059 072 001 turizem@az-sp.si

Sonce in utrinki v jugonostalgiji – Črna gora in Neum

0
Cena
od520€
Cena
od520€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

285
7 dni, bus
Datumi: 4.3., 1.4., 28.10., 10.11.
Črna gora
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Herceg Novi

Na pot se bomo odpravili v  jutranjih urah. Avtobus nas bo mirno zibal proti Hrvaški in naprej v smeri Splita in Dubrovnika do Črne gore. Predvidoma v  popoldanskih urah bomo prispeli do mesta Herceg Novi, obsijanega s soncem in obdanega s cvetjem. Ščitijo ga visoke planine, ob njem se razprostira obala bokokotorskega zaliva. Mesto je že od nekdaj privlačilo umetnike in številne druge obiskovalce. Ogledali si bomo Sahat-kulo, Kanli-kulo, trdnjavo Spanjola, trdnjavo Forte-mare … Nekaj časa si bomo vzeli za osvežitev, nato pa se odpeljali do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan:Budva - Cetinje

Po zajtrku bomo nadaljevali v Cetinje, nekdanjo črnogorsko prestolnico. Ob doplačilu si boste lahko ogledali palačo kralja Nikole in cetinjskega samostana, kjer boste lahko še bolje spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda. Nato se bomo odpeljali v rojstno vasico velikega pesnika Njegoša, kjer bomo degustirali domači pršut. Dobro razpoloženi bomo nadaljevali do turističnega središča Budva. Sprehod po mestu za obzidjem nas bo ponesel v neke druge čase, osvežitev v številnih lokalih pa nas pripravila na črnogorski ritem življenja. Večerja bo znova v hotelu. Nočitev.

3. dan:Kotor in fakultativen izlet na Lovčen

Ta dan se nam bo predstavilo mesto Kotor, krona izjemnega zaliva. Sprehodili se bomo za obzidjem po ozkih uličicah in doživeli pravi mediteranski utrip. Z doplačilom se lahko z gondolo zapeljete na planino Lovčen, kjer je mavzolej velikega vladarja in pesnika, Petra Petrovič Njeguša. Skupaj se bomo vrnili do hotela, pred večerjo bo še nekaj časa za sprehod. Večerja, nočitev.

4. dan:Trebinje - Neum

Po zajtrku se bomo poslovili od Črne gore in se zapeljali do Trebinja. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, se osvežili v katerem od lokalov in se kasneje odpravili proti Neumu. V popoldanskih urah se bomo že namakali v morju in uživali v turističnem središču. Večerja, nočitev.

5. dan:Mostar

Po zajtrku nas bo čakal Mostar. Ogled enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda bomo začeli s starim delom mesta, z minareti številnih džamij, trgovinami, obrtnimi delavnicami, kavarnami in z zelo zanimivo arhitekturo. Mestna slava je povezana z obnovljenim kamnitim mostom, visokim 22 m, ki v enem loku povezuje oba bregova Neretve. To delo orientalske arhitekture je leta 1566 zgradil znani turški gradbenik Hajrudin. Ob obali reke Neretve se bomo povzpeli proti stari mostarski čaršiji in si v eni izmed »čevabdžinic« privoščili kosilo ter popili pravo bosansko kavo.  Popoldanske ure pa bomo znova izkoristili počitek ali sprehod ob morju. Večerja, nočitev.

6. dan:Međugorje

Po zajtrku se bomo odpravili do zelo obiskanega romarskega središča Medžugorje. Ogledali si bomo cerkev sv. Jakoba in bližnji trg, prosti čas pa mogoče izkoristili za sprehod in po želji, vzpon na Križevac in obisk Crnice, kjer se je prikazovala Marija. V popoldanskih urah znova znan scenarij. Morje, kopanje, sprehodi. Večerja, nočitev.

7. dan:Slovenija

Zadnji zajtrk nas bo okrepil za vožnjo proti Hrvaški. Krajši postanki za osvežitev bodo poskrbeli, da ne bo prenaporno, lepa panorama pa, da bo zanimivo. Domov bomo prispeli predvidoma v zgodnjih  večernih urah.

Cena:

 • 520 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov 4*,
 • 6 x polpenzion,
 • oglede po programu (Herceg Novi, Cetinje, Budva, Kotor, Trebinje, Mostar, Međugorje),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 190 EUR,
 • turistična pristojbina: 25 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +45 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +79 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20,
 • vstopnine niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji).

Odhodi: 4.3., 1.4., 28.10., 10.11.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 EUR na osebo, v zadnji vrsti: – 10 EUR na osebo.

Slike

Proceed Booking