059 072 001 turizem@az-sp.si

Transsibirska železnica

0
Cena
od3,198€
Cena
od3,198€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

236
18 dni, let
Datumi: 30.07., 03.09.
Kitajska, Mongolija, Rusija
Šifra: AŽ43
Program

1. dan:Evropa - Moskva

Iz bližnjega letališča poletite v prestolnico Ruske federacije – Moskvo. V kolikor let ni iz Ljubljane je v ceni vključen tudi prevoz na letališče. Na letališču v Moskvi vas pričaka voznik in vas zapelje do hotela, kjer imate nočitev. Že sama okolica hotela je dovolj zanimava, da boste doživeli lep uvod v spoznavanje Moskve. Lahko se zapeljete na Rdeči trg z metrojem in doživite večerni utrip Moskve. Nočitev v Moskvi.

2. dan:Moskva - Ruska prestolnica

Prtljago lahko do odhoda deponirate v hotelu . Po zajtrku vas na recepciji hotela pričaka lokalni vodnik, s katerim imate 4 urno vodenje po zgodovinskem centru Moskve. Vodenje je v angleškem jeziku. Najprej si ogledate mogočni Kremelj, kjer vas navduši trg katedral, orožarna, carski zvon in carski top. Sprehodite se mimo spomenika neznanega junaka in vstopite na Rdeči trg in se odpravite v GUM (trgovski center). Popoldne imate prosto. Nedaleč stran je Veliki teater. Lahko se zapeljete z ladjo po reki Moskvi. Zvečer se zapeljete na jaroslavsko železniško postajo, kjer je začetek transsibirske železnice. Odhod vlaka je okoli polnoči, nastanjeni ste v štiriposteljnih kabinah, opcijsko lahko tudi v dvoposteljnih kabinah.

3. in 4. dan:Potovanje po Transsibirska železnica

Transsibirska železnica velja za najdaljšo železniško progo na svetu, ki je speljana ob več kot osemdesetih manjših in večjih mestih in prečka 16 velikih rek, med njimi tudi Volgo, Ob, Jenisej in Amur. Približali se boste gorovju Ural, kjer poteka meja med Evropo od Azijo. Peljete se mimo Jekaterinburga, kjer so umorili carja Nikolaja II in njegovo družino. Na drugi strani Urala se razprostira Zahodno Sibirsko nižavje.

5. dan:Novosibirsk

V Novosibirsk prispete okoli poldneva. Novosibirsk je tretje največje mesto Rusije in največje rusko mesto v Aziji, zaradi hitre rasti gospodarstva ga imenujejo Čikago Rusije in prestolnica Sibirije. Prtljago deponirate na železniški postaji. Po mestu imate 3-urno vodenje v angleškem jeziku. Novosibirsk ima znamenit živalski vrt, prav tako se lahko zapeljete z ladjo po reki Ob. Odhod vlaka priti Irkutsku je ob 1:21 (to je že 6. dan)

6. dan:Potovanje po naslavnejših tirih transsibirski železnice

Potovanje po transsibirski železnici vas popelje skozi Karsnojarsk, ki je najbolj vzhodno milijonsko mesto Ruske federacije. Krasnojarsk je veliko industrijsko, kulturno, gospodarsko in izobraževalno središče Sibirije. Pokrajina ob transsibirski železnici bo v tem delu še posebej slikovita.

7. dan:Irkutsk - Pariz Sibirije

Irkutsk je formalna prestolnica Sibirije in najlepše mesto »te ogromne pokrajine«. Po transferju do prenočišča v centru mesta imate vodenj ogled mesta, ob katerem spoznate tržnico in obiščete eno od obnovljenih vil dekabristov. Irkutsk je multikulturno mesto, prvo kitajsko trgovino so imeli že leta 1863. Popoldne ste prosti, obiščete lahko katedralo sv. Epifanija, se prehodite do reke Angare, opere, bele hiše… Nočitev v Irkutsku.

8. dan:Bolshoje Goloustnoje, Bajkal, kot je nekoč bil

Danes se odpravite do vodnjaka našega planeta, Bajkala. Za vas smo izbrali ribiško vas Bolschoje Goloustnoje, kjer boste uživali v pogledih na jezero in vas. V okolici se ponujajo čudovite pešpoti ob Bajkalskem jezeru. Namestitev ob Bajkalskemu jezeru.

9. dan:Bajkal, vodnjak našega planeta

Jezero Bajkal se nahaja v južni Sibiriji. Potovanja po transsibirski železnici si je težko predstavljati brez doživljanja največjega sladkovodnega jezera na svetu. Vodnjak našega planeta hrani 20 % sladke vode. Je tudi najgloblje jezero na svetu, v njem živi preko 2000 živalskih in rastlinskih vrst, od teh je tri četrtine endemičnih. Tudi nerpe, bajkalski tjulenji živijo v njem, naši potniki so jih že videli plavati po jezeru. Pozno popoldne imate transfer do Irkutska. Nočitev v Irkutsku.

10. dan:Potovanje v Mongolijo

Zjutraj imate transfer na železniško postajo, odhod vlaka v Mongolijo je ob 7:45. Še enkrat se zapeljete s transsibirsko železnico ob Bajkalskem jezeru. Prispete v Ulan Ude, kjer vaš vlak zavije na jug v Mongolijo. Naprej proti vzhodu pelje transsibirska železnica vse do Vladivostoka. Na meji med Rusijo in Mongolijo vas čaka nekajurno čakanje, potem pa se pot nadaljuje v Mongolijo.

11. dan:Ulan Bator, prestolnica Mongolije

Vlak prispe v prestolnico Mongolije v Ulan Bator zjutraj okoli 6:00. Transfer do hotela, ki leži v zgodovinskem centru mesta. Z vodnikom se odpravite po zgodovinskem centru Ulan Batorja do Gandan Templja, kjer lahko opazujete jutranje ceremonije menihov. Vodenje končate na osrednjem trgu Suhe Bator. Priporočamo vam, da se za kosilo odpravite v restavracijo Monet. Iz 17. nadstropja se ponuja odličen pogled na mesto. Zvečer vas bo navdušil še folklorni program, ki se odvija od 18:00 – 19:15 ure. Za zaključek dneva vam predlagamo, da se odpravite še v kakšno restavracijo s tipično mongolsko hrano. Nočitev Ulan Bator.

12. dan:Nomadska vas

Danes boste spoznali preproste nomade in njihov način življenja. Prespali boste v jurti, ki je v kampu, ki je zgrajen kot v času Džingiskana. Popoldne se lahko sprehodite v okolici. Lahko boste jezdili, se preskusili v lokostrelstvu. Kuharji bodo za vas pripravili prvovrstno mongolsko večerjo. Lahko se boste fotografirali v tradicionalnih mongolskih oblačilih. Tukaj ni elektrike, zato imejte s sabo čelno svetilko!

13. dan:Nomadi - Ulan Bator in na vlak

Po zajtrku boste obiskali 6 različnih nomadskih »kampov«, šolo, knjižnico, kamp, kjer vzrejajo kamele, vojaško postojanko, šamanski kamp in jurte, ki služijo verovanju. Potem pa greste nazaj proti Ulan Batorju. Ustavite se še pri znamenitem Džingiskanu na konju, ki je tudi največji spomenik jezdeca. Popoldne prispete v Ulan Bator, kjer lahko izkoristite čas še za zadnje nakupe in menjavo tugrikov v kitajske juane ali evre. Po transferju na železniško postajo sledi odhod vlaka št. 34 malo po osmi zvečer preko Hohhota proti Pekingu.

14. dan:Mongolija in puščava Gobi

Peljete se po Mongoliji po svetu polpuščav in puščave Gobi. Počasi se že bližamo Pekingu. Zadnja noč na vlaku.

