059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Portugalski fado in španski flamenko

0
Cena
od1,390€
Cena
od1,390€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

23
13 dni, bus
Datumi: 2.6.
Španija, Portugalska
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Francija

Navsezgodaj nas bo udoben avtobus odpeljal v Provanso, južno Francijo, do kraja nastanitve.

2. dan:San - Sebastian - Bilbao

Rogljičke bomo drobili pod Pireneji vse do Bayonne. Kjer se francoska Baskija prelije v špansko, se bomo ustavili za panoramo zaliva in mesta San Sebastian ter se zapeljali v smeri mesta Bilbao.

3. dan:Bilbao - Burgos - Leon

Po zgodnjem zajtrku bomo raziskali Bilbao z modernističnim muzejem Guggenheim, presežkom ameriškega arhitekta Gehryja. Odpeljali se bomo v Burgos, El Cidovo mesto z mogočno katedralo, in nadaljevali pot v Galicijo – Leon se ponaša z mogočno stolnico in panteonom leonskih kraljev.

4. dan:Santiago de Campostela

Po galicijskem zajtrku bomo nadaljevali proti Jakobovi poti. Priložnost, da se po poti sprehodimo, bomo izkoristili in odromali v središče Santiago de Campostela, kjer znamenita cerkev skriva grob sv. Jakoba, trgovinice srednjeveškega jedra pa pričajo o tradiciji domače obrti. Obvezen spominek: poslikan pokrov velike (ali jakobove) pokrovače.

5. dan:Santiago de Campostela - Porto

Po zadnjem španskem zajtrku se bomo mimo Viga spustili v sproščeno mesto Porto ob ustju reke Douro. Najprej ga bomo spoznali skupaj: neskončna promenada nad peščenimi plažami, kamor pripelje avenija Boavista, katedrala, cerkev sv. Klare in borza Bolsa med uličicami pisanih hiš ter tradicionalni portovec od terase do terase. Vožnja do kraja nastanitve

6. dan:Coimbra - Fatima - Lizbona

Po zajtrku se bomo usmerili proti jugu: najstarejša portugalska romanska zgradba je katedrala v Coimbri. Po sprehodu in osvežitvi nadaljujemo do romarskega središča Fatima s prekrasnim trgom polkrožnih galerij. Po krajšem postanku se odpravimo do Lizbone, prestolnice naroda pomorščakov, ki zrejo v ocean z mogočnega spomenika. Grad Sao Jorge in utrdba Belem so paša za oči, četrt Alfama in ulice starega jedra pa balzam za dušo. Po ogledu in času za osvežitev le še vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v okolici Lizbone.

7. & 8. dan:Okolica Lizbone - počitnikovanje

Po zajtrku dan za počitek. Priložnost za branje knjige, sprehajanje ali pa individualno raziskovanje okolice s pomočjo lokalnih prevoznih sredstev. Nočitev v hotelu.

9. dan:Sevilla

Okusi zadnjega jutra nas bodo spremljali v Španijo. Slikovita Sevilla nam bo postregla bisere arabske arhitekture in največjo gotsko cerkev na svetu. Po ogledu bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

10. dan:Cordoba - Toledo

Znova španski zajtrk, nato se bomo odpeljali do Cordobe, ki se ponaša z eno večjih mošej v Evropi. Nato pa v stari Toledo slikarja El Greca, s palačami, cerkvami in sinagogami, ki pričajo o bogati židovski kulturi. Potovanje se bo nadaljevalo v smeri Madrida, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

11. danMadrid - Lleida

Španska prestolnica nas bo sprejela s številnimi palačami, trgi, muzeji. Pokrajina Aragon bo naš naslednji cilj in naša postojanka bo tokrat v bližini Lleide.

12. dan:Andora - Provansa

Pripravite denarnice, gremo v Andoro! Turistični ogled žepne države bo bliskovit, nato pa – šoooping! Nekaj malega si bomo dali na stran, saj nas zvečer čaka še postanek v Provansi.

13. dan:Francija - Italija - Slovenija

Francoski zajtrk s maslenimi rogljički nas bo pospremil proti domu, po Provansi in skozi Italijo, kamor bomo prispeli zvečer.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  1390 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  1440 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  1490 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov **/***, 1
 • 0 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom,
 • oglede po programu (San Sebastian, Bilbao, Burgos, Leon, Santiago de Campostella, Porto, Coimbra, Fatima, Lizbona, Sevilla, Cordoba, Toledo, Madrid, Andora),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 390 EUR,
doplačilo za vstopnine po programu – po želji ob prijavi (Guggenheimov muzej, katedrala Burgos, palača Bolsa, stolp Belem, katedrala Sevilla, mošeja Cordoba): 90 EUR,
druge vstopnine po želji: 8–15 EUR/znamenitost,
obvezno doplačilo turistična lokalna mestna pristojbina 40 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 160 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhod 2.6.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking