059 072 001 turizem@az-sp.si

Škotska in Islandija – Razkošje narave z ladjo MSC Preziosa

0
Cena
od2,230€
Cena
od2,230€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

72
12 dni, let in ladja
Datumi: 1.7.2024
Škotska in Islandija
Šifra: AŽ5
Program

1. dan (1.7.2024):Ljubljana - Hamburg

Zbor na letališču v Ljubljani 2 uri pred predvidenim poletom. Let proti Hamburgu. Po opravljenih formalnostih na letališču sledi prevoz do pristanišča, kjer sledi vkrcanje na ladjo MSC Preziosa.

2. dan (2.7.2024):dan na morju

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij.

3. dan (3.7.2024):Invergordon, Velika Britanija

Invergordon je majhno mesto, ki se nahaja v škotski visokogorski regiji Highland. Kraj na Škotskem je poznan po fascinantni pomorski zgodovini in pisanih poslikavah le te, zaradi česar je odličen kraj za raziskovanje. Preteklost Invergordona je tesno povezana s kraljevo mornarico, prvo svetovno vojno in razvojem industrije. Mesto je odlična izhodiščna točka za ogled Invernessa, prestolnice severne Škotske, vsekakor pa ste vsi že kdaj slišali zgodbo o znamenitem jezeru Loch Ness, kjer naj bi živela pošast Nessie, ki že stoletja buri domišljijo okoliških prebivalcev.

4. dan (4.7.2024):dan na morju

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij. 

5. - 6. dan (5.7. - 6.7.2024):Reykjavik, Islandija

Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati in ki ponuja številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu, mesto z vikinško dušo in velikim srcem, ki vas bo enostavno očaral. Mesto slovi po številnih znamenitostih, ki si jih lahko ogledate kot npr. ogled starega in novega dela mesta, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Reykjavik je odlično izhodišče za številne izlete, kot npr izlet v Modro laguno, slikovito kopališče z geotermalno vodo, ki predstavlja prav posebno doživetje, polotok Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno-ameriška tektonska plošča, slap Skogafoss,…

7. dan (7.7.2024):Isafjordur, Islandija

Isafjordur je mesto na severozahodu Islandije in največje naselje v regiji Westfjords, ki ga obkrožajo gore in morje, kar ustvarja osupljivo pokrajino, ki privablja obiskovalce po vsem svetu. Mesto ima okoli 2600 prebivalcev in je znano po čudoviti okolici, bogati kulturni dediščini in možnostih za aktivnosti v naravi. Mesto je v 16. stoletju zaradi obalne lege in naravnega pristanišča postalo pomembno trgovsko in ribiško središče. Morski sadeži še vedno predstavljajo velik del lokalne prehrane in tukaj se nahaja ena najboljših restavracij z morsko hrano na Islandiji.

8. dan (8.7.2024):Akureyri, Islandija

Akureyri, drugo največje Islandsko mesto ali prestolnica severa, kot jo nekateri poimenujejo ponuja številne atrakcije za potnike. Zaradi slikovite lokacije na koncu 60 km dolgega Eyjafjordur fjorda, ki je odlično izhodišče za izlete v bližnjo okolico, se mesto uvršča v sam vrh najbolj obiskanih točk na Islandiji. Ugodna mikroklima tu omogoča zelenje in bujno vegetacijo za tako severno geografsko širino. Posebna znamenitost mesta je tudi botanični vrt, kjer skoraj že v arktičnem krogu uspevajo sredozemske in celo afriške rastline.

9. dan (9.7.2024):dan na morju

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij.

10. dan (10.7.2024):Kirkwall (Orkneyevi otoki), Velika Britanija

Orkneyevi otoki so skupina 70 otočkov, ki ležijo severovzhodno od Škotske. Kirkwall je glavno mesto in administrativno središče otokov. V mestu si lahko ogledate katedralo St. Magnusa iz leta 1137, The Earl’s Palace, ki je čudovit primer francoske renesanse (vendar v ruševinah), se pomerite v partiji golfa in obiščete trgovine z obrtniškimi izdelki. Lahko se odpravite tudi na izlet iz mesta in si pogledate na primer plažo Dingieshowe, Point of Ayre, Brough of Deerness, kjer je samostan iz časa Keltov, obiščete otoček s svetilnikom Copinsay, zanimivo ‘morsko jamo’ Gloup in Mull Head Nature Reserve, kjer si lahko ogledate zanimive klife.

