059 072 001 turizem@az-sp.si

Tajska

0
Cena
od1,745€
Cena
od1,745€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

32
13 dni, letalo
Datumi: 25.12.2021
Tajska
Šifra: AŽ19
Program

1. dan:Ljubljana - Istanbul

Ob 16.30 uri se dobimo na letališču Jožeta Pučnika na Brniku, od koder ob 19.50 uri poletimo v Istanbul z letalsko družbo Turkish airlines.

2. dan:Istanbul - Bangkok

Ob 00.15 uri po krajevnem času pristanemo v Istanbulu in nato ob 01.50 uri nadaljujemo polet v Bangkok. Ob 14.55 uri po krajevnem času pristanemo v Bangkoku, tajski prestolnici, gospodarski Meki, mestu polnem nasprotij. Tu sklepajo posle in ustvarjajo politiko, sem se stikajo niti cvetoče trgovine z mamili in prostitucijo, tu se v razkošni arhitekturi bohotijo čudovite stavbe, nedaleč proč ob reki Chao Phraya pa trohnijo kolišča najrevnejših. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do hotela v centru Bangkoka, namestitev in prosto. Zvečer se bomo lahko sprehodili po živahnem Bangkoku, si ogledali Patpong in se na nočnem bazarju že prvi dan preizkusili kako vešči smo barantanja. Nočitev.

3. dan:Bangkok

Za doplačilo priporočamo ogled BANGKOKA

Pričeli bomo z ogledom tega večmilijonskega mesta, ki ga domačini radi poimenujejo kar Angelsko mesto, kar v tajskem jeziku pomeni »mesto divjih sliv«. Ogledali si bomo najpomembnejši bangkokški tempelj Wat Phra Kaew ali Tempelj Smaragdnega Bude ter se nato sprehodili do Wat Pho-ja, najstarejšega templja, ki so ga gradili kralji za potrebe izobraževanja. V njem je bila prva univerza v deželi. Glavna zanimivost v templju je šestinštirideset metrov dolg ležeči Buda, ki počiva v nirvani. Od tod se bomo preko tržnice sprehodili do reke Cha Phraya, kjer se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala po kanalih. Sledi ogled templja Wat Arun ali templja Jutranje zore, ki se imenuje po indijskemu bogu zore – Aruni in leži na levem bregu reke Chao Phraya, največje reke, ki teče skozi Bangkok. Popoldne povratek v hotel, prosto za ugodne nakupe ali samostojno pohajkovanje po mestu.

Zvečer priporočamo obisk živahne, backpackerske ulice Khao San Road, kjer si bomo lahko privoščili poceni in okusno večerjo, ali se bomo predali vrvežu te živahne ulice vse do jutranjih ur.

4. dan:Bangkok - Damnoen Saduak - Kanchanaburi

Za doplačilo priporočamo ogled DAMNOEN SADUAK in KANCHANABURIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali do tri ure oddaljenega Kanchanaburija. Kanchanaburi je majhno, zeleno, z gorami obdano mesto, ob meji z Myanmarom. Zgrajeno je bilo v času Rama I., kot prva obrambna črta proti takratni Burmi. Med 2. svetovno vojno so japonski okupatorji na Tajskem uporabili zavezniške zapornike, da so zgradili »železnico smrti«, ki je vodila po tej isti invazijski poti, vzdolž reke Kwai proti Prehodu pri Treh Pagodah, na tajsko-burmanski meji. Med potjo se bomo ustavili na kokosovi farmi, si ogledali kako pridobivajo kokosov sladkor ter se nato na najlepših plavajočih tržnicah na Tajskem – Damnoen Saduaku s čolni popeljali po kanalih ter občudovali pestrost in raznolikost življenja na reki. Prihod v Kanchanaburi. Najprej se bomo sprehodili po mostu na reki Kwai in železnici smrti; material za izgradnjo mostu so pripeljali Japonci iz Indonezijskega otoka Java. Pri gradnji železnice, ki je vodila v Burmo, je umrlo 16.000 vojnih ujetnikov, most pa je bil le majhen odsek te železnice. Cilj izgradnje železnice je bila še ena pot, po kateri so Japonci želeli osvojiti Burmo in druge azijske dežele ter si s tem odpreti pot proti zahodu. Povratek v Bangkok. Nočitev.

