadu porušeno v kar 80 odstotkih. Danes ponovno kaže predvojno podobo, študenti mu dajejo pridih živahnosti, okoliški vinogradi pa romantično scenografijo. Vstopili bomo v mogočno baročno Rezidenco Würzburg, ki je bila zgrajena v 18. stoletju za škofovskega princa in je danes uvrščena na Unescov seznam kulturne dediščine. Izjemno je stopnišče, nad katerim se nahaja največja freska na svetu (delo Giovanni Battiste Tiepola), ki upodablja alegorije štirih takrat znanih kontinentov. Po ogledu sprehod po mestnem središču. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan:Würzburg - Celle

Po zajtrku nadaljujemo pot proti severu in se zgodaj popoldan ustavimo v šarmantnem spodnjesaškem mestecu Celle, v bližini Hannovra. Od 14. do začetka 18. stoletja bil Celle rezidenca lüneburške veje grofov Braunschweig-Lüneburg, rodbine Welf. Sprehodili se bomo po zelo slikovitem srednjeveškem mestnem središču, kjer stoji še približno 400 pol lesenih hiš (t.i. Fachwerkhäuser ali predalčje), videli bomo staro mestno hišo, mestni grad in mestno cerkev. Na poznem kosilu se bomo okrepčali v eni izmed restavracij v središču mesta. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

3. dan:Celle - Lüneburg - Hamburg

Vožnja do Lüneburga, ki je nekoč pripadal hanzeatski zvezi. Skozenj teče reka Ilmenau, po kateri so nekoč iz mesta z ribiškimi ladjami tovorili sol v druga hanzeatska pristanišča. Staro mestno jedro (Altstadt) leži namreč nad nekdanjim rudnikom soli, zaradi katere je mesto obogatelo. Tako srečamo v mestu podoben fenomen kot v Tuzli: na določenih mestih se prostor zaradi izkopavanj pogreza. Ogled starega mestnega jedra in skupno kosilo v eni od mestnih restavracij, nato vožnja do Hamburga. Popoldan izkoristimo za pridobivanje prvega vtisa o »nemških vratih v svet«, kot pogosto zaradi pomembne pristaniške dejavnosti imenujejo Hamburg. Avtobusna krožna vožnja po mestu s postanki in enourno ladijsko vožnjo med pristaniškimi terminali, tovornimi ladjami, skladišči, privezi in galebi. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

4. dan:Hamburg - Schwerin - Lübeck - Hamburg

Po zajtrku vožnja proti vzhodu do Schwerina v zvezni državi Mecklenburg-Predpomorjanska. Mesto leži med številnimi jezeri, znano je predvsem zaradi romantičnega gradu (na otočku jezera Schwerin).  Voden ogled gradu. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, katerega zgodovinske stavbe so v glavnem preživele II. svetovno vojno. Kosilo v eni od mestnih restavracij v Schwerinu  Nato pot nadaljujemo v bližnji Lübeck. Sprehod po tem očarljivem mestu, ki je ob koncu srednjega veka veljalo za baltsko velesilo in glavno trgovsko središče severne Evrope s sedežem zveze Hansa. Danes je Lübeck znan po svoji gotski opečnati gradnji, zaradi česar je že od leta 1987 pod Unescovo zaščito kulturne dediščine. Videli bomo mestna vrata Holstentor, družinsko hišo Thomasa Manna (z romanom Buddenbrookovi je Mann mesto postavil tudi na literarni zemljevid), stolnico, Katarinino cerkev, znamenito mestno hišo in Marijino cerkev. Po želji boste lahko vstopili tudi v znamenito slaščičarno Cafe Niederegger, kjer prodajajo tipično krajevno slaščico – marcipan. Vrnitev v hotel v Hamburgu in nočitev.

5. dan:Hamburg (koncert v novi Filharmoniji na Labi)

Dopoldan ob 11. uri se bomo udeležili 9. koncerta Filharmoničnega državnega orkestra iz Hamburga v novi Filharmoniji na Labi. Hamburška filharmonija je delo švicarskega arhitekturnega biroja Herzog & de Meuron in meščani ji ljubkovalno pravijo Elphi. Zgradba je sestavljena iz dveh delov, spodnji je nekdanje skladišče, v katerem so hotel in stanovanja, v zgornjem kristalnem delu pa so koncertne dvorane. Naš koncert se bo odvijal v glavni, veliki dvorani. S ploščadi na vrhu zgradbe se ponuja prekrasen pogled na reko Labo in Hafen City. Po koncertu skupno kosilo. v znamenitem hamburškem predelu Speicherstadt; tu so v 19. stoletju med številnimi vodnimi kanali zrasla ogromna opečnata skladišča. Danes iz njih nastaja »Pristaniško mesto« (HafenCity, sodobni mestni predel z modernimi stanovanji, pisarnami, restavracijami, galerijami, kulturnimi ustanovami, muzeji in s Filharmonijo na Elbi. Vstopili bomo v sodoben Pomorski muzej (odprt l. 2008 in se pred odhodom v hotel sprehodili po prelepem botaničnem vrtu. Nočitev v hotelu.

6. dan:Hamburg (ogled baleta v Državni operi)

Dopoldan bomo občudovali arhitekturo mestnega središča, ki na vsakem koraku spominja na arhitekturo italijanskih mest. Zanimiv je predel okoli veličastne neorenesančne mestne hiše s prostranim trgom in borzo. Hamburg je v 19. stoletju popolnoma pogorel, v II. svetovni vojni pa je bil močno bombardiran, zato je od nekdanjega srednjeveškega jedra ostalo le malo. A nam predel okoli Deichstrasse kljub temu pokaže njegovo baročno podobo. Skupno kosilo v eni izmed hamburških restavracij. Sprehodili se bomo tudi po nekdanjem predmestju St. Pauli, ki je najbolj znano po razvpiti ulici Reeperbahn. To je območje živahnih nočnih klubov in barov, gledališč, erotičnih klubov in bordelov; tukaj je v šestdesetih letih zaslovela tudi skupina najstnikov iz Liverpoola, slavnih The Beatles. Vožnja do hotela, nato pa vrnitev v mesto, kjer si bomo v Državni operi ob 18.00 ogledali baletno predstavo slavnega nemškega koreografa Johna Neumeierja  Liliom. Po ogledu  baleta vožnja do hotela, nočitev.

7. dan:Hamburg - Quedlinburg - Bamberg

Po zajtrku vožnja proti jugu v deželo Saška Anhalt, do Quedlinburga; prispeli bomo okoli poldneva. To prisrčno mestece je pod Unescovo zaščito; staro mestno jedro z več kot 1200 tipičnimi pol lesenimi hišicami »Fachwerkhäuser, izjemna romanska cerkev Sv. Servacija iz 11. stoletja ter renesančni quedlinburški grad z vrtovi. Skupno kosilo v eni izmed mestnih restavracij, nato vožnja proti Bambergu. Nastanitev v hotelu, nočitev.

8. dan:Bamberg - Ljubljana

Dopoldan ogled Bamberga, ki velja za biser med bavarskimi mesti. Leži na sedmih gričih, zato se ga je že od nekdaj oprijel vzdevek “frankovski Rim”. Obdajajo ga bregovi reke Regnitz in je pod Unescovo zaščito. Sprehodili se bomo po mestnem središču, videli Staro mestno hišo na otočku in Zgodovinski muzej (nekdanja škofovska palača), vstopili pa v romansko-gotsko katedralo, bogato s pomembnimi umetniškimi deli (znan je kip Bamberškega jezdeca, ki velja za simbol svoje dobe) ter si po želji privoščili »krigl« piva, ki ga varijo v kar desetih mestnih pivovarnah. Skupno kosilo v restavraciji, nato vožnja proti domu.

Cena:

  • 1197 EUR (26.4.),
  • 1047 EUR (24.6. in 23.9.).

Cena vključuje:

Doplačila:

Opombe:

Termini:
  • 26.4.,
  • 24.6.,
  • 23.9.
Slike

Proceed Booking