059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Šri Lanka | Od čajnih plantaž do rajskih plaž

0
Cena
od1,990€
Cena
od1,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

106
15 dni, let
Datumi: 23.04., 29.10., 20.12.
Šri Lanka
Šifra: AŽ43
Program

1. dan:Transfer na letališče

Transfer do bližnjega letališča od koder poletimo proti Šri Lanki.

2. dan:Naj se potovanje po Šri Lanki prične

Dopoldanski prihod v prestolnico Šri Lanke, Colombo, v katerem pa ne bomo izgubljali časa. Vsedemo se v naš privatni avtobus in se zapeljemo v notranjost otoka proti džungelski Sigiriyi, kjer bomo preživeli 2 noči. Na poti do tja se spoznamo z Budizmom, saj obiščemo tempelj, do katerega, vodi 364 stopnic…ravno prav za pretegniti noge po dolgem poletu:)

3. dan:Levja skala in s skolesi med mogočne stupe

Zgodaj zjutraj, ko so temperature še prijetne se povzpnemo na 200m skalno utrdbo v Sigiriyi, ki je na seznamu UNESC-ove kulturne dediščine, in od koder se nam razprostira fantastičen razgled na pokrajino pod nami. Sledi transfer v Pollonaruwo, bivšo prestolnico Šri Lanke. Mesto, templje, orjaške stupe, parke in druge znamenitosti raziskujemo kar z kolesi. Popoldan obiščemo lokalne obrtnike, kjer izdelujejo lesene maske, znane po tem, da odganjajo zle duhove in so še dandanes velik del šrilanške kulture. Povratek v Sigiriyo in nočitev.

4. dan:Spoznavamo vaško življenje in v gorovje Knuckles

Zapeljemo se v bližnjo Habarano, kjer se bomo potopili v lokalno življenje in obiskali eno izmed vasi, do katere se odpravimo z volovsko vprego. Vožnjo bomo zaključili pri naravnem rezervoarju, kjer se bomo presedli v kanuje in odveslali na drugo stran jezera. Sledi obisk vasi, kjer spoznamo pravo vaško življenje in smo priča, kako še dandanes poljedelstvo in predvsem ročna obdelava zemlje nudita hrano in dohodek tukajšnjim družinam. Domačini nam bodo pripravili tudi tradicionalen vaški obrok. Sledi vožnja proti NP Knuckles, kjer bomo noč preživeli v pravem džungelskem kampu.

5. dan:Dan za treking poln naravnih lepot

Pogorje Knuckles je ena najlepših naravnih znamenitosti Šri Lanke. Spreminjajoči se travniki, razgibani gorski vrhovi, prepredeni s potoki in slapovi, naredijo gorovje Knuckles raj za pohodnike. Odpravimo se na celodnevni treking poln naravnih lepot in biotske raznovrstnosti ter se popolnoma naužijemo čudovite narave. Dan zaključimo v Kandyu z obiskom templja Dalada Maligawa in tradicionalnega obreda imenovanega »pooja«.

6. dan:Kulturna prestolnica Šri Lanke Kandy

Današnji dan bo namenjen slikoviti kulturni in akademski prestolnici Šri Lanke. V Kandyu odkrivamo lokalno življenje in znamenitosti, obiščemo jezero v katerem živijo kuščarji velikani, odpravimo se do lokalne tržnice, kjer se naužijemo tropskega sadja, zeliščnih dišav in ostalih eksotičnih pridelkov ter se ustavimo v tovarni dragih kamnov. Popoldan doza kulture, kjer nam bodo nadarjeni šrilanški plesalci predstavil tradicionalne plese.