5. dan:Bangkok - Chiang Mai

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo proti drugemu največjemu mestu na Tajskem – Chiang Maiu. Prevoz do hotela v centru živahnega mesta. Namestitev, prosto in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled CHIANG MAIA

Odpeljali se bomo do najpomembnejšega templja Doi Suthep, zgrajenega leta 1383. Ime je dobil po puščavniku Sudevi, ki je mnogo let živel na področju te gore. Za Tajce predstavlja tempelj eno najbolj obiskanih izletniških točk. Z vrha hriba se odpre čudovit razgled na mesto in letno rezidenco kraljeve družine. Nato bomo obiskali vasice z različnimi domačimi obrtmi; ogledali si bomo, kako izdelujejo in poslikajo dežnike iz posebnega papirja »Sa«, se čudili kaj vse se lahko naredi iz lesa, ratana, keramike, srebra. Povratek v hotel, prosto za obisk Nočnega bazarja. Nočitev.

6. dan:Chiang Mai - Zlati Trikotnik

Za doplačilo priporočamo ogled ZLATEGA TRIKOTNIKA IN PLEMEN

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali skozi čudovito pokrajino do Zlatega trikotnika. Na poti se bomo ustavili pri toplih vrelcih ter nato nadaljevali vožnjo do tromeje med Tajsko, Laosom in Myanmarom. Lahko se bomo popeljali po reki Mekong, ali pa si v Mae sai-u vzeli čas za ugodne nakupe. Na poti nazaj proti Chaing Mai-u bomo obiskali vasice, kjer živijo različna gorska plemena: Long Neck – dolgovrati Kareni, Akha, Yoa. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan:Chiang Mai

Po zajtrku si bomo ogledali show s simpatičnimi sloni in se nato odpeljali do Kraljestva Tigrov, kjer bomo lahko za manjše doplačilo božali tigre in se z njimi tudi slikali. Povratek v hotel in prosto. V živahnem Chiang Maiu bomo preživeli najdaljšo noč v letu. Nočitev.

8. dan:Chiang Mai - počitnice ob morju

Po zajtrku se bomo odpeljali na enega izmed tajskih rajskih otokov. Namestitev v hotelu ob morju. Prosto in nočitev.

9.-11. dan:počitnice ob morju

Zajtrk in prosto za samostojne aktivnosti ali le poležavanje na toplem soncu ob čistem tropskem morju. Zvečer se bomo lahko poveselili v prijetnih restavracijah in okusili dobrote njihovih morij. Nočitev.

12. dan:počitnice - Bangkok - Istanbul

Zajtrk in prosto do prevoza v Bangkok, od koder ob 23.30 uri poletimo v Istanbul.

13. dan:Istanbul - Ljubljana

Ob 06.10 uri pristanemo v Istanbulu in nato ob 08.30 uri nadaljujemo polet proti Ljubljani. S pristankom na domačem letališču ob 08.45 uri se naše potovanje konča.

Cena:

 • 1745 EUR na osebo (min. 15 potnikov),
 • 1845 EUR na osebo (min. 10 potnikov).

Cena vključuje:

 • Letalski prevozi,
 • letališke takse,
 • prevozi s klimatiziranimi vozili, ladjico,
 • spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah v hotelih s 3* in 4* na osnovi nočitve z zajtrkom,
 • vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega vodnika ter organizacijski stroški.

Cena ne vključuje:

 • Dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 230 EUR,
 • paket izletov: 260 EUR.

Opombe:

 • VIZUM: Slovenski državljani za vstop na Tajsko za turistično bivanje do 30 dni ne potrebujemo vizuma.

 • COVID GARANCIJA:

   

  • Ob prijavi plačate le 10% cene aranžmaja
  • Do 15.11.2021 plačate 30% cene aranžmaja
  • Ostalo plačate do 06.12.2021.
  • V primeru, da bi bilo potovanje zaradi korona virusa onemogočeno (letala ne bi letela, za vstop na Tajsko ne bi zadostoval negativen PCR test oz potrdilo o cepljenju, če bi bila ob vstopu na Tajsko obvezna karantena itd..) vam bomo že vplačani znesek v celoti vrnili v roku 15 delovnih dni.
  • Če se zaradi kakršnih koli razlogov odjavite od potovanja do najkasneje 10.11.2021, vam prav tako brez vprašanj vrnemo vplačani znesek.
Slike