059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tanzanija potovanje – safari in Zanzibar

0
Cena
od2,175€
Cena
od2,175€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

25
11 dni, let
Datumi: 20.2.2024
Tanzanija
Šifra: AŽ19
Program

1. dan:Ljubljana - Istanbul - Dar es Salaan (-)

Odhod iz Ljubljane preko Istanbula v Dar es Salaam.

2. dan:Das es Salaam (Z)

V poznih večernih urah/zgodnjih jutranjih pristanemo v Dar es Salaamu, glavnem mestu Tanzanije. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela. Namestitev in krajša nočitev. Po poznem zajtrku se bomo odpravili na ogled prestolnice; mesto je leta 1862 ustanovil Sultan Majid, ki je za svoj dom izbral otok Zanzibar, prav tako pa je v Dar es Salaamu preživljal precej časa. Najprej bomo obiskali poznano ribjo tržnico, si nato ogledali hišo sultana Majida in Misijonarsko hišo, za katero verjamejo, da je bila zgrajena v času Majida kot njegov harem, šele leta 1922 pa so jo pričeli uporabljati kot sedež misijona. V bližini bomo obiskali katedralo Sv. Jožefa. Kasneje bomo nekaj časa preživeli na bazarju Kariakoo, največji tržnici v Tanzaniji in se tako lahko že prvi dan preizkusili, kako vešči smo barantanja. Tržnica se ponaša z bogato izbiro sadja, zelenjave, pripravljene hrane in prav tako tekstila in spominkov. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

3. dan:Das es Salaam - Narodni park Mikumi (Z, K, V)

Po zgodnjem zajtrku se prične naša že težko pričakovana avantura. S safari jeepi se bomo odpeljali proti Narodnem parku Mikumi. Že prvi dan bomo uživali na safariju vse do sončnega zahoda. Sledi vožnja do lodga BASTIAN CAMP. Namestitev, večerja in nočitev.

4. dan:Narodni park Mikumi (V,PK, V)

Ko bodo prvi sončni žarki osvetili prebujajoče se jutro, se bomo odpravili na safari. Na tisoče gnujev, zeber, gazel in antilop nam bo kar malce v napoto, ko bomo želeli nadaljevati vožnjo. Pod redkim drevjem nas bodo pozdravljali sloni, v visoki travi bomo naleteli na levinje, ki prežijo na svoj pleni. Spoznali bomo žirafe, ki kljub višini delujejo nebogljeno, ko si med mogočnimi bivoli iščejo svojo zasluženo hrano. Celodnevni safari. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

5. dan:Masajska vasica - Das Es Salaam (Z)

Po zajtrku bomo obiskali Masajsko vasico, kjer bomo spoznali življenje tega preprostega pastirskega plemena. Sledi vožnja proti Dar Es Salaamu. Na poti se bomo zaustavili na zanimivi lokalni tržnici. Prevoz do hotela, namestitev, prosto in nočitev.

6. dan:Das Es Salaam - Zanzibar Stone Town (Z)

Po zajtrku sledi prevoz v pristanišče, od koder se bomo z udobno ladjo odpeljali do cca 2 uri oddaljenega rajskega Zanzibar in se sprehodili do bližnjega hotela. Sledi ogled tega simpatičnega mesta, ki se je iz ribiške vasice prelevil v trgovsko središče, kjer se še vedno čuti vpliv različnih kultur, vse od evropske, angleške indijske in arabske. Mesto je bilo leta 2000 uvrščeno na UNESCOV seznam svetovne kulturne dediščine. Sprehodili se bomo po tem mestu, si ogledali stare stavbe in trdnjave. Za manjše doplačilo bomo lahko obiskali rojstno hišo Freddija Mercurya. »Izgubili« se bomo med ozkimi ulicami, trgi in morda poklepetali s prijetnimi domačini. Povratek v hotel, nočitev.

7. dan:Zanzibar Stone Town - Nungwi (Z)

Po zajtrku se bomo odpeljali na sever otoka, do prijetne ribiške vasice Nungwi, kjer ob najlepši plaži na otoku stoji naš hotel NUNGWI INN BEACH COTTAGES/ZENOBIA BEACH RESORT.  Namestitev, prosto in nočitev.

8.-11. dan:Zanzibar Nungwi (Z)

Zajtrk. Prosto za samostojno raziskovanje otoka, kopanje v turkizno modrem morju in poležavanje na belih peščenih plažah. Nočitev.

Za doplačilo se bomo lahko odpravil na ogled Stone towna, vrta z začimbami, na poznani Blue safari, kjer se bomo odpeljali na jugozahod otoka in od tod z ladjico na Menai Bay, obiskali Prison island, kjer je bil zapor za sužnje vse do poznega 19. stoletja. Lahko se bomo odpravili na izlet na otok Mnemba itd.

12. dan:Zanzibar - Istanbul - Ljubljana (-)

V zgodnjih jutranjih urah sledi prevoz na letališče, od koder poletimo v Istanbul ter nato nadaljujemo polet v Ljubljano. S pristankom na domačem letališču se naše potovanje konča.

Cena:

 • 2175 EUR na osebo (15 potnikov),
 • 2250 EUR na osebo (10 – 14 potnikov).

