059 072 001 turizem@az-sp.si

Skandinavija, avtobus in ladja

0
Cena
od1,395€
Cena
od1,395€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

40
11 dni, bus, ladja
Datumi: 31.8., 24.10.
Skandinavija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Maribor - Dresden

Odhod avtobusa iz Maribora z avtobusne postaje. Vožnja skozi Slovenijo in Avstrijo ter naprej čez Češko s postanki na poti. Prihod v Dresden. Ogled zgodovinskega središča Dresdna “Firence na Labi, mesto velike umetniške dediščine iz zlate dobe saških vladarjev: Zwinger z galerijo starih mojstrov in muzejem porcelana – zid saških vladarjev – katoliška katedrala – grad Avgusta Jakoga – protestantska cerkev Frauenkirche – terasa Bruhl. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Dresen - Schwerin - Lübeck

Zajtrk. Vožnja skozi Saško in Spreewald proti Brandenburgu. Nadaljevanje potovanja po jezerskem območju Mecklenburg Vorpommern, enega izmed redko poseljenih območij Nemčije s številnimi manjšimi in večjimi jezeri. Obisk Schwerina, glavnega mesta dežele, ki se nahaja na obali Schwerinskega jezera. Ogled mesta: palača Schwerin, sedež deželnega parlamenta na čudoviti lokaciji ob jezeru – trg Alter Garten. Pot nadaljujemo proti severu Nemčije. Prihod v Lübeck, mesto, ki je bilo na čelu Hanzeatskega trgovskega združenja in je obogatelo s trgovanjem s Skandinavijo. Ogled zgodovinskega jedra mesta s številnimi hišami, zgrajenimi v opečnato gotskem stilu: cerkev sv. Marije – Hollstenska vrata, znana po nekdanjem nemškem bankovcu za 50 mark – hiša družine Thomasa Manna znana iz romana »Buddenbrokovi« – glavni mestni trg z znamenito mestno hišo in znamenito kavarno Niederegger – kapitanova hiša. Tipičen spominek Lübecka so marcipan in figurice iz marcipana. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan:Lübeck - otok Fehmarn - Kopenhagen - Öresundski most - Malmö

Zajtrk. Vožnja čez most do tretjega največjega nemškega otoka Fehmarn. Vkrcanje na ladjo v pristanišču Puttgarden. Plovba do danskega otoka Lolland in pristanišča Rödby. Potovanje po Skandinaviji se začne z vožnjo od otoka Lolland do otoka Falster in naprej do največjega danskega otoka Sjelland, otoki so med seboj povezani z mostovi. Obisk Kopenhagna, največjega mesta v Skandinaviji, in ogled mesta z avtobusom in peš: glavni trg z mestno hišo – Tivoli – grad Christiansborg – grad Amalienborg – marmorna cerkev – Mala morska deklica, simbol Kopenhagna . Prosti čas v živahni coni za pešce je tudi priložnost za nakupovanje znamenitega danskega porcelana ali okrasnih predmetov iz jantarja. Pot nadaljujemo z vožnjo čez most Öresund, ki čez morsko ožino povezuje Dansko in Švedsko. Most je dolg 7.845 m, dostopna cesta pa je predor, ki gre delno pod morje. Čez most prispemo v južno Švedsko in v mesto Malmö, eno največjih švedskih mest. Ogled mestnega jedra tretjega največjega švedskega mesta in pomembnega trgovskega pristanišča. Stara mestna hiša in velik mestni trg Stortorget govorita o bogati trgovski preteklosti mesta. Malmö je tudi bogat z deli sodobne arhitekture, kot so Turning Torso, Emporia in stavbe nogometnega stadiona. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

4. dan:Malmö - jezero Vättern - Gränna - Stockholm - ladja

Zajtrk. Vožnja po prostranih pokrajinah Švedske se začne s širokimi polji najjužnejše švedske province Skane in nadaljuje s prvimi večjimi iglastimi gozdovi in ​​jezeri Smaland. Zelo globok vtis pustijo naravne lepote in velike razsežnosti Švedske, ki je ena največjih držav v Evropi. Prihod na obalo jezera Vättern, drugega največjega jezera na Švedskem, ki s svojo veliko površino spominja na morje. Obisk ljubke vasice Gränna s tipičnimi lesenimi hišami in znane po izdelavi priljubljenih sladkarij – sladkih palčk z okusom poprove mete. Nadaljevanje vožnje preko Nykopinga proti Stockholmu. Panoramska vožnja po delu mestnega jedra in postanek pred Mestno hišo. Panoramska terasa ponuja pogled na zgodovinsko središče Stockholma. Vkrcanje na ladjo in nastanitev v kabinah. Velike potniške ladje, ki plujejo po Baltiku med Švedsko in Finsko, ponujajo vrsto storitev: številne restavracije, brezcarinske trgovine, igralnice, glasbo za ples. Največja zanimivost je na tisoče otokov arhipelaga in njihove naravne lepote, ko čoln počasi pluje med otoki. Nočitev v kabinah na krovu.

5. dan:ladja - Turku - Finska kraljeva cesta - Helsinki - ladja

Zajtrk na ladji. Izkrcanje v mestu Turku – stari prestolnici Finske z veliko gotsko katedralo in zanimivimi predeli lesenih hiš. Vožnja po tipični pokrajini juga Finske po nekdanji kraljevi cesti, ki je vodila iz Osla v St. Petersburgu. Prihod v Helsinke. Ogled mesta: Senatni trg z luteransko katedralo – tržnica, kjer najdete tudi spominke z daljnega severa – promenada Esplanade – parlament – opera – olimpijski stadion – Sibeliusov spomenik. Prosti čas za sprehod po glavni ulici, nakupovanje spominkov ali predmetov finskega oblikovanja in mode na glavni ulici. Vkrcanje na ladjo v Helsinkih. Uživajte v lagodni plovbi z različnimi ladijskimi pripomočki! Plovba od Helsinkov do Stockholma je edinstveno udobno doživetje za potnika in pravo 17-urno mini križarjenje s stotinami otokov Baltskega morja, zabavo na krovu in odličnimi možnostmi nakupovanja brez davka. Ladje, ki plujejo po tej poti, imajo trgovine, pube, restavracije z morsko hrano, a la carte restavracije, igralnice, zabavo in večerno zabavo itd. Nočitev v kabinah na krovu.

6. dan:ladja - Stockholm - Mariefred - Karlstad

Zajtrk na ladji Ladja pluje vzdolž številnih čudovitih otokov stockholmskega arhipelaga. Pojdi z ladje. Pregled Stockholma, mesta s slikovito lego na 14 otokih Baltskega morja in jezera Mälaren: staro mestno jedro Gamla Stan – kraljeva palača – katedrala – trg Stortorget – operna hiša – parlament – palače elegantne promenade Strandvagen. Prosti čas za ogled muzejev, sprehod po glavni ulici Drottninggatan, nakupovanje švedskih spominkov, kot so leseni konjički iz Dalarne ali stekleni predmeti. Popoldan zapustimo Stockholm. Postanek ob obali tretjega največjega švedskega jezera Mälaren v slikovitem mestu Mariefred pred enim najbolj znanih švedskih gradov Gripsholms Slott. Grad in park okoli njega je zaradi svoje izjemne naravne lege eden najbolj znanih švedskih fotografskih motivov. Cesta se nadaljuje skozi območje regije Värmlands – tam je največje švedsko jezero Vännern, pa tudi na tisoče manjših jezer. Namestitev v hotelu v Karlstadu. Nočitev.

7. dan:Karlstad - Oslo

Zajtrk. Vožnja proti Norveški vodi skozi območje izjemnih naravnih lepot, ob rekah in številnih jezerih ter po območju okoli fjorda Oslo. Prihod v Oslo, ogled mesta: mestna hiša – mornariško okrožje Akker Brygge – kraljeva palača – parlament – glavna ulica Karla Johanna – trdnjava Akershus – park Vigeland, mojstrovina velikega norveškega kiparja Gustava Vigelanda z 227 monumentalnimi skulpturami na temo življenja in smrti. in človeška usoda. Prosti čas v središču mesta za nakup tipičnih norveških spominkov od figuric trolov do čudovitih in znanih norveških puloverjev in pletenin, ogled muzejev (Narodni muzej, Munchov muzej itd.) ali osebnih programov. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

8. dan:Oslo - ladja - Jadranje po fjordu

Zajtrk. Nadaljevanje ogledov Osla z odhodom do muzejskega polotoka Bygdoy, kjer se nahajajo muzej Fram, pomorski muzej in muzej Kon Tiki. Sledi prosti čas, ki ga lahko izkoristite za ogled katerega od muzejev na polotoku ali za sprehod, fotografiranje panorame Osla ali kipov polarnih raziskovalcev. Vožnja do pristanišča v Oslu in vkrcanje na ladjo za Kiel. Namestitev v kabinah. Odhod ladje v zgodnjih popoldanskih urah. Plovba po celotni dolžini fjorda Oslo ob dnevni svetlobi z zanimivimi pokrajinami, majhnimi naselji in otoki z uporabo ladijskih zmogljivosti (restavracije, bari, brezplačne trgovine, casino, večerna zabava). Nočitev v kabinah na krovu.

