059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Toskana, otok Elba in Firence

0
Cena
od269€
Cena
od269€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

117
3 dni, avtobus
Datumi: 21.4., 27.4., 30.4., 26.5., 24.6., 29.9., 13.10., 28.10.
Italija
Šifra: AZ45
Program

1. dan:Ljubljana - Lucca - Pisa

Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri. Mimo Benetk in Bologne se bomo odpeljali v Lucco in si ogledali znamenito stolnico. Ustavili se bomo tudi v slovitem romanskem mestu Pisa, eno najlepših in najpomembnejših toskanskih mest, kjer je deloval tudi Galileo Galilei. Trg Piazza del Duomo velja za enega največjih čudes v Italiji. Na obširni travnati ravnini s čudovitimi srednjeveškimi zidovi v ozadju se v izredni arhitektonski harmoniji vrstijo stolnica, krstilnica, zvonik in pokopališče. Po ogledu se bomo odpeljali do Ligurskega morja in nato ob obali do bližine San Vincenza. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:Elba

Po zajtrku vožnja v Piombino, vkrcanje na trajekt in prevoz na Elbo. Pristanek v pristanišču Portoferraio in ogled otoka, slavnega po Napoleonu in znanega po zelo bujni vegetaciji: kaktusih, palmah, oljčnih drevesih in vinogradih. Na otoku je velika gorska veriga Monte Capanne, ki se vzpne do 1019 metrov. Ogledali si bomo Napoleonovo vilo, v kateri sta sedaj pinakoteka in knjižnica ter poletno rezidenco. Vožnja po otoku s kratkimi postanki in ogledi krajev. Vkrcanje na trajekt in vrnitev na kopno. Večerja in nočitev.

3. dan:Firence - Ljubljana

Po zgodnjem zajtrku bomo obiskali Firence. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem središču in si ogledali cerkev San Lorenzo s slavno grobnico Medičejcev, Piazzo del Duomo, krstilnico s čudovitimi pozlačenimi Vrati paradiža, stolnico Santa Maria del Fiore iz 13. stol. ter Giottov zvonik iz 14. stoletja. Ob reki Arno bomo videli slovit most Ponte Vecchio, si na trgu della Signoria ogledali palačo Palazzo Vecchio, pred katero stoji kip Michelangelovega Davida, Palazzo Strozzi, Neptunov vodnjak ter Donatellov Marzoca – lev, ki je simbol vladarskega mesta. Ob trgu stojita še Loggia dei Lanzi ter mojstrovina manieristične arhitekture Palazzo degli Uffizi, v kateri je danes ena najslavnejših galerij na svetu. Pozno popoldne se bomo povzpeli na Piazzale Michelangelo, ki se ponaša s cerkvico San Miniato al Monte in z lepim razgledom na mesto. Poslovili se bomo od Firenc in se v Ljubljano vrnili v poznih večernih urah.

Cena:

 • 269 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz z avtobusom,
 • cestnine,
 • trajekt na Elbo,
 • 2x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe),
 • vse oglede (brez vstopnin),
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 48 EUR, vstopnine pribl. 35 EUR.

  OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): mestna pristojbina pribl. 2 EUR/oseba/noč.

Popusti:

 • otrok do 12. leta na tretjem ležišču: 35 EUR.

Opombe:

 • Cena pri najmanj 45 udeležencih: 269 EUR,
  Cena pri najmanj 35 udeležencih: 299 EUR,
  Cena pri najmanj 25 udeležencih: 329 EUR.
Slike

Proceed Booking