059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Škotska

0
Cena
od959€
Cena
od959€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

18
8 dni, bus in ladja
Datumi: 28.10.
Škotska
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Maribor - Frankfurt

Odhod avtobusa iz Zagreba z avtobusne postaje. Vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo preko Regensburga in Nürnberga proti Frankfurtu. Ogled središča Frankfurta na Majni, poslovnega in bančnega središča Nemčije: trg Römer z zgodovinskimi stavbami – mestna hiša – cerkev sv. Pavla, kraj prvega poskusa združitve Nemčije – breg Majne – stolnica. Krajši prosti čas v središču mesta. Namestitev v hotelu v okolici Frankfurta. Nočitev.

2. dan:Frankfurt - Rotterdam/Zeebrugge - ladja

Zajtrk. Vožnja proti Nizozemski s krajšimi postanki na poti. Obisk Delfta, najlepšega zgodovinskega mesta in prve prestolnice Nizozemske. Sprehodili se bomo do glavnega trga z Mestno hišo in Novo cerkvijo z grobnicami nizozemskih vladarjev. Ogled mesta nadaljujemo s sprehodom ob romantičnih kanalih, ribji tržnici, stari cerkvi in ​​Prinsenhofu, dvoru Viljema Oranskega. Delft je rojstni kraj velikega slikarja Vermeerja, avtorja “Dekleta z bisernim uhanom”, na njegovih slikah pa je veliko motivov iz mesta Delft. Vožnja proti pristanišču Rotterdam. Vkrcanje na ladjo in nastanitev v kabinah. Če ladja izpluje iz belgijskega pristanišča Zeebrugge, se namesto Delfta obišče Brugge, eno najlepših zgodovinskih mest v Belgiji. Ogled mesta: Katedrala sv. Odrešenika – zvonik – glavni trg – trg Burg – kapela sv. Krvi – mestna hiša – zaprta tržnica – palača društva svobodnih meščanov – cerkev Matere Božje – bolnišnica sv. Janeza – samostan Begijnhof. Vožnja do pristanišča Zebrugge in vkrcanje na ladjo. Nočitev v kabinah na krovu. (Ladjar si pridržuje pravico do spremembe pristanišča vkrcanja/izkrcanja do tri tedne pred odhodom ladje, natančno obvestilo v zaključnem dopisu). Prijetna in lagodna plovba proti Angliji z uporabo ladijskih zmogljivosti. Na ladji so restavracije, bari, ladijske trgovine, glasba… Nočitev v kabinah na ladji.

3. dan:Ladja - Hull - jezero - Gretna Green - Glasgow

Zajtrk na ladji. Izkrcanje z ladje v severnoangleškem pristanišču Hull. Vožnja skozi čudovito območje Lake Districta, območja jezer na severu Anglije, ki so ga v 19. stoletju popularizirali angleški romantični pisci, kot je William Wordsworth, avtor znamenitih »Narcisov«. Na »meji« s Škotsko bomo obiskali znamenito obmejno mesto Gretna Green, kamor so mladi pari pribežali iz Anglije, da bi se poročili. Prihod v Glasgow, ogled: Glasgow Green Park – George Square – University District – Katedrala – Glasgow Cross, nekdanja solna tržnica. Prosti čas v središču največjega škotskega mesta. Sveti Mungo, kateremu je katedrala posvečena, je v 6. stoletju tu postavil prvo cerkev, kasneje pa se je s tega mesta začelo širiti mesto. Namestitev v hotelu v okolici Glasgowa. Večerja. Nočitev.

4. dan:Glasgow - Loch Lommond - Fort William - Loch Ness - Aviemore/Inverness

Zajtrk. Vožnja do območja narodnega parka Trossachs. To je ena najlepših škotskih pokrajin. Jezera obdana z gozdovi, dežela romantičnih romanov in škotskih narodnih junakov Roba Roya in Williama Wallacea alias Braveheart, ki ju je ovekovečil Mel Gibson v filmu “Braveheart”. Postanek ob obali znamenitega jezera Loch Lommond, »kraljice škotskih jezer«, priljubljene piknik točke prebivalcev Glasgowa. Vožnja ob obali jezera in naprej proti zahodni obali Škotske. Skozi gorsko območje Glen Cloe pridemo do Fort Williama. Kraj leži pod najvišjim vrhom Škotske in Velike Britanije, Ben Nevisom, visokim 1344 m. Obiskali bomo »Neptunove stopnice«, osem zalivov Kaledonskega kanala, ki se spuščajo z višine 457 m in premagajo višinsko razliko 21 m. Vožnja ob najbolj znanem škotskem jezeru Loch Ness, priljubljeni turistični destinaciji popotnikov, ki iščejo priljubljeno pošast Nessie, s postankom na obali jezera. Panoramska cesta vodi skozi čudovite gorske pokrajine škotskega višavja. Prihod v priljubljena središča zimskih športov v okolici Aviemore/Inverness. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

5. dan:Aviemore/Inverness -Škotski whiskey - Edinburgh

Zajtrk. Vožnja po čudoviti notranjosti Škotske s slikovitimi gorskimi pokrajinami, jezeri in rekami ter tradicionalnimi naselji in majhnimi mesti. Obisk tradicionalne destilarne škotskega viskija z vključenim vodenim ogledom in degustacijo. Prihod v Edinburgh, glavno mesto Škotske. Ogledi: Katedrala – Kraljeva milja – Grad – spomenik Walterju Scottu – Parlament – Holyroadhouse – glavna ulica Princess Street – Calton Hill – Charlotte Square – George Street. Prosti čas v središču mesta za sprehod, nakupovanje in ogled muzejev. Obstajajo odlične možnosti za nakupovanje v glavni nakupovalni ulici Princess Street, obisk katerega od tipičnih pubov, nakup spominkov ali osebnih programov. Namestitev v hotelu v okolici Edinburgha. Večerja. Nočitev.