Cena vključuje:

 • letalski prevozi, letališke takse (takse se obračunajo na dan izpisa kart in se lahko spremenijo),
 • spanje v dvoposteljnih sobah v lodgih/hotelih s 3*,
 • obroki po programu (z=zajtrk, pk=lunch paket kosilo, k=kosilo, v=večerja),
 • vstopnine v Narodni park,
 • ogledi po programu,
 • vsi prevozi po programu,
 • angleško govoreči vodnik,
 • slovenski vodnik in organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • dodatne hrane, pijače, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, vse kar ni navedeno v programu.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 380 EUR
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Slovenski državljani za vstop v Tanzanijo potrebujemo vizo.

Potni list nam mora veljati najmanj še šest mesecev od dneva izstopa iz Tanzanije. Vizo za Tanzanijo dobimo ob vstopu v Tanzanijo, cena 50,00 USD. Vizum si lahko predhodno uredite na tej povezavi.

Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Tanzanijo dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvu Združene republike Tanzanije v Rimu. V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Tanzanijo obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Združene republike Tanzanije v Rimu. Dodatne informacije glede potovanja v Tanzanijo lahko dobimo na Veleposlaništvu Združene republike Tanzanije v Rimu.

Če slovenski državljani med potovanjem po Tanzaniji potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

Koritne informacije:

CEPLJENJE

Več informacij o cepljenjih dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18.

VARNOST

Za program Tanzanija potovanje – Safari in Zanzibar ni varnostnih zadržkov

Svetujemo vam, da ste med potovanjem po Tanzanijii pozorni na vaše dokumente in lastnino. Za krajo ali izgubo le teh Turistična agencija Odpelji.se ne odgovarja.Svetujemo vam, da si pred odhodom na potovanje po Tanzaniji priskrbite overjeno kopijo potnega lista, ki jo shranite ločeno od potnih listov. Če imate možnost, si dokumente, ki jih boste vzeli s seboj na potovanje po Tanzaniji, skenirajte pred odhodom in si jih pošljete na svojo e-pošto, do katere boste imeli dostop tudi med potovanjem.Priporočamo, da si med potovanjem po Tanzaniji za vašo varnost vedno in v vsakem hotelu vzamete vizitko z imenom in naslovom hotela. Vizitko boste lahko uporabili, če boste potrebovali pomoč pri povratku v hotel oziroma jo boste pokazali taksistu, ko se boste hoteli vrniti v hotel.

VALUTA

Tanzanijski šiling (TZS)

V Tanzanijo lahko potujete z EUR in USD, vendar jih morate zamenjati za lokalno valuto. Priporočamo večje bankovce USD, izdane od leta 2000 naprej. Menjati se da v hotelih, uradnih menjalnicah, prej pa preverite tečaj, ker rahlo varira.Ravno tako lahko med potovanjem po Tanzaniji v nekaterih hotelih in trgovinah poslujete s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard, Maestro) s katerimi lahko na bankomatih ATM tudi dvigujete gotovino. Vendar bankomati niso zanesljivi, zato priporočamo, da s seboj vzamete dovolj gotovine.

ELEKTRIČNA NAPETOST

220 V, za električne vtičnice v Tanzaniji potrebujete adapter.

LOKALNI ČAS

UTC + 3 ure

OBLAČILA IN OBUTEV

Za program Tanzanija potovanje – Safari in Zanzibar ni posebnih omejitev

Priporočamo udobna športna oblačila, kakšno srajco ali bluzo z dolgimi rokavi za safari, da vas bo varovala pred soncem in komarji, dolge safari hlače ali jeans, kratke hlače in majice s kratkimi rokavi ter kak kos toplejšega oblačila za zgodnje jutranje in večerne ure. Priporočamo že nošeno obutev, pokrivalo za glavo, sončna očala, visoko zaščito pred soncem, repelent za komarje ter tablete proti driski.

HRANA IN PIJAČA

Tanzanijska kulinarika

Med potovanjem po Tanzaniji boste lahko preizkusili mnoge tanzanijske jedi. Značila tanzanijska jed je ugali. Ugali je trdo skuhana polenta iz bele koruze, kakršna raste na njihovih tleh. Ugali običajno postrežejo k eni mesni in eni zelenjavni jedi. Meso pečejo, kuhajo in ga uporabljajo v juhah in omakah. Poleg ugalija jedo v Tanzaniji tudi riž in čapate, to je ene vrste ploščat kruh. Obalna področja so poznana po bolj pikantni hrani, ribah in morskih sadežih.V Tanzaniji boste lahko kupili različne brezalkoholne in alkoholne pijače, najbolj priljubljeno je pivo. Pri pitju vode vam svetujemo, da pijete samo ustekleničeno vodo.

TELEFONIJA

Če boste na potovanju po Tanzaniji želeli poklicati v Slovenijo, morate uporabiti klicno številko 00386 + območno št. (brez 0) + klicano številko. Če pa želite telefonirati iz Slovenije v Tanzanijo, morate uporabiti klicno številko 00255 + območno št. (brez 0) + klicano številko.Mobilni telefoni v Tanzaniji v večjih mestih normalno delujejo, vendar so pogovori zelo dragi. Svetujemo vam, da se pred potovanjem v Tanzanijo pozanimate pri vašem operaterju o cenah klicev in sms sporočil. Internet je dostopen v večjih krajih in nekaterih hotelih.

Slike

Proceed Booking