059 072 001 turizem@az-sp.si

Nostalgija Balkana in novoletni žur ob morju

0
Cena
od364€
Cena
od364€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

80
4 dni, avtobus
Datumi: 30.12.
Hrvaška
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Mostar - Neum

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Hrvaške. Potovanje se nadaljuje mimo Splita do Mostarja. Sprehodili se bomo po sproščenem mestnem jedru z minareti, trgovinami in obrtnimi delavnicami, se spustili k reki in se skozi staro čaršijo Kujundžiluk vrnili v ‘gornje’ mesto, kjer nas bodo čakali čevapčiči v lepinji. Pobrskali bomo še za spominki, kavica iz džezve pa bo najboljša s pogledom na rekonstrukcijo 22-metrskega mosta, ki ga je leta 1566 zgradil turški gradbenik Hajrudin. Popoldne se bomo po rodovitni dolini Neretve in mimo krajinskega parka Hutovo blato spustili v Neum. Nastanitev v hotelu, se sprehodili ob morju in že bo čas za večerjo. Nočitev v hotelu.

2. dan:Dubrovnik

Zajtrk, kavica ob morju in vožnja v Dubrovnik na sprehod po Stradunu, do frančiškanskega samostana s staro lekarno, cerkve sv. Blaža, palače Sponza, Knežjega dvora, katedrale in pristanišča. Čas za kavico in počitek na Stradunu. Po želji se z gondolo lahko povzpnete na Srđ. V popoldanskih urah se vrnemo do hotela. Še nekaj prostega časa in priprava na najdaljšo noč v letu. Bogata večerja, glasba in ples nas spremljata vse do jutranjih ur. SREČNO 2024! Nočitev.

3. dan:okusi polotoka Peljašac - otok Korčula - SREČNO 2024

Zajtrk, ki ne bo prezgodenj, kavica in vožnja na polotok Pelješac. Ustavili se bomo v Orebiču, nato pa se vkrcali na ladjico/trajekt in odpluli do otoka Korčula. Sprehodili se bomo po slikovitih uličicah, nato si vzeli čas za osvežitev in se vrnili na Pelješac. Še postanek v slikovitem Stonu. Blizu obnovljene trdnjave Kaštio se bomo lahko povzpeli na obzidje, s katerim so Dubrovčani varovali svoje bogastvo stonske soline, ki se razkazujejo v daljavi. Onkraj grebena si bomo z obzidja ogledali še školjčišča pred Malim Stonom. V popoldanskih urah se vrnili do hotela. Tudi ta večer bomo lahko izkoristili ob večerji čas za druženje. Nočitev.

4. dan:Neum - Jasenice

Zajtrk in počasi slovo Nato pa jo bomo mahnili v smeri Splita, Šibenika. Ustavimo se pri domačinu nad Jasenicami in prisluhnemo njihovi zanimivi zgodbi. Čaroben ambient med sivkinimi polji ter primorsko burjo ustvarja prav posebne občutke. Še kozarec vina, da začnemo v prijetnem vzdušju leto, ki bo pred nami. Vožnjo nadaljujemo vse do doma.

Cena:

 • pri udeležbi 40 oseb 364 EUR,
 • pri udeležbi 30 oseb 384 EUR,
 • pri udeležbi 20 oseb 404 EUR.

Cena vključuje:

 • 2x polpenzion v sobi 1/2 TWC (samopostrežni zajtrk in večerja, na Silvestrovo obogatena večerja s pijačo dobrodošlice),
 • turistično takso,
 • organiziran avtobusni prevoz iz Slovenije,
 • ogled Dubrovnika,
 • slovenskega vodnika-predstavnika agencije,
 • celotno organizacijo.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 90 EUR,
 • vstopnine po programu približno 20 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezno doplačilo:

 • turistična lokalno – mestna pristojbina 9 EUR.

Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 EUR na osebo v zadnji vrsti: -10 EUR na osebo.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

Odhod: 30.12.
 
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto.

Proceed Booking