059 072 001 turizem@az-sp.si

Silvestrovanje v Skopju “srce balkana”

0
Cena
od519€
Cena
od519€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

29
4 dni, let
Datumi: 29.12.
Makedonija
Šifra: AŽ24
Program

1. dan:Slovenija - Skopje

Zbirališče potnikov na odhodnem letališču v Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Direkten polet proti Skopju. V zgodnjih popoldanskih urah bomo pristali v prestolnici Severne Makedonije. Nastanitev v strogem centru mesta.. Popoldanski informacijski potep po mestu in prosto za večerno pohajkovanje. Zvečer organizirana tradicionalna večerja.

2. dan:Skopje

Po zajtrku se bomo podali na poldnevni ogled mesta, ki ga reka Vardar deli na dva dela, na pravoslavni in muslimanski. Na stavbah se vidi močan vpliv turške arhitekture, čeprav je velik del mesta hudo poškodoval potres leta 1963. V zadnjih letih pa je Skopje doživelo prav neoklasicistični arhitekturni preporod. Pot nas bo vodila mimo parlamenta, opere in katedrale Sv. Klimenta. Postali bomo pred staro železniško postajo, kjer lahko na urnem stolpu še vedno vidimo čas, ko se je ura v času potresa ustavila. Sprehodili se bomo tudi preko Kamnitega mostu, ki ga je dal zgraditi že Justinijan, utrdil ga je pa eden največjih turških sultanov, Mehmed II. Osvajalec. Srečanje z veličastnim glavnim trgom in spominskim obeležjem Nobelove nagrajenke za mir, matere Tereze. Ob zvokih romske glasbe se bomo zapeljali do Šutke, kjer živi večina romske populacije in predstavlja največje strnjeno romsko naselje v južni Evropi. Še minutka vožnje in pred vami se bo odprl pogled z utrdbe Kale. Pot nas bo nadalje vodila do starega bazarja, največjega na Balkanu. Tu je tudi najlepša Mustafa Paša mošeja in nekaj korakov stran pravoslavna cerkev sv. Odrešenika, kjer je na dvorišču grob največjega narodnega junaka, Goce Delčeva. Prost preostanek dneva. Nočitev v hotelu.

3. dan:Skopje

Zajtrk. Prost dan za individualno odkrivanje Skopja. Lahko pa se odločite za imeniten izlet do najbolj vinorodne pokrajine Severne Makedonije – do Tikveša. Obiskali bomo vinsko klet, si privoščili 3-hodno tradicionalno kosilo, degustirali vina in se nato vrnili v Skopje. Vrnitev v hotel. Priprava na silvestrovo. Lahko ga preživite po svoje. Za vse, ki bi želeli skočiti v novo leto ob glasbi, dobri večerji, neomejeni pijači v prijetnem ambientu… pa bo organizirano silvestrovanje. Balkansko, takšno kot ga imamo radi. V restavraciji hotela v centru mesta. Ob glasbi, bogati večerji in neomejeni konzumaciji pijače. Srečno novo leto.

4. dan:Skopje - Slovenija

Zajtrk. Prosto do organiziranega transferja na letališče. Direktni polet do odhodnega letališča v Ljubljani.

Cena:

 • 519 EUR na osebo (pri udeležbi minimalno 25 oseb),
 • 545 EUR na osebo (pri udeležbi minimalno 20 oseb).

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana – Skopje – Ljubljana,
 • letališke in varnostne pristojbine (na dan sestave programa 50 EUR),
 • 1x večerjo v tradicionalni restavraciji,
 • vse avtobusne transferje in prevoze po programu,
 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah v strogem centru mesta (vse znamenitosti in bari v peš razdalji),
 • izlete in zunanje oglede po programu,
 • vstopnino v muzej v Skopju,
 • lokalnega vodnika na vseh ogledih,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 40 EUR,
 • fakultativni izlet v Tikveš z ogledom kleti, degustacijo in kosilom 30 EUR,
 • silvestrovanje v restavraciji z glasbo, večerjo in neomejeno pijačo (pivo, vino, domače žgane pijače, brezalkoholne pijače) 65 EUR.

Popust:

 • popust za otroka do 12.leta, ki biva v sobi skupaj s starši na dodatnem ležišču: 40 EUR.
Slike