059 072 001 turizem@az-sp.si

Turčija in sončna Likija

0
Cena
od429€
Cena
od429€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

27
8 dni, let
Datumi: 08.04., 15.04., 22.04., 29.04., 06.05.
Turčija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:let v Antalijo

Zbor potnikov na zagrebškem letališču 2 uri pred poletom. *Polet s posebnim letalom (čarterski let) iz Zagreba v Antalijo (na nekaterih odhodih možen vmesni postanek v Istanbulu, tehnični postanek). Na izhodu iz letališča Antalya vas bo pozdravil vodnik. Sledi transfer do hotela in nastanitev na območju Kemer/Belek/Side. Nočitev.

2. dan:Myra

Zajtrk v hotelu. Odpravimo se na izlet ob obali, ki ponuja čudovite prizore. Kmalu prisemo v Myro in mesto vklesanih grobnic, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije (vstopnica in voden ogled v paketu Kultura in večerja). Tukaj je tudi cerkev Sv. Nikolaja, kjer je pokopan. Nočitev v okolici Mugle.

3. dan:Likija

Zajtrk v hotelu. Danes se lahko pridružite neobvezni (doplačilo na destinaciji) vožnji z ladjo po reki Dalyan in uživate v njeni pokrajini. Do plaže Iztuzu, ki ji pravijo tudi plaža želv, na samem koncu lagune pridete le s čolnom. Tu si bomo privoščili kratek odmor za kopanje, nato pa se odpeljali nazaj proti obali. Popoldan nadaljujemo proti Kušadasiju, kjer ostanemo naslednji dve noči.

4. dan:Efez

Zajtrk v hotelu. Danes si ogledate starodavno mesto Efez, eno največjih arheoloških najdišč na svetu (vstopnina in voden ogled v paketu Kultura in večerja). Ohranjenost tega zgodovinskega kraja je izjemna. Tukaj boste videli ostanke javne tržnice, Domicianov tempelj, Nimfej, terme, veliko gledališče (za 25.000 gledalcev), čudovito avenijo Arcadia in Celzijevo knjižnico.

5. dan:Pamukkale

Zajtrk v hotelu. Vožnja skozi čudovito vijugasto dolino proti Pamukkalam, kar v turščini pomeni bombažna palača. Snežno bela terasasta apnenčasta pobočja travertina, ki se vidijo v daljavi, so nastala zaradi prelivanja mineralne vode in izločanja mineralov. Ti termalni vrelci so bili že v antiki znani po svojih zdravilnih lastnostih. Po prihodu lahko izkoristite termalno kopel v vašem hotelu. Nočitev na območju mesta Pamukkale.

6. dan:Hierapolis

Zajtrk. Impresivno mesto Hierapolis je največji razcvet doživelo v rimskih časih, razteza pa se nad pravljičnimi apnenčastimi »terasami« Pamukkale (vstopnica in vodeni ogled v paketu Kultura in večerja). Ustanovila ga je pergamonska kraljeva dinastija Attalidov v 2. stoletju pr. Kr. kot zdravilišče. Navdušili vas bodo ostanki Kleopatrinega bazena, Apolonov tempelj in gledališče. Pot nadaljujemo z vožnjo skozi pokrajine mogočne gore Taurus proti Antalyi. Na poti boste obiskali tudi predilnico preprog, po kateri je Turčija svetovno znana. Imeli boste priložnost spoznati celoten proizvodni proces, od surovin do tehnike tkanja, in si ogledati številne čudovite primere končnih preprog. Dve nočitvi na območju Kemer/Belek/Side.

7. dan:Antalya - slap Karpuzkaldiran

Antalya se nahaja ob vznožju gore Taurus in je eno najlepših mest turške riviere. Obiskovalce najbolj pritegnejo čudovite plaže, naravne lepote in številni kulturni spomeniki, staro mestno jedro Kaleici in ena najbolje ohranjenih kulturnih dediščin – Hadrijanova vrata, zgrajena leta 130. npr. Kr. Središče starega mestnega jedra, nekoč rimski pomol, je danes spremenjeno v marino, ki jo obkrožajo ozke tlakovane ulice, polne kavarn, trgovin s spominki in majhnih hotelov v hišah iz otomanskega obdobja. Zaradi svoje lege na Sredozemlju je turistično in kulturno središče regije. Med drugim si boste ogledali simbol mesta, mošejo Yivli Minaret z vklesanim minaretom, pristanišče, ostanke obzidja in dobro ohranjen stari del mesta. Spoznali boste tudi dve pomembni turški industriji: proizvodnjo usnja in izdelkov iz zlata. Izkoristite številne priložnosti za ugodne nakupe. Ob koncu dneva si bomo ogledali znameniti slap Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan:Povratek domov

Po zajtrku, glede na čas leta, prevoz na letališče v Antalyi. Sledi prijava za let na relaciji Antalya – Zagreb.

Urnik ogledov vseh lokacij in objektov, navedenih v programu ali opcijsko predlaganih s strani agencije, se lahko spremeni po presoji turističnega vodnika/vodnika in je odvisen od delovnega časa posameznih lokacij ali objektov, trenutne razpoložljivosti storitev. ponudniki na terenu, ter vremenske razmere.

Kraji, ki jih boste obiskali:
Efez: V starih časih je bil eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. V njem je bilo eno od sedmih čudes sveta, Artemidin tempelj. Danes Efez velja za eno največjih arheoloških najdišč na svetu in eno najbolj znanih znamenitosti Turčije.

Pokrajina Pamukkale: turška “Bombažna palača”, znana po snežno belih apnenčastih terasah. Te formacije so nastale z delovanjem termalne vode, ki je še posebej bogata z apnencem. O blagodejnih učinkih te vode na zdravje so bili deležni že stari Rimljani. Danes je Pamukkale del Unescove svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija.

Starodavno mesto Hierapolis se razprostira nad pravljičnimi termalnimi terasami. Znan je po izjemno dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, pa tudi po ostankih rimskih term, Apolonovem templju in mestnih vratih.

Antalya, eno najlepših mest turške riviere, leži ob vznožju gorovja Taurus. Svoje obiskovalce privablja s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki.

Cena:

 • 429 EUR – 08.04.2024,
 • 449 EUR – 15.04.2024,
 • 469 EUR – 22.04.2024,
 • 479 EUR – 29.04.2024,
 • 469 EUR – 06.05.2024.

Cena vključuje:

 • čarterski letalski prevoz Zagreb – Antayla – Zagreb, v ekonomskem razredu z vključenimi letalskimi pristojbinami in vključeno prtljago: 20 kg prijavljene prtljage dimenzij 119x119x81 cm + 7 kg ročne prtljage dimenzij 55x40x20 cm,
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* v dvoposteljni sobi,
 • prevoz po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom,
 • lokalnega vodnika,
 • priprava in organizacija potovanja.

Doplačila:

DOPLAČILA ob prijavi:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • enoposteljna soba: 110 EUR (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),
 • Paket “Kultura in večerje”: 129 € (971,95 HRK) na osebo
  • 7 večerij v hotelu iz samopostrežne ponudbe,
  • Vstopnina in strokovno vodstvo – Mirske grobnice in cerkev sv. Nikolaja,
  • Vstopnice in strokovno vodstvo – Efez,
  • Vstopnice in strokovno vodstvo – Hierapolis/Pamukkale.

DOPLAČILA na poti – Fakultativni izleti: rezervacija in doplačilo na destinaciji**

 • Izlet z ladjo do starodavnega potopljenega mesta Kekova (s kosilom): pribl. 50 EUR na osebo

Odhod z ladjo do starodavnega potopljenega mesta Kekovo, ki je bilo del celine. Zaradi močnega potresa se je velik del tega mesta potopil, preostali del mesta pa se je spremenil v otok, ki je danes eden najbolj slikovitih in znanih krajev v Turčiji. Občudovali bomo tudi trdnjavo in vasico Kalekoy (Simena). Med plovbo si boste lahko ogledali veličastne zgodovinske starodavne spomenike, potopljene v morje, in uživali v slikoviti naravni pokrajini.

 • Izlet z ladjo po reki Daylan (s kosilom): pribl. 45 EUR na osebo

Na tem poldnevnem izletu se bomo podali na spektakularno turo skozi trstičje vzdolž privlačne delte reke Daylan. Vožnja z ladjo do plaže Iztuzu, imenovane tudi želva plaža, ki se nahaja na koncu lagune in je dostopna le z ladjo. Tam se ustavimo za kopanje in se nato vrnemo na obalo. Izvedba tega izleta je odvisna od vremenskih razmer.

 • Marijina hiša in vas Sirince (s kosilom): pribl. 55 EUR na osebo

Ogled Marijine hiše, ki velja za zadnji Marijin dom. Ta kraj je sprejet kot sveti romarski kraj, obiskal pa ga je zadnji poglavar Rimskokatoliške cerkve. Zunaj hiše so trije vodnjaki, za katere verjamejo, da prinašajo zdravje, ljubezen in bogastvo. Tukaj si lahko ogledate tudi steno želja. Pot nadaljujete do majhne vasice Sirince, ki leži na hribih na približno 350 m nadmorske višine. Pred prvo svetovno vojno je bila vas naseljena pretežno z Grki. Prosti čas v slikoviti vasici in obisk vinske hiše z degustacijo lokalnih vin.

 • Akvarij: pribl. 40 EUR na osebo

Obiščite akvarij, ki je najbolj znan po največji razstavi podvodnih tunelov na svetu. Akvarij v Antalyi je družinska destinacija na turški obali Sredozemskega morja. Atrakcijski center poleg 131 metrov dolgega in 3 metre visokega tunela vsebuje hišo tropskih plazilcev, 3D kino in muzej na temo snega.

 • Sema (derviški ples): pribl. 25 EUR na osebo

Izlet na nočno plesno predstavo dervišev, ki z glasbo in plesom povzročijo mistično stanje. Ko zaigra praznična glasba, se začnejo vrteti in njihova dolga krila se napihnejo ter dajejo vtis, kot da lebdijo v zraku.

 • Vožnja z balonom*: pribl. 150-180 EUR na osebo

Čarobno edinstvena pokrajina Pamukkale je kot nekaj, česar še niste videli. Povzpnite se na nadmorsko višino približno 1000 metrov za panoramski pogled na Pamukkale in njegove bele pečine. Ne glede na to, kako dolgo nameravate ostati v Pamukkalah, je vožnja z balonom edinstvena izkušnja, ki je ne smete zamuditi. Cena je odvisna od povpraševanja, izvedba pa od vremenskih razmer in razpoložljivih kapacitet. Več informacij na destinaciji.

*Opomba: minimalna starost je 5 let, cena pa je enaka kot za odraslo osebo

**Za izlet je potrebnih najmanj 10 oseb. Cene fakultativnih izletov so informativne. Za organizacijo fakultativnih izletov, njihovo ceno, vsebino in izvedbo je odgovorna partnerska agencija.

Cena ne vključuje:

 • Paket “Kultura in večerje”: večerje, vstopnice in strokovno vodenje po objektih, ki si jih želite ogledati,
 • nasveti za lokalne vodnike in voznike,
 • fakultativni izleti
 • dodatne vsebine in stroški, ki niso predvideni v programu, stroški osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.),
 • Doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če potuje sama).
Slike

Proceed Booking