9. dan:lada - Kiel - Potsdam

Zajtrk na ladji. Zanimivo je opazovati prihod ladje v Kielski zaliv s kanalom, ki povezuje Severno in Baltsko morje. Pojdi z ladje. Vožnja proti območju Brandenburga s krajšim postankom na poti. Obisk Potsdama, sedeža Brandenburga in nekdanje slave moči dinastije Hohenzollern. Potsdam leži na slikoviti lokaciji sredi številnih jezer in rek ter ob številnih vilah in palačah. Ogled mesta: parki in gradovi Friedricha II. – Novi grad – grad Sansoucci – parki z znamenitimi nasadi vinske trte – botanični vrt – oranžerija – nizozemska četrt – potsdamska Brandenburška vrata. Prosti čas v prijetnem mestnem jedru. Namestitev v hotelu v Potsdamu. Nočitev.

10. dan:Potsdam - Berlin - Praga

Zajtrk. Kratka vožnja do Berlina. Ogled Berlina z avtobusom: Alexanderplatz – četrt Nikolaiviertel – ulica Unter den Linden – katedrala – muzejski otok – Brandenburška vrata – kontrolna točka Charlie – Tiergarten – Potsdammer Platz – Kurfürstendamm center zahodnega Berlina. Po ogledih prosto za nakupe, kosilo ali osebne programe. Vožnja proti Saški in naprej skozi Češko po dolini Labe. Namestitev v hotelu v Pragi ali njeni okolici. Nočitev.

11. dan:Praga - Maribor

Zajtrk. Odhod iz hotela. Ogled Prage v spremstvu mestnega vodnika: Hradčani – katedrala sv. Vita – Malo mesto – Starogradski trg – Vaclavske namesti. Krajši prosti čas za kosilo v pubu ali nakupovanje spominkov. Povratek z vožnjo čez Češko, Avstrijo in Slovenijo je krajši s postanki na poti. Prihod domov v poznih urah. 

Cena:

 • 1395 EUR – 21.8.
 • 1550 EUR – 24.10.

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po programu,
 • ogledi po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah pri 7 nočitvah z zajtrkom v hotelih 3/4*:
  • 3 nočitve z zajtrkom v Nemčiji v Dresdnu, Lübecku in Potsdamu,
  • 2 nočitvi z zajtrkom na Švedskem: Malmö in Karlstad,
  • 1 nočitev z zajtrkom na Norveškem v Oslu,
  • 1 nočitev z zajtrkom na Češkem v Pragi ali njeni okolici,
  • nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah na bazi 3x nočitev z zajtrkom na potniških ladjah na linijah Stockholm-Turku, Helsinki-Stockholm (prevoznik Viking Line in Oslo – Kiel (prevoznik Colour Line),
 • prevoz z dnevno ladjo na liniji Puttgarden-Rödby (ladjar Scandlines),
 • Pristojbina za prehod mostu Öresund,
 • licencirani turistični vodnik z izkušnjami vodenja velikih skandinavskih tur – vodenje na celotnem potovanju,
 • stroški organizacije in izvedbe izletov.

Doplačila:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • enoposteljna soba in enoposteljna notranja kabino na ladjah: 699 EUR,
 • dvojna zunanja kabina na ladji na osebo vsi termini:99 EUR,
 • doplačilo za večerje v Skandinaviji na osebo (tri večerje v skandinavskih hotelih in dve bogate samopostrežne večerje na ladjah, prijave in plačila samo ob rezervaciji izleta, priporočamo! Večerja na ladji iz Osla do Kopenhagna je že vključena v ceno izleta): 249 EUR.

Doplačilo za izbiro sedeža na avtobusu (opcijsko):

 • sedeži 5, 6, 7, 8 v drugi vrsti doplačilo na osebo 30 EUR,
 • sedeži za drugimi vrati doplačilo na osebo 30 EUR,
 • kateri koli drug sedež po vaši izbiri 20 EUR,
 • sedeža 3 in 4 nista naprodaj.

Popusti:

Opombe:

Slike

Proceed Booking