059 072 001 turizem@az-sp.si

Švica po alpskih železnicah – PREMIUM

0
Cena
od995€
Cena
od995€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

66
5 dni, bus
Datumi: 13.6., 15.8.
Švica
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Lihenštajn - Davos

Odhod avtobusa iz Zagreba ob 04.00 uri (navedba kraja odhoda v zaključnem pismu). Vožnja skozi Slovenijo in Avstrijo z občasnimi postanki na poti. Obisk Liechtensteina, ene najmanjših držav na svetu s površino 160 kvadratnih kilometrov. Obiskali bomo glavno mesto Vaduz in se sprehodili skozi glavni trg Rathausplatz in glavno ulico Städle do neogotske župnijske cerkve. Nadaljevanje poti z vstopom v Švico. Namestitev v hotelu v Davosu, znanem gorskem letovišču in središču zimskih športov. Večerja. Nočitev.

2. dan:Davos - Tirano - alpska železnica Bernina Express - Pontresina - Davos

Zajtrk. Vožnja skozi čudovite alpske predele do italijanskega obmejnega mesta Tirano. Tam se bomo vkrcali na eno najbolj znanih alpskih železnic na svetu Bernina Express. Spektakularna vožnja z vlakom čez gorske prelaze nam bo približala fantastične alpske pokrajine, premagala različne višinske razlike in pustila globok vtis podob narave »kot z razglednice«. Vožnja z vlakom Bernina je ena najlepših voženj z vlakom na svetu, ki jo je Unesco postavil pod svojo zaščito. Je ena najvišje ležečih železnic v Alpah, ki prečka visoke gorske prelaze. Izkrcanje z vlaka v slikovitem mestu Pontresina, ki leži na 1820 m nadmorske višine. Tukaj so evropski plemiči prihajali v modne hotele med svojimi velikimi turnejami (Grand Tour) po Evropi, da bi uživali v gorski pokrajini. Vrnitev v Davos. Večerja. Nočitev.

3. dan:Davos - Chur - alpska železnica Glacier Express - Brig - Blatten Naters

Zajtrk. Odhod iz hotela v Davosu. Vožnja do slikovitega starega mesta Chur, središča kantona Graubünden. Vkrcajte se na alpsko železnico Glacier Express. Trasa te panoramske železnice je bila odprta leta 1930 in vozi “skozi srce švicarskih Alp” preko mostov, viaduktov in predorov, mimo benediktinskega samostana v Disentisu, divje romantične soteske doline Rena in skoraj filmskih pokrajin. Canyon« do Briga, na območju reke Rone in na mestu, kjer se ceste stikata čez alpske gorske prelaze. V vasi je baročna Stockalperpalast iz 17. stoletja, v bližini pa najdaljši ledenik Aletsch Alp. Izstop iz vlaka in vožnja v Blatten-Naters. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan:Blatten Naters - Täsch – železnica Zermatt - Täsch - Blatten Naters

Zajtrk. Vožnja v Täsch in izlet v Zermatt, pod eno najbolj znanih švicarskih gora Matterhorn, 4478 metrov visokim gorskim vrhom, ki je postal eden od švicarskih državnih simbolov. Najlepši pogled na vrh Matterhorna je iz središča Zermatta. Kraj je gorniško središče, saj je mogočni svet Walliserskih Alp že od 19. stoletja privabljal angleško aristokracijo in planince. Tukaj je Planinski muzej, v glavni ulici tega ljubkega kraja pa boste našli številne prodajalne spominkov in butike. Zermatt je ena najbolj znanih turističnih točk v švicarskih Alpah, obdana z gorskimi vrhovi, višjimi od 4000 metrov. Povratek z vlakom v Täsch in naprej z avtobusom do hotela v Blatten Naters. Prosti čas za sprehod po slikovitem alpskem mestu ali počitek. Večerja. Nočitev.

5. dan:Blatten Naters - Locarno - Jezero Laggo Maggiore - Zagreb

Zajtrk. Odhod iz hotela. Postanek na “zlati obali Švice” ob jezeru Maggiore. Ogledali si bomo zgodovinsko središče priljubljenega turističnega mesta Locarno: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera. Okolica mesta je obdana z bujnim rastlinjem oleandrov, palm, fig, oliv in mandljev. Nadaljevanje vožnje proti Lago di Como z vožnjo skozi Italijo s krajšimi postanki med potjo in naprej skozi Slovenijo do Hrvaške. Možno izkrcanje na postajališču Vrata Jadran in v Karlovcu (obvezna najava izstopa ob rezervaciji izleta). Prihod v Zagreb v poznih urah.

Cena:

 • 3.6.2024: 995 EUR,
 • 15.8.2024: 995 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po programu,
 • ogledi in izleti po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 2 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v hotelu 4* v Davosu,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah na bazi 2 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v hotelu 3* v Blatten Natersu,
 • rezervacija in prevoz z alpsko železnico Bernina Express iz Tirane do Pontresine,
 • rezervacija in prevoz z alpsko železnico Glacier Express od Churja do Briga,
 • rezervacija in prevoz z vlakom iz Täscha v Zermatt in nazaj,
 • turistični vodnik z licenco – vodenje skozi celotno potovanje,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

Cena ne vključuje:

 • vstopnice za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike, ki jih lahko obiščete v prostem času,
 • dodatne vsebine in izdatki, ki niso predvideni v programu, izdatki osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.).

Doplačila:

 • enoposteljnA sobA: 190 EUR.

Doplačilo za izbiro sedeža na avtobusu (opcijsko) :

 • sedeži 5,6,7,8 v drugi vrsti doplačilo na osebo 30 EUR,
 • sedeži za drugimi vrati doplačilo na osebo 30 EUR,
 • kateri koli drug sedež po vaši izbiri 20 EUR,
 • sedeža 3 in 4 nista naprodaj.

Opombe:

Slike

Proceed Booking