7. dan:Ambuluwawa, pridelava čaja, vrt začimb in obisk slonov

Čas je da zapustimo Kandy. Prva postojanka je obisk stolpa Ambuluwawa, 48m visoke stožčaste veličastne zgradbe. Ko se povzpnemo na vrh, doživimo najbolj neverjetne razglede saj je Ambuluwawa obkrožen s številnimi gorami. V nadaljevanju poti se ustavimo v tovarni čaja, kjer si od blizu pogledamo postopek pridelave svetovno najbolj priljubljene pijače. Sledi vrt začimb, kjer spoznamo razne eksotične in nam neznane začimbe, dišave in okuse, ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. Dan bomo zaključimo v Millennium Elephant Foundation, fundaciji, ki oskrbuje bivše delovne slone, katerim bomo pomagali pri kopanju, jih nahranili ter jih peljali na sprehod. Če ni to nekaj najlepšega na tem svetu:)

8. dan:Rafting na reki Kelani

Dan namenjen adrenalinu:) Krenemo proti Kithulugali, ki slovi po raftingu na reki Kelani, kjer so snemali tudi znameniti Film Most na reki Kwai. Naj se rafting začne. Opremili se bomo s čeladami, rešilnimi jopiči in vesli, ter se z izkušenim inštruktorjem spustili po reki! Tistemu, ki rafting ne diši se lahko odloči za canyoning. Po dozi adrenalina bo čas za počitek in sprehode po tropski okolici in nato prevoz do vznožja Adamove gore in počitek.

9. dan:Adamov vrhi in najlepša vožnja z vlakom na svetu

Zgodaj zjutraj se povzpnemo po 10.000 stopnicah (v obe smeri) na znameniti Adams Peak (Adamov vrh) kateri ima poseben pomen za skoraj vse verske skupine na Šri Lanki. Po dolgem in napornem vzponu je nagrada najlepši in najbolj zaslužen sončni vzhod v tvojem življenju:) Sledi zajtrk ter ena najbolj slikovitih voženj z vlakom na svetu. Na poti se nam bo razprostrl pogled na hribovje pokrito s čajnimi plantažami, opazovanje obiralk pri delu in opazovanje majhnih tamilskih vasic. Nepozabna in dih jemajoča izkušnja. Nuwara Eliya je znana pod imenom »mala Anglija« in še dandanes ponosno razkazuje zanimivo arhitekturo, ki je tukaj zasidrana od časa Angleške kolonizacije. Dan zaključimo v Elli.

10. dan:Mistična Ella in njena okolica

Skrita v meglicah Šri Lanškega visokogorja, med idiličnimi zelenimi griči in slapovi, leži Ella. Poleg naravnih lepot je vasica znana tudi po Ajurvedskih masažah. Povzpeli se bomo na bližnji hrib imenovan mali Adamov vrh, ki razkriva čudovito pokrajino in skrite slapove, obiskali znameniti kamniti most 9 Arches bridge in ogledali si slapove Ravana iz znane Indijsko – Šrilanške legende. Ella je raj za vse adrenalinske navdušence. Če bo želja se spustimo po zip linu in se zapeljemo po nepozabni naravi z ATV vozili.

11. dan:Najlepši safari na Šri Lanki

Čas je za nepozabno dogodivščino. Zapeljemo se na safari v nacionalni park Udawalawe, kjer lahko srečamo krokodile, divje bivole, sive lisice, tropske pisane ptice, zagotovo pa bomo opazovali slone, saj je Šrilanka znana po največjih divjih čredah slonov v jugo vzhodni Aziji. Popoldan zapustimo park in se odpravimo do obale- Mirissa, kamor prispemo v popoldanskih urah. Čas za skok v morje in okusno večerjo. Nočitev.

12. dan:Gremo obiskati kite?

Mirissa je najbližja točka habitatu kitov in delfinov na Šri Lanki in nudi idealne pogoje za življenje teh velikanov. Tisti, ki si jih boste želeli obiskati, vam uredimo izlet. Za ostale pa plaža, morje, sonce in dobra hrana. Popoldan zapustimo Mirisso in se odpravimo proti Hikkaduwi. Na poti postanek v enem najznamenitejših mest na južni obali Galle. Mesto je znano po utrdbi, imenovani »Galle fort,« veličastna zapuščina kolonialnega obdobja otoka. Sprehodili se bomo po najstarejšem predelu mesta in se vživeli v svet Nizozemcev in Angležev, kateri so nekoč okupirali ta del otoka. V večernih urah bomo prispeli v Hikkaduwo.

13. dan:Rajska plaža Šri Lanke

Hikkaduwa je znana po dolgi peščeni plaži, ponaša se z dobrimi valovi za deskarje, grebeni za snorklanje In potapljanje ter restavracijami in bari na mivki. Dan lahko preživimo na ležalniku, s kokosom v roki, se podamo na divje valove, zaplavamo z želvami v mirnem zalivu ali pa se odpravimo snorklat na koralni greben. Idealen dan za zaključek potovanja.

14. dan:Zadnji užitki na plaži in odhod na letališče

Še zadnji trenutki čiste uživancije na plaži, sledi povratke proti Colombu in na letališče. Vmes se ustavimo v valilnici želv. Ohranjanje želv je na Šri Lanki velik in pomemben projekt. Prav zato so ustanovili valilnice želvjih jajc, da bi zavarovali ta krhka bitja. V eni izmed njih si bomo lahko ogledali želvja gnezda, želvice, ki čakajo na izpust v ocean, in zanimive želve različnih vrst, katere zaradi raznolikih poškodb živijo v bazenih v valilnici. Popoldan transfer na letališče in polet proti domu.

15. dan:Doma

Pristanek na enemu izmed bližnjih letališč ter transfer v Ljubljano, kjer zaključimo naše potovanje po Šri Lanki.

Cena:

 • 1990 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil,
 • Letalska karta Evropa – Šri Lanka- Evropa,
 • Organizacijo in slovensko spremstvo na potovanju,
 • Prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane,
 • Vstopnine za Sigiriyo, Polonnaruwo, Dambullo, Matale hindujski tempelj, Dalada Maligawa templej budinega zobu, Bahirowikanda z razgledno točko, Udawata kele džungla, Ambuluwawa tempelj in,
 • Prevoz v klimatiziranem vozilu po programu,
 • Vse stroške povezane s prevozom po programu,
 • Lokalni spremljevalec in šofer,
 • Želvja valilnica,
 • Strokovno vodenje v Sigiriyi in Polonnaruwi.
 • Obisk Vasi (Volovska vprega, vožnja s kanuji, obisk vasi z obrokom in tuk tuk),
 • Voden ogled tovarne čaja, lesne delavnice tradicionalnih mask in ayurvedskega vrta.
 • Treking (Vodnik in spremljevalec) s kampiranjem in vključeno večerjo, zajtrkom in lunch paket.
 • Vstopnine v nacionalni park Knuckles.
 • Najem safari jeepa in vstopnina v nacionalni park Udawalawa,
 • Vožnja z vlakom (Razred in sedišča so odvisna od razpoložljivosti),
 • Vstopnine po programu (Brez aktivnosti navedenih pod doplačila) in nastanitev z zajtrkom za,
 • Slovenskega spremljevalca/vodnika
 • 11x Nastanitev v dvoposteljni sobi s klimatsko napravo in zajtrkom (Visokogorje brez klime) v hotelih.

Cena ne vključuje:

 • Kosila in včerje,
 • Napitnine za lokalno prebivalstvo,
 • Doplačila za enoposteljni šotor/sobo,
 • Stroškov osebne narave,
 • Stroškov osebne opreme,
 • Stroškov izven programa,
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja).

Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 120 EUR,
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 215 EUR,
 • paket fleksibilnost: 240 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 230 EUR,
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika),
 • Sprehajanje in kopanje slonov 20 EUR,
 • Kulturni šov Kandy 5 EUR,
 • Rafting 25 EUR,
 • Masaže od 15 EUR,
 • ZIP Line 20 EUR,
 • Kiti 50 EUR.

Opombe:

 • Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Slike

Proceed Booking