059 072 001 turizem@az-sp.si

Tanzanija in Zanzibar

0
Cena
od3,390€
Cena
od3,390€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

74
11 dni, let
Datumi: 16.2.2024
Tanzanija
Šifra: AŽ11
Program

1. dan:Ljubljana - Tanzanija

Odhod iz Ljubljane, vožnja do enega od bližnjih letališč in polet z enim postankom v Tanzanijo.

2. dan:Kilimandžaro - Arusha

Ureditev obmejnih formalnosti (pridobitev tanzanijskega vizuma) in vožnja proti Arushi. Po
prihodu namestitev v hotelu. Popoldan raziščemo lokalno tržnico v Arushi in se zapeljemo ter
sprehodimo skozi mesto, da se navadimo na afriško vzdušje. Arusha je odskočna deska za
safarije v najlepših narodnih parkih sveta. Večerja in nočitev.

3. dan:Arusha - Manyara - Karatu

Zajtrk. Naj se safari začne! Danes spoznamo naše voznike, ki so hkrati tudi odlični sledilci
divjih živali. Namestimo se v naše terence in začnemo z vožnjo proti pravi afriški divjini ter
civilizacijo za nekaj časa pustimo za seboj! Naš prvi postanek je v narodnem parku Manyara, ki
ga dobro raziščemo. Park Manyara zajema tudi del istoimenskega jezera, ki je del Velikega
tektonskega jarka in je nadvse slikovit. Park je znan po svoji številčni populaciji mnogih vrst
živali, največ možnosti je za srečanje z žirafami, zebrami, sloni, povodnimi konji, več vrstami
gazel in antilop, opicami, občudujemo veliko vrst ptic. Kosilo. Proti večeru se zapeljemo v
Karatu. Namestitev v našem lodžu, večerja.

4. dan:Karatu - Olduvai - Serengeti

Zajtrk. Zjutraj zapustimo Karatu in se vozimo proti slavnemu narodnemu parku Serengeti. Vmes nekaj postankov na razglednih točkah. Ustavimo se tudi pri soteski Olduvai, kjer po želji (doplačilo) obiščemo arheološki muzej ter izvemo vse o najdbah na tem področju. V začetku 20. stoletja sta namreč tukaj Mary in Louis Leakey odkrila nekatere med najstarejšimi ostanki hominidov, prednikov današnjega človeka. Kosilo. Sredi dneva prispemo v čudovit park Serengeti. Gre za področje, veliko za skoraj 1,5 Slovenije (30 000 km 2), ki je tudi zaščiteno in je dom za stotisoče divjih živali. V parku živi tudi velikih pet (lev, leopard, nosorog, slon in bivol), ki jih, tako kot vse ostale živali, iščemo med safarijem. Park je znan tudi po svoji spektakularni pokrajini. Tukaj so prostrane savane in slikovite afriške akacije, ki ustvarijo opolne afriške sanjske podobe. Vse do večera uživamo v divjini Serengetija, po divjih poteh parka se vozimo z našimi džipi, zatem pa se namestimo v šotorih kar v parku samem. Večerja in nočitev.

5. dan:Serengeti - Ngorongoro

Po zajtrku bomo obiskali Masajsko vasico, kjer bomo spoznali življenje tega preprostega pastirskega  plemena. Sledi vožnja proti Dar Es Salaamu. Na poti se bomo zaustavili na zanimivi lokalni tržnici. Prevoz do hotela, namestitev, prosto in nočitev.

6. dan:Ngorongoro - safari v kraterju - Karatu

Zajtrk. Dobro jutro, Afrika! Čaka nas še en dan prvovrstnega safarija v Tanzaniji. Krater Ngorongoro je del narodnega parka, ki zajema širše območje, a prav krater je prava paša za oči, saj je tu velika koncentracija živali na manjšem območju. Najprej postanek na robu kraterja, zatem se spustimo 600 metrov nižje, na dno in se cel dan vozimo po divjini, iščemo živali. V kraterju Ngorongoro je prav vsak safari uspešen. Tudi sama pokrajina je nadvse slikovita, prav zaradi tipične, šolske oblike kraterja samega. Kosilo. Popoldan se počasi dvigamo nazaj na rob kraterja, od koder nadaljujemo z vožnjo v Karatu. Namestitev, večerja in nočitev.

