059 072 001 turizem@az-sp.si

Slastni medenjaki in adventni Mariazell

0
Cena
od36€
Cena
od36€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

81
1 dan, avtobus
Datumi: 21.12.
Avstrija
Šifra: AŽ8
Program

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja mimo Gradca do največjega avstrijskega religioznega središča Mariazell, ki ga Slovenci imenujemo Marijino Celje in leži v prelepi pokrajine zgornje Štajerske, v slikoviti dolini reke Salz, sredi pašnikov in gozdov. Za začetek raziskovanja mesta bomo obiskali tradicionalno obrtno delavnico medenjakov Pirker, kjer že več kot stoletje izdelujejo medenjake in izdelke iz voska. Seznanili se bomo z načinom peke te slastne sladice, si ogledali miniaturne umetnine iz medenjakov, nekaj njihovih izdelkov pa tudi sami poskusili ob degustaciji. Po ogledu bomo obiskali še glavne mestne znamenitosti, med katerimi dominira romarska cerkev z znanim Marijinim kipom in zakladnico (ogled zakladnice ob doplačilu). Odpravili se bomo tudi do Kalvarijskega hribčka, kjer domujejo zanimive mehanske jaslice. Po ogledu bomo čas namenili zadrževanju na glavnem trgu, ki ga prazničnem času krasi kar 6 ton težak adventni venec, okrog katerega so nanizane stojnice, ki se šibijo pod številnimi okusnimi dobrotami in spominki. Prosti čas za nakup spominkov, čaj, punč in obisk prazničnih stojnic. V poznih popoldanskih urah slovo od Mariazella in vožnja proti domu. V Slovenijo bomo prispeli v večernih urah.

Cena odhoda:

Štajerska

  • 36,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 oseb,
  • 45,00 EUR pri udeležbi najmanj 30 oseb.

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,
  • vstopnino v delavnico medenjakov Pirker z vključeno pokušino,
  • vstopnino za ogled mehanskih jasli,
  • zunanje oglede po programu,
  • vodenje vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta ter ddv.

Opombe:

  • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.