059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Velika Albanska avantura

0
Cena
od799€
Cena
od799€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

16
8 dni, bus in let
Datumi: 31.5., 4.10.
Albanija
Šifra: AŽ1
Program

1. dan:Ljubljana - Podgorica - Skadar - Drač

V popoldanskih urah polet z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika do Podgorice. Avtobusni prevoz do črnogorsko-albanske meje in mimo Skadra do Drača. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

2. dan:Drač - Kruja - Tirana - Drač

Po poznem zajtrku izlet v Krujo in Tirano. Po prihodu v Krujo ogled rojstnega kraja albanskega heroja Skenderbega, ki je bil vodja upora proti Turkom. Sprehod po starem bazarju (možnost nakupa tradicionalnih albanskih spominkov) in ogled Skenderbegovega muzeja. Pred vrnitvijo v Drač postanek v albanski prestolnici Tirana.Krajši ogled: Skenderbegov trg, urni stolp, mošeja, mestna hiša … Proti doplačilu možnost ogleda znamenitega bunkerja iz časa vladavine Envera Hoxhe. Pred vrnitvijo v hotel večerja v lokalni restavraciji v Draču (albanska kulinarika). Nočitev.

3. dan:Drač - Berat - Drač

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode. Ob 12.00 uri vožnja do mesta Berat v osrednji Albaniji, ki je znano po belih otomanskih hišah in je na seznamu Unesca. Obisk srednjeveškega mesta Berat (»mesto tisočerih oken«). Mestece je pravzaprav muzej na prostem in velja za eno najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled gradu, ki ga obdaja obzidje s štiriindvajsetimi stolpi in muzeja Onufri, ki je posvečen albanskemu slikarskemu mojstru Onufriju, v poznih popoldanskih urah vrnitev v Drač. Večerja v hotelu. Nočitev.

4. dan:Drač - Apolonija - Vlora

Po zgodnjem zajtrku po rodovitni pokrajini Fier, nekoč žitnica rimskega cesarstva, do razvalin pristaniškega mesta Apolonija, kjer se je začela slovita Via Egnatia, ki je povezovala zahodni in vzhodni del rimskega imperija. V večernih urah prihod v Vloro. Namestitev v hotelu. Večerja v hotelu. Nočitev.

5. dan:Vlora - Llogara - Saranda

Po zajtrku vožnja preko gorskega prelaza Llogara, ki ima status gorskega klimatskega zdravilišča. Postanek za kavico in pokušino domačega jogurta z medom (proti doplačilu). Nadaljevanje vožnje ob slikoviti albanski obali do turističnega bisera na jugu Albanije, ki je v zadnjih nekaj letih doživel pravi razcvet. Namestitev v hotelu. Večerja v lokalni restavraciji (albanska kulinarika). Vrnitev v hotel. Nočitev.

6. dan:Saranda - Butrint - Ksamil - Saranda

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode. Večerja. V popoldanskih urah vožnja mimo številnih bunkerjev, ki so ostanek polpretekle zgodovine, do Butrinta, ki leži na idiličnem polotoku v bližini grške meje. Postanek za ogled antičnih spomenikov (ostanki rimskega mesta Buthrotum, rimska akropola, gledališče, ostanki antičnega kopališča, srednjeveška trdnjava …). V večernih urah vrnitev v hotel. Večerja v hotelu. Nočitev.

7. dan:Saranda - Gjirokaster - Drač

Po zajtrku vožnja do mesta Gjirokastra, ki ga imenujejo tudi »mesto tisočerih stopnic« oziroma »mesto srebra«. Ogled srednjeveškega mesteca, ki je pod zaščito UNESCA. Mesto je zgrajeno na hribu, od koder se ponuja čudovit razgled. Sprehod po gradu in obisk muzeja orožja. V popoldanskih urah vožnja po slikoviti pokrajini do Drača. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

8. dan:Drač - Skadar - Podgorica - Ljubljana

Po zajtrku odhod iz hotela. Po prestopu albansko-črnogorske meje vožnja do Podgorice. Polet letala proti Sloveniji v popoldanskih urah.

Cena:

 • 799 EUR na osebo (31.5.2023),
 • 799 EUR na osebo (4.10.2023).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji LJUBLJANA-PODGORICA-LJUBLJANA s vključenimi letališkimi pristojbinami,
 • avtobusni prevozi z avtobusom turistične kategorije po programu,
 • 3 x polpenzion v Draču v hotelu 4* (1/2 TWC),
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Draču v hotelu 4* (1/2 TWC),
 • 1 x polpenzion v Vlori hotelu 4* (1/2 TWC,
 • 1 x polpenzion v Sarandiv hotelu 4* (1/2 TWC),
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Sarandi v hotelu 4* (1/2 TWC),
 • 1 x večerja v Draču (albanska kulinarika),
 • 1 x večerja v Sarandi (albanska kulinarika),
 • oglede po programu z vključenimi vstoninami v Tirani, Kruji, Draču, Beratu, Apoloniji, Butrintu in v  Gjrokastru),
 • lokalnega vodnika po programu,
 • spremljavo oz. vodenje potovanja,
 • organizacijo in izvedbo potovanja.

Doplačila:

 • Za enoposteljno sobo 140 EUR.
 • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher),
 • za oglede, ki niso vključeni v ceno (na kraju samem),
 • za dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco po izbiri.

Opombe:

Prevoz: avtobus in letalo.

Slike

Proceed Booking