059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Umbrijska očarljivost in skok na Jadransko obalo

0
Cena
od730€
Cena
od730€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

13
8 dni, bus
Datumi: 9.6., 1.7., 22.7., 9.9.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Arezzo - Cortona

Po jutranjem odhodu skozi Slovenijo se bo potovanje vilo po Italiji. Kar iz avtobusa bomo lahko doživeli prve utripe italijanskih pokrajin ter se tako mimo Firenc spustili do mesta Arezzo. Največja znamenitost je slavni cikel fresk Piera della Francesca v Cerkvi San Francesco. Sprehodili se bomo tudi čez Piazza Grande, ki je prijeten srednjeveški trg. Nadaljevali bomo do mesteca Cortona. Legenda pravi, da je Cortona na vrhu griča starejša od Troje. Danes je mestece videti bolj srednjeveško – zaznamovano s starimi cerkvami in starinskimi kotički, ki so raztreseni ob kamnitih tlakovanih, strmih ulicah. Po sprehodu si bomo vzeli čas za »cappuccino«, nato pa se odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

2. dan:Assisi

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Assisi, ki ga obdajajo pobočja z vinogradi in oljčnimi nasadi. Mesto se ponaša s čudovito naravno lepoto, sijajem umetnosti in čarom svetosti. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru in si ogledali znamenitosti. Bazilika sv. Frančiška je glavna znamenitost tega ljubkega mesta. Ogledali si bomo lahko spodnjo cerkev, ki je mračna in skrivnostna, in zgornjo cerkev z izrazito gotskimi linijami. V njej bomo prepoznali najznamenitejši italijanski cikel fresk, Giottovo »Življenje sv. Frančiška«. Po ogledu bomo odšli do osrednjega mestnega trga, kjer je bil nekoč rimski forum. Na njem stoji Bazilika sv. Klare. Čas bo tudi za osvežitev in individualen potep. Po ogledu se vračamo do hotela.

3. dan:Orvieto - Spoleto - Todi

Zdaj bomo že skoraj pravi Toskanci. Spoznali bomo mestece Orvieto, ki je zraslo na vulkanskih ostankih. Nanj se bomo povzpeli z železnico in zadnji del še z mestnim avtobusom. Slednji nas bo odložil pred stolnico, ki je morda najlepša v vsej Italiji. Po ogledu bomo prosti čas izkoristili za drobne nakupe, kavico ali prigrizek ter čudovit razgled na umbrijsko pokrajino. Naslednja postaja je mesto Todi, ki so ga ustanovili Umbri pred 5000 leti. Obiskali bomo osrednji trg Piazza del Popolo kjer se nahaja palača priorjev. Nadaljevali bomo do čudovitega umbrijskega mesta Spoleta, ki leži na vzpetini in slovi po izredno bogati zgodovini od Etruščanov do Rimljanov in Langobardov, pomemben vpliv pa so imeli tudi papeži. Danes je tudi festivalsko mesto, do njega pa se bomo povzpeli z vzpenjačo.

Sv. Salvatore, mestno središče z rimskimi ostanki, katedrala iz 12. stoletja in stolp Trre d’olio, iz katerega so na nedobrodošle včasih zlivali vrelo olje, nas bodo veselo pozdravili. Popoldne pa zopet na toskanske ležerne obrate.

4. dan:Lago Trasimeno - Gubio - Pesaro

Po zajtrku se bomo odpeljali do čudovitega jezera Lago Trasimeno. Vzeli si bomo nekaj minut za prijeten sprehod in nadaljevali pot do Gubia. Očarljivo umbrijsko mestece se nam bo predstavilo na sprehodu po ozkih ulicah in ob prijetnem času za osvežitev. Nadaljevali bomo proti Jadranski obali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

5. dan:Lorento

Dan bomo začeli z vožnjo mimo pristaniškega mesta Ancona do Loreta, ki velja za eno najpomembnejših in najstarejših božjepotnih središč Italije. Veličastno romarsko baziliko, ki v notranjosti hrani slovito sveto hišo, so gradili nekateri največji italijanski arhitekti (Sangallo, Bramante, Vanvitelli …). Notranjost je bogato okrašena z mozaiki, ki sta jih zasnovala Reni in Domenichino, ter s freskami, ki sta jih naslikala Signorelli in Melozzo da Forli. Po zaključenih ogledih se bomo vrnili do hotela in uživali v prostem času.

6. & 7. dan:počitnikovanje

Po zajtrku dan za počitek, sprehod, razvajanje …

8. dan:Chioggia - Slovenija

Zadnji zajtrk na tokratnem popotovanju v Italiji nas bo pospremil do mesta, ki ga upravičeno lahko kličemo male Benetke. Mesto je vstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljalo za središče ribištva in solinarstva. Postalo je pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine. Ponaša se s številnimi cerkvami in tudi muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Ogled znamenitosti, čas za osvežitev, nato bomo nadaljevali z vožnjo proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb v terminih 9.6., 9.9.:
  730 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  760 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  790 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).
 • velja glede na število prijavljenih oseb v terminih 1.7., 22.7.:
  760 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  790 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  820 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***,
 • 7 x polpenzion,
 • izlete po programu (Arezzo, Cortona, Assisi, Orvieto, Spoleto, Todi, Gubio, Loreto, Chioggia),
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 245 EUR,
vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji),
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 28 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhodi 9.6., 1.7., 22.7. in 9.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking