059 072 001 turizem@az-sp.si

Spomladanski in jesenski utrip na otoku Elba

0
Cena
od545€
Cena
od545€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

89
6 dni, bus
Datumi: 9.4., 14.5., 15.10.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Firence - Montecatini Terme

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.  

2. dan:otok Elba

Po hrustljavem toskanskem zajtrku nas bo vožnja ponesla do pristanišča Piombino in že bomo pluli na otok Elba, ki slovi po bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bo to priložnost za obisk njegove vile. Ustavili se bomo v tipični vinarni, muzeju mineralov. Vsekakor pa bomo na otoku imeli dovolj časa, da se sprehajamo po čudoviti naravi.  Do večera prispemo do predvidenega hotela. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan:otok Elba

Po zajtrku se bomo odpeljali v Portoferraio in se sprehodili skozi glavno mesto otoka. Uživali bomo v razgledu in morda se osvežili s kakšnim osvežilnim napitkom. Popoldanske ure pa bomo izkoristili za sprehode po divji naravi. Vsekakor pa se lahko odločite tudi za skok v morje.

Večerja, nočitev v hotelu.

4. dan:počitnikovanje

Ta dan nadaljujemo z raziskovanjem otoka in se potepamo po otoških poteh ter uživamo na panoramskih razgledih.  Vsekakor pa bo tudi dovolj časa za skok v morje, branje knjige … Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:otok Elba - Montecatini terme

Po zajtrku se bomo počasi poslovili od otoka. Plovba do pristanišča Piombino in že bomo nadaljevali z avtobusom do toskanskega mesta Pisa. Sprehodili se bomo po slavnem trgu čudes in občudovali njegove znamenitosti: katedrala, krstilnica, poševni stolp … Do večera bomo prispeli v predviden kraj nastanitve, nastanitev, večerja, nočitev.

6. dan:Lucca - Slovenija

Po zajtrku se bomo odpravili do Lucce. Mesto za obzidjem bo ponudilo kuliso za prijeten sprehod in nas pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Po sprehodu in krajšem času za osvežitev se bo vožnja nadaljevala proti Sloveniji, s prihodom domov v večernih urah.

Cena:

 • 545 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela 3* v Montecatini Terme,
 • 2 x polpenzion,
 • 3 x polpenzion na otoku Elba v predvidenem hotelu DINO 3*,
 • oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 180 EUR,
 • turistična pristojbina: 35 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +54 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +110 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 9.4., 14.5., 15.10.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 EUR na osebo, v zadnji vrsti: – 10 EUR na osebo.

Slike

Proceed Booking