11. dan (11.7.2024):dan na morju

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij.

12. dan (12.7.2024):Hamburg - Ljubljana

Prihod ladje MSC Preziosa v pristanišče Hamburg. Po zajtrku sledi izkrcanje z ladje in panoramski ogled mesta, nato pa transfer na letališče in polet proti Ljubljani.

Cena:

Tip kabine First minute cena
(velja do 20. 12. za omejeno število kabin)
Notranja kabina Fantastica,
kat. IM1
od 2.230 EUR/os
Notranja kabina Fantastica,
kat. IR1
od 2.290 EUR/os
Notranja kabina Fantastica,
kat. IR2
od 2.320 EUR/os
Zunanja kabina z oknom Bella,
kat. OB
od 2.400 EUR/os
Zunanja kabina z balkonom Bella*,
kat. BB 
od 2.620 EUR/os
Zunanja kabina z balkonom
Fantastica, kat. BM1
od 2.700 EUR/os

*Kabine v kat. Bella so garantirane, kar pomeni, da ni možno izbirati pozicije kabine. Sistem ladjarja avtomatsko določi številko kabine nekaj dni pred odhodom. Želje glede lokacije kabine niso možne.

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz iz Ljubljane,
 • transfer letališče – pristanišče – letališče,
 • voden ogled Hamburga,
 • izbrana kabina,
 • dopolnjen polni penzion v času križarjenja,
 • vse zabavne prireditve ter animacija v organizaciji ladjarja MSC,
 • kopanje v bazenih in uporabo fitnes centra,
 • pristaniške pristojbine,
 • izkušen Kompasov vodnik in
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • alkoholne in brezalkoholne pijače, ki jih naročite pri natakarjih ali v barih,
 • fakultativni izleti (shore excursions),
 • osebna poraba na ladji,
 • storitve v frizerskem salonu in SPA centru,
 • igre na srečo v ladijskih casinojih,
 • storitve pri ladijskem zdravniku,
 • napitnine,
 • transfer do letališča,
 • zavarovanja (riziko odpovedi, dodatno zavarovanje za tujino, Covid zavarovanje).

Doplačila:

Obvezno doplačilo ob rezervaciji:

 • Napitnine za osebje (Hotel Service Charge – HSC) so tudi pri ladjarju MSC postale obvezno doplačilo. Znesek napitnin za odraslo osebo znaša 132 EUR, za otroka od 2-11,99 let pa 66 EUR. Napitnine je po novem potrebno doplačati že ob rezervaciji.
 • Na ladji vam bodo avtomatično zaračunali prispevek 1 EUR na osebo za UNICEF, ki ga po želji lahko odstranite z računa na ladijski recepciji.

Možna doplačila ob prijavi:

 • All inclusive paket pijač EASY – odrasli: 429 EUR/osebo,
 • All inclusive paket pijač EASY PLUS – odrasli: 594 EUR/osebo,
 • All inclusive paket pijač PREMIUM – odrasli: 814 EUR/osebo,
 • Paket brezalkoholnih pijač – odrasli: 264 EUR/osebo,
 • Paket brezalkoholnih pijač – otroci: 187 EUR/osebo,
 • enoposteljna kabina: 80 – 100 % doplačilo; rezervacija je na vprašanje,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Popusti:

 • cena za 3. ali 4. odraslo osebo v kabini, na dodatnem ležišču: od 1.640 € na osebo (Bella), 1.740 € na osebo (Fantastica),
 • otroci do 17,99 leta kot 3. ali 4. oseba v kabini: od 890 € na osebo.

Opombe:

Potovalni dokumenti:

 • osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

Organizirani izleti:

 • ob dovolj velikem številu potnikov in v kolikor bodo takrat veljavni ladjarjevi pogoji to omogočali, bo vodenje izletov na kopnem potekalo v slovenskem jeziku. Natančne informacije o izletih vam bo podal vodnik na informativnem sestanku prvi dan na ladji. Najmanjše število prijavljenih potnikov na posamezni izlet voden v slovenskem jeziku je 25 (odraslih potnikov). V kolikor bodo ladjarjevi pogoji onemogočali izvedbo katere od predvidenih storitev si pridržujemo pravico do spremembe oz. prilagoditve pri izvedbi potovanja.

Opomba:

 • navedene cene so informativne. Končna cena bo znana ob rezervaciji.

Druga križarjenja preverite tukaj!

Proceed Booking