059 072 001 turizem@az-sp.si

Španski ole in silvestrski utrip v Barceloni

0
Cena
od499€
Cena
od499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

42
5 dni, bus
Datumi: 29.12.
Španija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Italija - Aix en Provance

Na dolgo pot proti Azurni obali se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. V popoldanskih urah se bomo že ustavili v prikupnem provansalskem mestecu Aix en Provance. Aix pogostokrat imenujejo kar mesto fontan. V njem se je rodil izjemen slikar impresionizma Paul Cezane. Prijeten bo sprehod po mestnih uličicah in uživanje v razgledu tipične provansalske ponudbe. Čas za individualno osvežitev. Vožnja se bo nadaljevala do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Provansa - Barcelona

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje tik ob Pirenejih. V popoldanskih urah nas bo že pričakala lepotica Sredozemskega morja, Barcelona. Panoramska vožnja skozi mestno središče nam bo približala mestne znamenitosti. Ustavili se bomo v mestnemu središču. Se sprehodili po slavni ulici Rambli do trga Plaça de Catalunya in se nato napotili proti slikoviti četrti BARRI GOTIC, katere osrednji spomenik predstavlja mogočna katedrala, ki je nastala v glavnem na prehodu iz 14. v 15. stol. Tudi bližnje zgradbe pričajo o izrednem pomenu tega mesta v srednjem veku. Najživahnejša barcelonska ulica s svojimi drevoredi in številnimi lokali, restavracijami in trgovinami je priljubljeno sprehajališče domačinov in turistov. Čas za doživetje živahnega utripa, po želji individualna osvežitev. Vožnja do hotela. Nočitev

3. dan:Barcelona

Po zajtrku bo ta dan sledil postanek ob cerkvi Sagrada Familia, ki predstavlja življenjsko delo arhitekta Gaudija. Po ogledu se bomo ustavili ob nogometnem stadionu Camp Nou, nadaljevali do trga Plaça de Espanya in mimo Pablo Espanole do olimpijskega kompleksa Estadi Olímpic, ki je bil osrednje prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 1992. Na griču Montjuice bomu uživali v enkratnem razgledu. Seveda bo dovolj časa, da se prepustimo pravemu vzdušju kataloncev. Malo počitka in priprava na najdaljšo noč v letu. Okrepčamo se s tradicionalno »paelo«. In že smo na Španskem trgu, kjer ob zvokih glasbe uživamo v žuborenju fontan, ter prijetnem prazničnem vzdušju. V množici obiskovalcev si voščimo SREČNO 2024! Ob 01.00 uri se vrnemo do hotela, nočitev.

4. dan:Barčelona - Grass

Po zajtrku se bomo prepustili potovanju v smeri francoske sinje modre obale. Do popoldneva bomo prispeli v vasico Grass, ki je center parfumske industrije. Ogled parfumerije Fragonard, priložnost za nakupe. In že smo na poti do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

5. dan:Soave - Slovenija

Po zajtrku bomo nadaljevali s potovanjem vse do Soave, eno najlepših vasi v Italiji. Legenda pravi, da je Dante Alighieri, gost na banketu na gradu Scaligero, mestu dal ime Soave zaradi njegovega okusnega vina. Vasica je pravi srednjeveški dragulj ob vznožju gorovja Lessini in zaščiten z obzidjem srednjeveškega gradu Scaligero. Zaradi vinogradništva, pokrajine in močne usmeritve k vinskemu turizmu je Soave idilično območje. Sprehodili se bomo po vasici in se povzpeli do gradu. V tipični gostilni trattorii pa poskusili odlične testenine bigoli. To so dolge domače testenine, značilne za okolico Verone. In že potujemo proti Sloveniji, s predvidenim prihodom v večernih urah.

Cena:

 • pri udeležbi 40 oseb 499 EUR,
 • pri udeležbi 30 oseb 519 EUR,
 • pri udeležbi 20 oseb 539 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,
 • 4 x nočitev z zajtrkom, 1x španska paela, 1x obrok s testeninami bigoli,
 • vstopnina za obisk Sagrade Familie,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 140 EUR,
 • vstopnine po želji,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezno doplačilo:

 • turistična lokalno – mestna pristojbina 15 EUR.

Popusti:

10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Slike

Proceed Booking