7. dan:Karatu - Masaji - Zanzibar - Stone Town

Zajtrk. Današnje dopoldne namenimo spoznavanju najštevilčnejše etnične skupine v tem delu Tanzanije, Masajev. Obiščemo masajsko vas, kjer nam pokažejo, kako živijo, s čim se preživljajo, kako se znajdejo v naravi. Masaji so vsekakor eno najbolj slavnih in fotogeničnih afriških plemen nasploh in zanimivo jih je spoznati ter se srečati z njihovim življenja. Sredi dneva vožnja na letališče Arusha in polet na Zanzibar. Nočitev.

8. dan:Stone Town - vrt začimb

Zajtrk. Zjutraj raziščemo labirint uličic Stone Towna. Stone Town ima bogato zgodovino, saj ima strateško lokacijo na otoku. Tod mimo so pluli raziskovalci in trgovci že od 9. stoletja dalje. A več o zgodovini otoka in tudi samega Kamnitega mesta vemo od 16. stoletja naprej, ko je otok postal pomembna postojanka na tako imenovanih začimbnih trgovskih poteh ter tudi pri neslavni trgovini s sužnji. Sprehodimo se po ozkih ulicah, obiščemo trdnjavo, promenado ob morju, kleti, kjer so sužnji čakali na ladje, mestno tržnico. Že same ulice, polne trgovinic in prijetnih lokalčkov so prava paša za oči. Sredi dneva zapustimo mesto in se zapeljemo na sever Zanzibarja, proti naselju Nungwi. Na poti obiščemo enega od začimbnih vrtov, kjer nam domačini povedo vse o začimbah, ki uspevajo na tem tropskem otoku, imamo pa tudi priložnost pokusiti več vrst slastnega tropskega sadja. Pozno popoldan prispemo v Nungwi. Namestitev v hotelu blizu morja. Nočitev.

9. dan:Nungwi, počitnice

Zajtrk. Prost dan za počitnice ob morju. Zanzibar se ponaša s čudovito obalo, prostora na beli mivki je več kot dovolj. Možno se je tudi odpraviti na kakšnega od izletov, ki jih ponujajo lokalne agencije (doplačilo; vožnja z ladjico in snorkljanje, potapljanje, izlet z ladjico do enega manjših bližnjih otočkov) ali zgolj izkoristiti dan za oddih ob čudovitem morju. Nočitev.

10.dan:Nungwi - Stone Town - Evropa

Zajtrk. Dopoldan prosto. Popoldne vožnja na letališče blizu Stone Towna. Polet preko vmesnega letališča proti Evropi.

11. dan:Ljubljana

Še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo našo afriško avanturo.

Cena:

 • najmanj 16 potnikov 3.390 EUR,
 • najmanj 12 potnikov 3.490 EUR,
 • najmanj 8 potnikov 3.590 EUR.

Cena vključuje:

 • mednarodni letalski prevoz, notranji let na Zanzibar, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj,
 • nočitve z zajtrkom v hotelih ali lodžih 3*/4*,
 • obroke po programu (polpenzion v Arushi, polni penzion na safarijih, zajtrki na Zanzibarju), vse prevoze po programu s terenskimi vozili, kombiji, mini busom ali večjim avtobusom (odvisno od št. potnikov),
 • oglede in safarije po programu,
 • slovenskega vodnika,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Cena ne vključuje:

 • dodatne hrane, pijače, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, vse kar ni navedeno v programu.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 450 EUR,
 • priporočljive napitnine: 50 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Slovenski državljani za vstop v Tanzanijo potrebujemo vizo.

Potni list nam mora veljati najmanj še šest mesecev od dneva izstopa iz Tanzanije. Vizo za Tanzanijo dobimo ob vstopu v Tanzanijo, cena 50,00 USD. Vizum si lahko predhodno uredite na tej povezavi.

Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Tanzanijo dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvu Združene republike Tanzanije v Rimu. V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Tanzanijo obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Združene republike Tanzanije v Rimu. Dodatne informacije glede potovanja v Tanzanijo lahko dobimo na Veleposlaništvu Združene republike Tanzanije v Rimu.

Če slovenski državljani med potovanjem po Tanzaniji potrebujemo nujno konzularno zaščito, se lahko obrnemo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

Koritne informacije:

CEPLJENJE

Več informacij o cepljenjih dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18.

VARNOST

Svetujemo vam, da ste med potovanjem po Tanzanijii pozorni na vaše dokumente in lastnino. Za krajo ali izgubo le teh Turistična agencija Odpelji.se ne odgovarja.Svetujemo vam, da si pred odhodom na potovanje po Tanzaniji priskrbite overjeno kopijo potnega lista, ki jo shranite ločeno od potnih listov. Če imate možnost, si dokumente, ki jih boste vzeli s seboj na potovanje po Tanzaniji, skenirajte pred odhodom in si jih pošljete na svojo e-pošto, do katere boste imeli dostop tudi med potovanjem.Priporočamo, da si med potovanjem po Tanzaniji za vašo varnost vedno in v vsakem hotelu vzamete vizitko z imenom in naslovom hotela. Vizitko boste lahko uporabili, če boste potrebovali pomoč pri povratku v hotel oziroma jo boste pokazali taksistu, ko se boste hoteli vrniti v hotel.

VALUTA

Tanzanijski šiling (TZS)

V Tanzanijo lahko potujete z EUR in USD, vendar jih morate zamenjati za lokalno valuto. Priporočamo večje bankovce USD, izdane od leta 2000 naprej. Menjati se da v hotelih, uradnih menjalnicah, prej pa preverite tečaj, ker rahlo varira.Ravno tako lahko med potovanjem po Tanzaniji v nekaterih hotelih in trgovinah poslujete s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard, Maestro) s katerimi lahko na bankomatih ATM tudi dvigujete gotovino. Vendar bankomati niso zanesljivi, zato priporočamo, da s seboj vzamete dovolj gotovine.

ELEKTRIČNA NAPETOST

220 V, za električne vtičnice v Tanzaniji potrebujete adapter.

LOKALNI ČAS

UTC + 3 ure

OBLAČILA IN OBUTEV

Priporočamo udobna športna oblačila, kakšno srajco ali bluzo z dolgimi rokavi za safari, da vas bo varovala pred soncem in komarji, dolge safari hlače ali jeans, kratke hlače in majice s kratkimi rokavi ter kak kos toplejšega oblačila za zgodnje jutranje in večerne ure. Priporočamo že nošeno obutev, pokrivalo za glavo, sončna očala, visoko zaščito pred soncem, repelent za komarje ter tablete proti driski.

HRANA IN PIJAČA

Tanzanijska kulinarika

Med potovanjem po Tanzaniji boste lahko preizkusili mnoge tanzanijske jedi. Značila tanzanijska jed je ugali. Ugali je trdo skuhana polenta iz bele koruze, kakršna raste na njihovih tleh. Ugali običajno postrežejo k eni mesni in eni zelenjavni jedi. Meso pečejo, kuhajo in ga uporabljajo v juhah in omakah. Poleg ugalija jedo v Tanzaniji tudi riž in čapate, to je ene vrste ploščat kruh. Obalna področja so poznana po bolj pikantni hrani, ribah in morskih sadežih.V Tanzaniji boste lahko kupili različne brezalkoholne in alkoholne pijače, najbolj priljubljeno je pivo. Pri pitju vode vam svetujemo, da pijete samo ustekleničeno vodo.

TELEFONIJA

Če boste na potovanju po Tanzaniji želeli poklicati v Slovenijo, morate uporabiti klicno številko 00386 + območno št. (brez 0) + klicano številko. Če pa želite telefonirati iz Slovenije v Tanzanijo, morate uporabiti klicno številko 00255 + območno št. (brez 0) + klicano številko.Mobilni telefoni v Tanzaniji v večjih mestih normalno delujejo, vendar so pogovori zelo dragi. Svetujemo vam, da se pred potovanjem v Tanzanijo pozanimate pri vašem operaterju o cenah klicev in sms sporočil. Internet je dostopen v večjih krajih in nekaterih hotelih.

Slike

Proceed Booking