059 072 001 turizem@az-sp.si

Toskanska pravljica in počitnice na otoku Elba

0
Cena
od559€
Cena
od559€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

269
8 dni, avtobus
Datumi: 19.06., 04.09.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Firence - Montecatini Terme

Zjutraj nas bo udobna vožnja ponesla v osrčje Toskane, v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje. Firence so najboljša priložnost za »šoping« na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan:Lucca - Pisa

Po hrustljavem toskanskem zajtrku do Pise ne bo daleč. Sprehod po Trgu čudes nam bo ponudil kar nekaj čudežev: poševni zvonik, baziliko, krstilnico … pa še kaj bi se našlo. Znameniti viseči zvonik ponuja nore občutke, če se boste nanj povzpeli, ostali biseri pa so zakladnica umetnostne zgodovine. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem, polno majhnih presenečenj, nas bo ob prijetnem sprehodu pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan:San Gimignano - Siena - Otok Elba

Dan poln doživetij bomo začeli med toskanskimi griči. Medse nas bodo sprejeli mogočni stolpi San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Pravljična Siena nam bo predstavila enega najlepših trgov na svetu Piazza del Campo, kjer se ekipe 17 mestnih Contrad (četrti) dvakrat letno pomerijo v spektakularni konjski dirki Palio. Na sosednjem trgu bomo dokončno obnemeli. Stolnica Duomo di Siena je preprosto fantastična, kulturni odvisniki imajo v njej dela za ves dan: Michelangelo, Donatello, Bernini … Po čudovitem mestu bomo nadaljevali pot vsak po svoje, verjetno bodo odkrili kakšno mamljivo picerijo ali slaščičarno. Popoldne se bomo polni vtisov za nekaj dni poslovili od celine in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in se z avtobusom odpeljali do predvidene nastanitve – hotel Capo di Stella/hotel Casa Rosa.

4. in 5. dan:počitnikovanje

Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe. Ja, Elba je krasna destinacija za vse to.

6. dan:Otok Elba - Montecatini Terme

Po zajtrku bomo začeli s potepom po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok in tukaj bo priložnost, da obiščemo njegovo vilo. Ustavili se bomo tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se, prijetno odpočiti in že malo v toskanskem ritmu, vkrcali na trajekt in odpluli na celino. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve, se nastanili v hotelu in povečerjali.

7. dan:Cinque Terre

Prosto dopoldne bo ponudilo obilo možnosti za sprehode, športne aktivnosti, branje … Radovedni pa se boste zagotovo odločili za fakultativen izlet do bližnjih vasic Cinque Terre. Slikovite ribiške vasice, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale, ponujajo neopisljive pejsaže. Področje se ponaša tudi z lepimi vinogradi, vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v treh vasicah, da bomo lahko začutili tudi utrip življenja. Odlična kulinarična ponudba bo zagotovila, da bo izkušnja še popolnejša. Večerja, nočitev.

8. dan:Mantova - Slovenija

Da zadnji dan ne bi bil preveč monoton, bo poskrbela Mantova. Družina Gonzaga je skrbela za umetnostno in kulturno bogastvo mesta. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali znamenitosti: stolnico, palačo Ducale, trg Mantegna, cerkev sv. Andreja … Po ogledih bo tudi dovolj časa za samostojen potep, saj nas elegantna izložbena okna kar mamijo, da se ustavimo ob njih. Do Slovenije potem ne bo več tako zelo daleč in vožnja bo ob podoživljanju čudovite Toskane kar prehitro minila.

Cena:

 • 559 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 599 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 649 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme 4x polpenzion,
 • 3x polpenzion na otoku Elba (predvidena nastanitev hotel Capo di Stella/Casa Rosa),
 • oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca,San Gimignano, Siena, otok Elba, Mantova),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 175 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji),
 • fakultativen izlet Cinque Terre – 55 EUR pri minimalni udeležbi 20 oseb,
 • obvezno doplačilo: turistična pristojbina 24 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike