059 072 001 turizem@az-sp.si

Sveta noč, 200. obletnica pesmi

0
Cena
od49€
Cena
od49€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

65
1 dan, avtobus
Datumi: 08.12.
Avstrija
Šifra: AŽ8

Pot nas bo v zimskem jutru vodila proti Salzburgu; najprej do mesteca Hallein, kjer si bomo ogledali Muzej Sveta noč, posvečen glasbeniku in skladatelju Franzu Xaverju Gruberju. Zbirka poleg skladateljevih osebnih predmetov hrani tudi kitaro, na kateri je bila pesem prvič zaigrana.
Pot bomo nadaljevali v Oberndorf bei Salzburg. V vaški cerkvici je bila na sveti večer leta 1818 prvič zaigrana Sveta noč. Cerkvica žal ne stoji več, na njenem mestu stoji spominska kapelica, kjer se v božičnem času zbirajo številni ljubitelji božičnih pesmi. Letos bodo domačini poskrbeli, da spomin na slavna moža J. Mohra (besedilo pesmi) in F.X. Gruberja (avtor glasbe) živi večno.
Sledi ogled kapelice in prosto za postanek na manjšem vaškem božičnem sejmu. Nadaljevali bomo v bližnjo vasico Arnsdorf, kjer je Franzu Xaverju Gruber deloval več kot 21 let in napisal melodijo slavne praznične pesmi. Ustavili se bomo Muzeju Svete noči, ki se nahaja v prostorih najstarejše še delujoče avstrijske šole. Z lokalnim vodnikom se bomo odpravili še v bližnjo romarsko cerkvico, kjer stojijo nesojene orgle.
Po ogledu se bomo odpeljali v Salzburg. Mesto v predpraznični zimski idili ponuja poseben čar. Sprehod po okrašenih mestnih ulicah, postanek na glavnem mestnem trgu s stojnicami, od koder prihaja omamen vonj slaščic in toplih napitkov, ogled mestnih znamenitosti in vabilo v toplo kavarno bodo lahko naredili predpraznični decembrski dan poseben. Odhod iz mesta je predviden ob 19.00 uri, prihod domov pa v poznih večernih urah.

Cena:

  • 49 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 40 oseb),
  • 59 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 30 oseb).

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnini v Muzej Svete noči Hallein in Arnsdorf,
  • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Opombe:

  • Izlet bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
  • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.