059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Toskanska pravljica in počitnice na otoku Elba

0
Cena
od740€
Cena
od740€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

25
8 dni, bus
Datumi: 17.6., 2.9.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Firence - Montecatini Terme

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan:Lucca - Pisa

Po hrustljavem toskanskem zajtrku nas bo vožnja ponesla do Pise, kratek sprehod pa do Trga čudes z največjimi znamenitostmi: poševnim zvonikom, baziliko, krstilnico … Čas bo za občudovanje znamenitega zvonika ali po želji za vzpon nanj. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem bo ponudilo kuliso za prijeten sprehod in nas pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan:San Gamignano - Siena - otok Elba

Po zajtrku se bomo podali med toskanske griče, med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po okusni kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi bomo nadaljevali z raziskovanjem in Siena ne bo več daleč. Kmalu bomo že občudovali enega najlepših trgov na svetu – Piazza del Campo, kjer se ekipe 17 mestnih contrad (četrti) dvakrat letno pomerijo v spektakularni konjski dirki Palio. Na sosednjem trgu bomo dokončno obnemeli. Stolnica Duomo di Siena je preprosto fantastična, kulturni odvisniki imajo v njej dela za ves dan: Michelangelo, Donatello, Bernini … Po čudovitem mestu bomo nadaljevali pot vsak po svoje, nato pa se za nekaj dni poslovili od celine in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in se z avtobusom odpeljali do predvidene nastanitve.

4. & 5. dan:počitnikovanje

Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe.

6. dan:otok Elba - Montecatini terme

Po zajtrku se bomo odpravili na potep po otoku, ki slovi po bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bo to priložnost za obisk njegove vile. Ustavili se bomo v tipični vinarni, muzeju mineralov in pohiteli do pristanišča, se vkrcali na trajekt in odpluli na celino. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve, se nastanili v hotelu in povečerjali.

7. dan:Cinque Terre

Po zajtrku bo prosto dopoldne, ki ga bomo lahko izkoristili za sprehod, športne aktivnosti, branje … Lahko pa boste izbrali fakultativen izlet in obiskali bližnje vasice Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah in se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Področje se ponaša z lepimi vinogradi, vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v treh vasicah, da bomo lahko začutili tudi utrip življenja. Čas bo tudi za individualno kosilo, saj se področje ponaša z dobro kulinarično ponudbo. V popoldanskih urah se bomo z avtobusom vrnili v hotel. Večerja, nočitev.

8. dan:Ferrara - Slovenija

Zadnji italijanski dan bomo izkoristili za vožnjo do mesta Ferrara. Lepa in energična se nahaja zraven reke Po. Je mesto, ki ni zelo gosto naseljeno, a je v njem očarljivo vzdušje in se lahko pohvali s čudovitimi palačami, lepo ohranjenimi arhitekturnimi spomeniki. Večina znanih stavb pripada renesansi. Svoj razvoj in blaginjo dolguje družini D’este, ki je bila več stoletij zaščitnica mesta. Sprehodili se bomo mimo palač, gradu, katedrale in uživali v razgledu. Ob dogovorjeni uri se bo vožnja nadaljevala proti Sloveniji, s prihodom domov v večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  780 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  810 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  840 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme,
 • 4 x polpenzion,
 • 3 x polpenzion na otoku Elba v predvidenem hotelu Capo di Stella***,
 • oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca, San Gimignano, Siena, otok Elba, Ferrara),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 175 EUR,
vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji),
fakultativen izlet Cinque Terre – 65 EUR pri minimalni udeležbi 15 oseb
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 35 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhodi 17.6. in 2.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking