059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Silvestrovanje Krakov

0
Cena
od172€
Cena
od172€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

78
5 dni, avtobus
Datumi: 28.12.2022
Poljska
Šifra: AŽ14
Program

1. dan:Zagreb

Odhod avtobusa je ob 20. uri izpred Mestne hiše (Trg Stjepana Radića 1). Nočna vožnja preko Hrvaške in Madžarske s krajšimi postanki in odmori med potjo.

2. dan:Wadowice - Wieliczka - Krakov

Nadaljevanje vožnje preko Slovaške do Poljske s krajšimi postanki in počitki na poti. Za začetek pridemo v Wadowice – rojstni kraj Ivana Pavla II. Ogledali si bomo krajši ogled mesta – Glavnega trga – papeževe rojstne hiše. Po ogledih se odpravimo v hotel v Krakovu. Namestili se bomo po sobah s krajšim počitkom. V spremstvu vodnika začnemo s krajšim ogledom Krakova – mesta z odlično ohranjenim arhitekturnim in umetniškim bogastvom, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Krakov je eno od središč kulture, vere in znanosti v tem delu Evrope. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: trdnjava Barbakan – cerkev sv. Florijana – trg Matejki – Florijanska ulica – glavni mestni trg – Rynek Główny – največji trg v srednjeveški Evropi z dvema stolpoma katedrale sv. Marije, zgrajene v gotskem slogu – Največji evropski gotski oltar – Jeglonskijeva glavna stavba univerze – Collegium Maius – Kraljeva renesančna palača. Prost večer za uživanje v Krakovu. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:Krakov - Birekenau - Auschwitz - Judovska četrt Kazmierz

Zajtrk. Danes je predviden tako imenovani judovski Krakov, kjer bomo obiskali kraje, ki so najpomembnejši za judovsko zgodbo Krakova, ki je med drugo svetovno vojno žal imel grdo obdobje, tako kot konec koncev vsa Evropa. Zjutraj se celotna skupina odpravi v Oswiecim – kraj, kjer se nahaja verjetno najbolj znano koncentracijsko taborišče druge svetovne vojne – Auschwitz Birkenau. Najprej si bomo vsi skupaj z vodičem ogledali vojašnico, sežigalnice in celoten kompleks Birkenau. To je najbolj znan del taborišča, kjer so bivali jetniki, kjer so bile sežigalnice in spalnice. Nato bomo imeli prosti čas, za tiste, ki si bodo želeli več, pa predlagamo fakultativni izlet v sam tabor z ogledom spominskega muzeja. (Če bo dovolj zainteresiranih, bo vodenje po spominskem muzeju v hrvaščini/angleščini, če ne bo, vas bo agencija odpeljala v Auschwitz, kjer si lahko rezervirate vstopnice individualno). Po ekskurziji se bomo vrnili v Krakov in nadaljevali z ogledi Krakova. Gremo v judovsko četrt Kazmierz, stari del mesta, kjer so bile judovske trgovine in trgovine. Ogledali si bomo staro sinagogo – sinagogo Vysoka – sinagogo Remu – pravoslavno sinagogo. Sprehodili se bomo po glavnem trgu mesta Kazmierz, Plac Nowy, kjer se nahaja nekaj najboljših restavracij v mestu, ta trg pa velja za enega najbolj romantičnih. Ker Krakov v drugi svetovni vojni ni toliko trpel, boste tukaj videli primer prvotnih sinagog in sloga judovskega življenja v Krakovu. Videli boste tudi meje krakovskega judovskega geta, zadnji ohranjeni kos zidu, in slišali zgodbo Oscarja Schindlerja, o katerem so posneli film. Prosti čas za lastne vsebine. Nočitev.

4. dan:Krakov - Wieliczka - Zalipie - Tarnow - Krakov 31. 12. 2022, novo leto

Zajtrk. Priporočamo fakultativni izlet v rudnik soli Wieliczka. Wieliczka je največji rudnik soli v Evropi. Predlagamo opcijski vstop v srednjeveški muzej. Ogled muzeja z dvoranami, posvečenimi dogodki in osebnostim iz poljske zgodovine, solne umetnosti in prave podzemne katedrale. Ogled z lokalnim vodnikom bo trajal približno 2 uri. Po ogledu vrnitev v Krakow. Prosti čas za kosilo. Popoldan priporočamo fakultativni izlet v vas Zalipie, kot ji pravijo najbolj fotogenična vas na Poljskem. Če ste želeli prave fotografije za družbena omrežja, je to potovanje za vas. Približno uro vožnje nas čaka do majhne vasice, znane po stoletni tradiciji – krašenja hiš, zidov, mostov in tudi vodnjakov. Zalipijke pobarvajo površine v vasi z različnimi barvami, skoraj na vseh risbah pa so pisane rože. Sprehod skozi to lepo vasico in pogled na pisano pobarvane hiše. Po kratkem sprehodu po vasi se odpravimo v bližnje mesto Tarnow. To mesto ima eno najlepših mestnih središč na Poljskem. Ogledali si bomo Stary Rynek, glavni mestni trg v Tarnowu, za katerega pravijo, da je miniaturna različica krakovskega. Na samem trgu je kulturno središče in mestna hiša iz 15. stoletja s stolpom v značilnem poljskem stilu, ki vsak dan ob 12. uri igra tradicionalno poljsko melodijo hejnał. Celoten trg je obdan s tradicionalnimi trgovskimi hišami iz 16. stoletja. Sledi sprehod do bazilike Device Marije, zgrajene v gotskem slogu. Ogledali si bomo spomenik sinagogi, ki se nahaja na ostankih same sinagoge, ki so jo med drugo svetovno vojno uničili Nemci. Obiskali bomo tudi mestno tržnico z zanimivim imenom Burek. Krajši prosti čas v mestu. Ob dogovorjenem času srečanje z vodnikom in vrnitev v Krakov. Prihod v Krakow v poznih večernih urah. Priprave na noro silvestrovanje. Pozdravite novo leto 2023 v enem od številnih klubov ali na glavnem trgu in ulicah Krakova. SREČNO NOVO LETO 2023. Nočitev.