15. dan:Prihod v Peking

Vlak prispe v Peking na zahodno železniško postajo zgodaj zjutraj. Čaka vas transfer do tradicionalnega hotela, ki se nahaja v tipični kitajski četrti z ozkimi ulicami. Prost dan v Pekingu. Na obrobju Pekinga je najdaljši zid (veliki kitajski) na svetu. Priporočamo vam, da poskusite pekinško račko.

16. in 17. dan:Peking

Ponujamo vam dva opcijska izleta, da se seznanite s skoraj 20 milijonskim mestom. Lahko se odpravite do Velikega kitajskega zidu in Mingovih grobnic ter po samem Pekingu in obiščete Prepovedano mesto, Nebeški tempelj in Poletno palačo. Če mislite, da se Veliki kitajski zid vidi s prostim očesom iz vesolja ali lune, ste v zmoti. Prav tako je veliki kitajski zid največje pokopališče na svetu, predvidevajo da je pri gradnji umrlo vsaj milijon ljudi umrle pa so v določene predele zidu tudi pokopavali. Najbolj impozanten del zidu s stolpi je bil zgrajen v času Mingovih dinastij. Prepovedano mesto je največja palača na svetu. Najzanimivejša stavba nebeškega templja je visoka, krožna dvorana, namenjena molitvi za dobro žetev. Nebeški tempelj je po površini 4 krat večji od Prepovedanega mesta. Poletna palača pa skriva v sebi najlepši cesarski vrt Kitajske. Verjamemo, da bo čas v Pekingu prehitro minil. Zvečer 17. dne okoli pol enajste sledi transfer na letališče v Pekingu in polet proti Evropi.

18. dan:Peking - Dunaj

Preko vmesnega letališča sledi še let na bližnje letališče. Po pristanku sledi prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 3198 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil,
 • Letalske karte na relaciji Evropa – Moskva in Peking – Evropa s taksami,
 • prevoz na letališče v kolikor let ni iz ljubljanskega letališča,
 • potrebna povabilna pisma oz. dokumentacija za pridobitev viz,
 • vožnjo z vlakom v 2. razredu v 4 posteljnih kabinah,
 • prenočišča po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, kadar nočitev ni na vlaku,
 • vse transferje skladno s programom,
 • lokalne vodnike skladno s programom v Moskvi, Novosibirsku, Irkutsku in Ulan Batorju,
 • organizacijo potovanja,
 • DDV.

Cena ne vključuje:

 • hrane, kadar ni točno vključena,
 • pijače,
 • stroškov osebne narave,
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno,
 • vize (ruska, mongolska in kitajska informativno 180 EUR),
 • vstopnin v muzeje,
 • stroškov lokalnega javnega transferja,
 • prevoza na letališče v kolikor je let iz ljubljanskega letališča,
 • turističnega zavarovanja za tujino – kritje do 50.000 EUR (pogoj za pridobitev ruske vize),
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja).

Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 200 EUR,
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 350 EUR,
 • paket fleksibilnost: 385 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: opcija po dogovoru in glede na razpoložljivost,
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika),
 • dvoposteljna kabina na vlaku, informativno 590 EUR na osebo.

Opombe:

 • Potovanje poteka tako kot individualna potovanja po transsibirski in transmongolski železnici brez slovenskega vodnika, v Moskvi, Irkutsku, Ulan Batorju in po Mongoliji pa imamo lokalne angleško govoreče vodnike. Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Državljani Slovenije potrebujejo vizum za vstop v Mongolijo. Potniki, ki v Mongolijo vstopajo z namenom turizma oz. Mongolijo le tranzitirajo, lahko vizum pridobijo na mejnem prihodu. Pred potovanjem je potrebno kontaktirati Veleposlaništvo Mongolije.
  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop na Kitajsko. V postopku izdaje vizuma in ob prehodu meje se opravi zajem prstnih odtisov.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Slike