059 072 001 turizem@az-sp.si

Skrivnosti južne Italije – Apulija in Kalabrija

0
Cena
od820€
Cena
od820€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

64
9 dni, avtobus
Datumi: 8.6., 29.6., 13.7., 7.9., 28.9.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Bologna - Jadranska obala

Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po odlični kuhinji, opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio … Še bo čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Ob dogovorjenem času vožnja do italijanske obale Jadrana. 

2. dan:Barletta - Castel del Monte - Bari

Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč. Še vožnja do kraja nastanitve.   

3. dan:Alberobello - Lecce

Po zajtrku vožnja do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, po želji bomo stopili v Cerkev sv. Križa in mestno katedralo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve.

4. dan: Matera - Tropea - Capo Vaticano

Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v Tropei, najbolj mondenem letovišču Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell’Isola. Po sprehodu bomo nadaljevali pot do letovišča Capo Vaticano, kjer nas bodo razvajali v hotelu Baia del Capo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda.

5. dan: Reggio Calabria - Scilla

Po zajtrku bomo dan izkoristili za celodnevni izlet v mesto Reggio Calabria. V Nacionalnem arheološkem muzeju si bomo ogledali znamenita bronasta antična kipa grških junakov, t. i. Bronzi di Riace (vstopnina ni vključena), ki veljata za eno najpomembnejših kiparskih umetnim grške klasike. Čaka nas še sprehod po mestnem nabrežju s palmami, magnolijami in eksotičnim rastlinjem, ki ga je sloviti Gabriele D’Annunzio poimenoval “najlepši kilometer Italije”. Pot bomo nadaljevali do mesteca Scilla. Ogledali si bomo obmorsko naselje Chianalea, imenovano tudi Južne Benetke. To je predel Kalabrije, ki je s svojo lepoto omrežil mnoge pesnike in slikarje s celega sveta. Čas za osvežitev. V popoldanskih urah se bomo vrnili v hotel.

6. dan: počitnikovanje

Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping … Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«.

7. dan: počitnikovanje

Ponovitev programa prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite ????). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee. 

8. dan: Neapelj - Lacij

Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij. 

9. dan: po škornju s postanki domov

Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:

 • 820 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu  Baia del Capo 3* in 4 x polpenzion na poti v hotelu 3*,
 • izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea, Reggio Calabria, Scilla),
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 190 EUR,
 • turistična pristojbina: 27 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +55 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +110 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.
 • odhodi: 8.6., 29.6., 13.7., 7.9., 28.9.
 • vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana.
 • rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 EUR na osebo v zadnji vrsti: -10 EUR na osebo.
Slike

Proceed Booking