059 072 001 turizem@az-sp.si

Švica z vlakom Glacier Express

0
Cena
od390€
Cena
od390€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

307
3 dni, vlak
Datumi: 19.12.2019-22.12.2019
Švica
Šifra: AŽ13
Program

1. dan:Slovenija - Italija

Odhod ob 22. uri iz Maribora, pobiranje potnikov v smeri Ljubljane in naprej do Fernetičev, od koder bomo nadaljevali vožnjo preko Padske nižine, mimo Milana in jezera Maggiore proti Švici. Nočna vožnja.

2. dan:Italija - Zermatt - Täsch

Jutranji prehod na mejo s Švico, od koder bomo nadaljevali pot po vijugasti cesti, čez številne tunele do mejnega prelaza Simplon (2005 m), kjer bomo naredili postanek za prve čudovite foto posnetke. Pot bomo počasi nadaljevali proti Brig-u, kjer bo krajši postanek ob Stockalperjevem gradu, ki se ponaša s tremi stolpi s pozlačenimi kupolami čebulaste oblike in odraža brezmejno bogastvo Stockalpersov. Vožnjo bomo nadaljevali čez Visp do kraja Täsch, kjer bomo zapustili avtobus in se z vlakom odpravili v 20 minut oddaljeno švicarsko letovišče Zermatt, kjer res skrbijo za čisto okolje, saj je velika večina avtomobilov na baterijski ali električni pogon, s čimer ne onesnažujejo okolja in tudi hrupa ni. Iz te vasice je tudi čudovit pogled na Mattehorn, ki je za Švico isto, kot je Eifflov stolp za Francijo. Sprehodili se bomo čez stari del mesta – Hinterdorf, kjer stojijo stare lesene hiše, postavljene na kamnitih ploščah. Po želji bomo obiskali Alpski muzej, kjer bomo doživeli Zermatt izpred več kot 100 leti in se seznanili z usodo angleškega plezalca, Edwarda Whyper-ja, ki je vodil prvi vzpon na Mattehorn. Sledil bo vzpon z Gornergratško zobato železnico po 9 km dolgi progi od vasi po travnikih Riffelalpa do Gornergrat-a na 3089 m višine. Prihod na Gornergratško postojanko, ki leži visoko na grebenu, sredi morja ledu, ob Gorner Gletscherju bo pravo doživetje za ljubitelje gora in čudovite narave. Naš pogled bo zajel celoten masiv Monte Rosa in Matterhorn sam. Po ogledu se bomo peš ali z zobato železnico vrnili v dolino, kjer nas bo pričakalo več kot 300 trgov, ki ponujajo vse kar je švicarskega, od švicarskih žepnih nožev, čokolade, sira. Po nakupu povratna vožnja z vlakom v Täsch. Namestitev, večerja in nočitev.

3. dan:Zermatt - St. Moritz (okolica)

Po zajtrku se bomo odpravili na slovito vožnjo s slavno švicarsko gorsko železnico, ki slovi tudi kot najpočasnejši hitri vlak na svetu, ki s svojimi panoramskimi vagoni navdušuje na poti med Zermattom in St. Moritzom. Nepozabni alpski vrhovi, prostrani gorski pašniki in gozdovi, slikovite vasice in čudovite gorske kotline ter doline bodo v sedem ur trajajoči vožnji skozi 91 tunelov in čez 291 mostov hitro drveli mimo nas. Pot nas bo vodila tudi preko prelaza Oberalp, ki leži na višini 2033 m, ki bo naša najvišja točka na poti, čez švicarski Grand Canyon, ki je nastal v času zadnje ledene dobe, pa do najstarejšega mesta v Švici, kraja Chur, ki se ponaša s svojo 5000 letno zgodovino, pa čez Landwasserski viadukt čez reko Landwaser, ko nas bo vlak zapeljal po 20 metrih tirov, ki počivajo na petih visokih stebrih. Še posebej lepe posnetke bomo naredili med vožnjo čez predel Albula, kjer vlak zaradi premagovanja velikih višinskih razlik večkrat spiralno zavije. Pozno popoldan bomo tako prispeli do mondenega St. Moritza, kjer sledi krajši sprehod, nato pa vožnja do Davos. Ob prihodu najprej večerja, nato pa namestitev in nočitev. Po želji še nočni ogled Davosa.

4. dan:St. Moritz (okolica) - Davos - Vadus - Slovenija

Po zajtrku sledi panoramska vožnja do Davosa, ki leži ob reki Landwasser in je znan kot vsakoletno prizorišče Svetovnega ekonomskega foruma, na katerem se zbira politična in ekonomska elita vsega sveta. Popularen je tudi zaradi mikroklime in zaradi prizorišča romana Čarobna gora pisatelja Thomasa Manna. Po ogledu bomo nadaljevali čudovito panoramsko vožnjo proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

 • 390 EUR preračunana na 40 oseb,
 • 430 EUR preračunana na 30 oseb.

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine,
 • 2 x nastanitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • 2 x večerja v hotelu oz. restavraciji,
 • transfer Täsch – Zermatt – Täsch,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje ter organizacijo potovanja,
 • riziko odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • 1/1 soba: 60 EUR,
 • celodnevna vožnja s panoramskim vlakom Glacier Express na relaciji Zermatt – St. Moritz (vključeno kosilo na vlaku – dnevni meni in rezervacija sedeža – obvezna): 160 EUR,
 • možna poldnevna vožnja s panoramskim vlakom na relaciji Zermatt – Chur (brez kosila, rezervacija sedeža vključena – obvezna) in dalje z avtobusom do St. Moritza: 120 EUR,
 • vožnja z zobato železnico iz Zermatta na Gornergrat: 80 EUR – min št. potnikov 10, možnost odločitve na licu mesta,
 • riziko odpovedi 3,25 % od vrednosti aranžmaja,
 • zdravstveno zavarovanje CORIS (minimalno število zav. oseb 9): cena odvisna od števila prijavljenih.

Opombe:

 • za vsa doplačila, razen za zobato železnico, se je potrebno odločiti ob prijavi.
Slike