5. dan:Krakov - Vlkolinec - Bratislava - Zagreb

Zajtrk. Odjava iz hotela. Nadaljevanje vožnje proti Slovaški. Po prestopu meje se bomo ustavili v vasi Vlkolinec. Ta vas, ki je tudi pod zaščito Unesca, je majhen kraj 45 neverjetno dobro ohranjenih hiš, hkrati pa pravi primer podeželskega srednjeveškega naselja. Zanj je značilna lesena arhitektura, značilna za pobočja in gorske predele srednje Evrope. Njegovo razporeditev, ki jo delno opredeljuje hriboviti teren gorovja Veľká Fatra, vključuje lesene hiše, postavljene na ozkih parcelah s hlevi in ​​manjšimi gospodarskimi poslopji v zadnjem delu. Skozi središče vasi teče kanaliziran potok. Okoliško pokrajino sestavljajo ozki pasovi polj in pašnikov s paviljoni. Vas se v zgodovinskih zapisih omenja že v 10. stoletju, hiše, ki jih bomo danes videli, pa so iz 19. stoletja.Po prihodu v vas krajši sprehod skozi vas z nepozabnimi fotografijami. Odhod proti glavnemu mestu Slovaške Bratislavi. Ogled začnemo z izletom do gradu, ki se nahaja 100 m nad Donavo in ponuja čudovit razgled na mesto. Grad je eden redkih krajev, od koder se vidijo tri države: Avstrija (3 km), Madžarska (13 km) in Slovaška. Sledi ogled ostalih znamenitosti: Trg svobode – Napoleonov observatorij – Katedrala sv. Martina – Glavni trg – Mestna hiša – Primacialna palača – Hviezdoslavni trg – Martinova vrata. Prosti čas v Bratislavi. V popoldanskih urah odhod proti Zagrebu. Predviden prihod v Zagreb v poznih nočnih urah.

Cena:

 • 173 EUR (First Minute cena)
 • 186 EUR (Redna cena)

 

 

Cena vključuje:

 • 5 dnevni novoletni izlet v Krakov,
 • 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah hotela Krakus 3* v Krakovu,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • turistični vodnik z licenco,
 • vse oglede po programu v Krakovu in Bratislavi,
 • zavarovanje garancije, stroški organizacije in izvedbe potovanja.

Cena ne vključuje:

 • vstopnice za posamezne objekte,
 • vaši lastni stroški,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje in zavarovanje rizika odpovedi potovanja.

Doplačila:

Doplačilo za enoposteljno sobo 54 EUR

WIELICZKA – srednjeveški rudnik in muzej soli z vodnikom 34 EUR
AUSCHWITZ – BIRKENAU s spremljevalcem z vstopnico za spominski muzej 30 EUR
BIRKENAU s spremstvom, vključno z ogledom in vodenim ogledom mesta Birkenau 8 EUR
IZLET V VASI ZALIPIE IN TARNOW (Vključuje ogled kraja z našim vodnikom, prevoz na lokacijo in nazaj)
Minimalno 20 prijavljenih potnikov  14 EUR

Opombe:

Rezervacija izleta je možna le s plačilom akontacije ali dela zneska. Ustna rezervacija potovanja ni možna,
Sedežni red avtobusa sestavi organizator potovanja po vrstnem redu plačil, agencija zagotavlja poseben sedež na avtobusu le v primeru ustreznega doplačila le-tega,
Končno pismo vam dostavimo po e-pošti 48 ur pred potovanjem – je končni dokument, potreben za potovanje (vsebuje podatke o točnem peronu in uri odhoda, kontakt in ime sopotnika, točne številke sedežev itd. .),
Opcijsko ponudbo (vstopnice, večerje ipd.) plačate sopotniku na kraju samem v evrih (ali lokalni valuti države, v katero potujete), razen če je plačilo pred potovanjem določeno v programu potovanja,
Organizator ne odgovarja za povišanje cen vstopnic, fakultativnih izletov navedenih v programu na dan oblikovanja programa,
Turistična agencija ne odgovarja za drugačne ustne informacije o programu potovanja.

Slike

Proceed Booking