059 072 001 turizem@az-sp.si

Sončna Toskana – Fiesole, Vinci, San Gimignano

0
Cena
od179€
Cena
od179€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

5
3 dni, avtobus
Datumi: 29.10.
Italija
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:Slovenija - Fiesole - Montecatini Terme

V jutranjih urah bomo začeli pot na zahod. Z udobnim turističnim avtobusom bomo nabirali kilometre mimo Benetk, Bologne in čez slikovite Apenine v Toskano, eno najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Ustavili se bomo v slikovitem mestecu Fiesole. Staro etruščansko in rimsko mesto je bogato z umetnostnimi zakladi. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: arheološko področje z malim etruščanskim templjem, imenitno ohranjeno rimsko gledališče, ostanke rimskih term, katedralo, mestno hišo … Po želji bomo lahko obiskali tudi muzej Bandini, ki hrani majhno, vendar zelo lepo zbirko toskanskega slikarstva od 13. do 17. stol. Sprehodili se bomo do samostana sv. Frančiška, ki kraljuje nad mestom – od tod se nam bo odprl nepozaben razgled na Firence. Z vožnjo bomo nadaljevali do Montecatini Terme, ene izmed najbolj obiskanih in elegantnih italijanskih toplic. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan:Vinci - San Gimignano - Siena

Po zajtrku nas bo razvajala vožnja po prelepi gričevnati Toskani. Vinci, kjer se je nedaleč stran rodil veliki Leonardo da Vinci (1452–1519), slikar, kipar, umetnostni teoretik in izumitelj, se ponaša z njegovo slavo. Obiskali boste lahko njegov muzej, ki domuje v starem gradu sredi ljubke vasice na vrhu griča. Tu je razstavljena najodličnejša zbirka strojev (vojaški stroji, stroji za gradnjo, znanstveni instrumenti, stroji za gibanje po zraku, vodi in zemlji) in modelov, vsi eksponati pa so dopolnjeni z umetnikovimi skicami in opombami. Nadaljevali bomo v bližnji San Gimignano – mesto srednjeveških stolpov, ki jih bomo zagledali že od daleč. Sprehod skozi mestno jedro in ogled znamenitosti nas bosta vrnila stoletja nazaj. Po želji se boste lahko povzpeli na enega od stolpov. Čas bo za kavico, morda sladoled … V popoldanskih urah se bomo ustavili še v prikupni Sieni, kjer očara trg Il Campo. Po sprehodu mimo katedrale bo čas za osvežitev, potem pa se bomo vrnili v hotel. Večerja, nočitev.

3. dan:Pisa - Lucca - Slovenija

Po zajtrku se bomo odpravili do bližnje Pise. Še zmeraj nas bo očaral sloviti Trg čudes, ki se ponaša z mogočno baziliko, krstilnico in poševnim stolpom, ki še vedno visi. Sledil bo postanek v Lucci. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po krajši osvežitvi bomo zaključili z ogledi in se odpravili proti Sloveniji, s prihodom domov v večernih urah.

Cena:

 • 179 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 199 EUR na osebo (pri udeležbi 30 oseb),
 • 219 EUR na osebo (pri udeležbi 20 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu***,
 • 2x polpenzion,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodenje in organizacija izleta.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 50 EUR,
 • vstopnine pribl. 20 EUR,
 • obvezna doplačila: lokalno-mestna turistična pristojbina.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.
Slike