059 072 001 turizem@az-sp.si

Trgatev limon in mandarin ter jesensko druženje

0
Cena
od245€
Cena
od245€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

17
4 dni, avtobus
Datumi: 31.10., 14.11.
BiH, Hrvaška
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Imotski (rdeče in modro jezero) - Neum

Navsezgodaj se bomo odpeljali proti Hrvaški, v smeri dalmatinske Zagore. Ustavili se bomo v kraju Imotski, mestu s kamnito arhitekturo in sredozemsko klimo, ki je le 50 kilometrov oddaljeno od morja. Nad Imotskim stoji trdnjava Topana, ki izvira še iz turškega obdobja. Naravne znamenitosti so imotska jezera – Crveno, najgloblje kraško jezero v Evropi, ter Modro jezero, priljubljeno kopališče prebivalcev Imotskega, ki je ime dobilo po svoji modri barvi. Po ogledu in osvežitvi pa bomo že nadaljevali pot proti morju do kraja nastanitve. Nastanitev v Hotelu Jadran **** v Neumu. Večerja ob glasbi, nočitev.

2. dan:Okusni polotok Pelješac - Otok Korčula

Zajtrk, kavica s pogledom na morje in kratka vožnja na polotok Pelješac. Ustavili se bomo v slikovitem Stonu. Blizu lani obnovljene trdnjave Kaštio se bomo lahko povzpeli na obzidje, s katerim so Dubrovčani varovali svoje bogastvo – stonske soline, ki se razkazujejo v daljavi. Onkraj grebena si bomo z obzidja ogledali še školjčišča pred Malim Stonom. Seveda se bomo ustavili še pri domačinu, ki nam bo ponudil lokalne dobrote. Prijetno razpoloženi bomo pot nadaljevali do Orebiča, nato pa se vkrcali na ladjico in odpluli do otoka Korčula. Sprehodili se bomo po slikovitih uličicah, nato si vzeli čas za osvežitev v eni izmed tipičnih konob in se nato vrnili v Neum. Večerja, nočitev.

3. dan:Dolina Neretve - Trgatev limon in mandarin

Odpravili se bomo v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Z avtobusom se bomo pripeljali do plantaže limon. Po dobrodošlici bomo že obirali limone. Po šilcu žganja bomo pot nadaljevali še do plantaže mandarin in trgatev se bo zavlekla v popoldanske ure. Prijazni domačini pa nas bodo razveseljevali z zvoki glasbe. Tudi plovbo po rečnih kanalih bomo doživeli, vse skupaj pa zaključili ob dobrem kosilu in druženju. Nato se bomo vrnili v hotel. Večerja, nočitev.

4. dan:Neum - Šibenik - Slovenija

Po zajtrku bomo spili še kavico, nato pa se odpeljali do Šibenika. Šibenik je mesto in pristanišče v severni Dalmaciji. Nastal je kot starohrvaški Castrum pod okriljem prvotne trdnjave sv. Mihovila, ki še danes dominira nad mestom pod imenom sv. Ana. V Šibeniku je veliko kulturnozgodovinskih spomenikov: palača Foscolo, mestna loža, škofovska palača in spomenik stavbeniku Juraju Dalmatincu. Največji in najpomembnejši arhitekturni spomenik je katedrala sv. Jakova, ki je v celoti zgrajena iz kamna in kamnitih plošč, brez uporabe vezivnih materialov. Vpisana je na Unescov seznam svetovne dediščine. Ogled, osvežitev in že bomo odpotovali proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena:

 • 245 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 265 EUR na osebo (pri udeležbi 30 oseb),
 • 285 EUR na osebo (pri udeležbi 20 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah Hotela Jadran **** Neum,
 • 3x polpenzion,
 • zunanje oglede po programu (Imotski, Ston, Šibenik),
 • program na Pelješcu (degustacija lokalnih dobrot),
 • plovbo na otok Korčulo,
 • piknik in trgatev agrumov (vključeno 1 kg limon, 2 kg mandarin),
 • turistično pristojbino,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 75 EUR,
 • vstopnine: 5-10 EUR/muzej oz. cerkev.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.