6. dan:Edinburgh - Jedburgh - Trup - ladja

Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja proti jugu. Postanek v zgodovinskem mestu Jedburgh, nekoč pomembnem mejnem mestu med Anglijo in Škotsko. V 12. stoletju je bil tu po ukazu kralja Davida I. zgrajen velik avguštinski samostan, ena najlepših normanskih zgradb na Škotskem. Škotska kraljica Marija je bivala v manjšem gradu v mestu. Postanek na “meji” Anglije in Škotske z odmorom za slikanje ob “mejnem kamnu” (in z malo sreče pojoči Škot z dudami v tradicionalnem kiltu!). Vožnja do Hulla in vkrcanje na ladjo. Odhod ladje v večernih urah. Plovba z uporabo ladijskih zmogljivosti. Nočitev v kabinah na krovu.

7. dan:Ladja - Rotterdam/Zeedbrugge - Bonn - Frankfurt

Zajtrk na ladji. Izkrcanje z ladje v pristanišču Rotterdam/Zeebrugge v jutranjih urah (Ladjar si pridržuje pravico do spremembe pristanišča vkrcanja/izkrcanja do tri tedne pred odhodom ladje. Točno obvestilo v zadnjem pismu.) Nadaljuj vožnja proti Nemčiji s krajšimi postanki na poti. Obisk Bonna, nekoč glavnega mesta Zahodne Nemčije, ki se je nahajal na bregovih Rena. Ogled mesta: stara mestna hiša – Beethovnov spomenik – volilna palača – zgodovinsko jedro. Nadaljevanje poti in namestitev v hotelu v okolici Frankfurta. Nočitev.

8. dan:Frankfurt - Nürnberg - Maribor

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje skozi Nemčijo. Prihod v Nürnberg. Ogled mesta: Mestna hiša – cerkev sv. Seebalda – cerkev Frauenkirche in glavni mestni trg, znan po božičnem sejmu – Lorenzkirche – mestno obzidje. Prosti čas za kosilo ali sprehod. Nadaljevanje vožnje proti Avstriji in Sloveniji s postanki na poti. Prihod v Zagreb v poznih urah.

Cena:

 • 959 EUR.

Cena vključuje:

 • oglede po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 5 x nočitev v hotelih 3/4*:
  • 2 nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v Nemčiji (Würzburg in Frankfurt),
  • 3 nočitve s polpenzionom na Škotskem Škotski kuhan zajtrk in večerja v hotelih s 3 hodi v okolici Glasgowa, Edinburgha in Inverness/Aviemore,
 • nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah na osnovi 2 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom na potniških ladjah na linijah Rotterdam-Hull in Hull-Rotterdam,
 • vstopnica za ogled in voden ogled destilarne škotskega viskija,
 • licencirani vodnik z izkušnjami vodenja po Veliki Britaniji – vodenje skozi celotno potovanje,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

Cena ne vključuje:

 • vstopnic za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike, razen za tiste, ki so izrecno navedeni kot vključeni,
 • dodatne vsebine in izdatki, ki niso predvideni v programu,
 • izdatki osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.).

Doplačila:

 • enoposteljna soba in enoposteljna notranja kabina na ladji: 209 EUR,
 • dvojna zunanja kabino na krovu na osebo: 49 EUR,
 • dve samopostrežni večerji na ladji (prijava in plačilo ob rezervaciji potovanja): 65 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

 • Ob rezervaciji aranžmaja navedite naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, državljanstvo, številko potnega lista. Ti podatki so potrebni za seznam potnikov na ladji.

 • Valuta v Veliki Britaniji je britanski funt (GBP). Če imate možnost, vam priporočamo, da pred začetkom potovanja po Hrvaški dobite funte, saj je menjalni tečaj velikokrat ugodnejši kot na kraju samem. Valuta v Nemčiji je evro.

  Priporočamo, da poleg večjega kovčka vzamete tudi manjšo nočno torbo, da vam ne bo treba nositi vse prtljage v ladijsko kabino. Naš avtobus gre s skupino do ladij na turi, večjo prtljago pa lahko po želji pustite v prtljažniku avtobusa.

  S seboj prinesite oblačila in obutev za različne vremenske razmere, jakno, brezrokavnik, čvrste športne copate, zaščito proti dežju…

  Napajalnike, potrebne v Združenem kraljestvu, je mogoče kupiti na prvi potniški ladji potovanja v trgovini na ladji ali na kraju samem.

Slike

Proceed Booking