059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sicilija – z avtobusom in ladjo

0
Cena
od865€
Cena
od865€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

41
8 dni, bus in ladja
Datumi: 11.11.2023
Italija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb/Rijeka - Ferrara - Chianciano Terme

Odhod avtobusa z Avtobusne postaje Zagreb ob 05.00 uri, možen odhod iz Karlovca iz bencinske črpalke Petrol ob 05.45 uri (časovni okvir, obvezna najava ob rezervaciji). Odhod iz Severnega počivališča Vrata Jadran ob 07.30. Potovanje po Sloveniji in Italiji s krajšimi postanki na poti. Prihod v Ferraro, eno najpomembnejših mest province Emilia Romagna. Stari renesančni del mesta je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Sprehod skozi mestno jedro ob gradu družine Este, katedrali Sv. Juraj in judovske četrti. Nadaljevanje poti skozi prvo toskansko gričevje Chiantija proti jugu. Namestitev v hotelu v turističnem kraju Chianciano Terme v južni Toskani, znani po izvirih termalne vode. Večerja in nočitev.

2. dan:Chianciano Terme - Neapelj - ladja

Zajtrk. Vožnja po čudoviti pokrajini južne Italije s krajšimi postanki na poti. Prihod v Neapelj. Panoramski pogled na mesto na obali zaliva Tirenskega morja. Živahno sredozemsko mesto obiskovalce privablja s starim mestnim jedrom, ki je pod Unescovo zaščito, pristaniščem s trdnjavo Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevo palačo in številnimi bogato okrašenimi cerkvami. Vožnja do neapeljskega pristanišča in vkrcanje na ladjo. Namestitev v kabine. Odhod ladje v večernih urah. Nočitev v kabinah na ladji.

3. dan:Ladja - Palermo - Cefalu - Riviera Taormina

Zajtrk na ladji (skupinski meni). Zjutraj izkrcanje z ladje v pristanišču Palermo. Sicilija – čarobni otok na starodavnem križišču poti iz Evrope v Afriko, je bogat s sledovi starih civilizacij, ostanki vulkanskega delovanja, čudovitimi plažami, vinogradi, slikovitimi naselji in čudovito naravo. Naše potovanje po Siciliji pričnemo z obiskom mesta Cefalu, enega najlepših zgodovinskih mest na Siciliji, ki se slikovito nahaja med morjem in skalnatim zaledjem ob 268 m visokem hribu Rocca Cefalu. Ogled mesta v spremstvu lokalega vodnika. Biser mesta je romanska katedrala normanskega kralja Rogerja II., ki je znana po čudovitih mozaikih bizantinskih mojstrov ter upodobitvah Kristusa in apostolov. Katedrala je pod Unescovo zaščito. Na polotoku so vidni ostanki saracenskega gradu, med znamenitostmi mesta so Osterio Magno, rezidenca Rogerija II. srednjeveške palače in stara Lavatoio Medievale, nekdanja mestna pralnica. To nekdanje tradicionalno ribiško mesto je eno najbolj obiskanih krajev na otoku in na seznamu najlepših krajev v Italiji! Obisk tega slikovitega mesta bomo zaključili s pokušino odličnega italijanskega sladoleda (vključen v ceno). Nadaljevanje potovanja z vožnjo ob severni obali Sicilije v bližini Mesinske ožine, ki ločuje otok od celine. Namestitev v hotelu na rivieri Taormina. Večerja in nočitev.

4. dan:Izlet Etna in Taormina

Zajtrk. Celodnevni izlet v spremstvu lokalnega vodnika. Vožnja z avtobusom do Etne – najvišjega delujočega vulkana v Evropi. Cesta nas vodi skozi črno pokrajino, ki jo je nekoč prepredala razbeljena lava. Po dosegu najvišje dovoljene višine okoli 1.800 metrov prosti čas za raziskovanje okolice kraterjev Silvestre ali nakup spominkov (dostop do določene višine je možen le v primeru ugodnega vremena, vremenske razmere lahko vplivajo na kraje, kjer bomo lahko do nas z avtobusom). Vožnja z žičnico in posebnimi vozili do območja pod samim kraterjem je odvisna od vremenskih razmer in varnostnih ukrepov na kraju samem. Ogled sicilijanskih nasadov pomarančevcev in lahko kosilo s tipičnimi lokalnimi jedmi. (vključeno v ceno). Po ogledu območja Etne nadaljevanje vožnje do slikovite Taormine, eno najlepših mest v Italiji in stičišče bogatih in slavnih, zgrajeno na hribu Monte Tauro, od koder se ponuja fantastičen razgled na okolico in obalo. Sprehod po slikovitem mestu: grško-rimsko gledališče – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je mesto za uživanje, prijeten kapučino ali aperitiv na panoramskih terasah ali sprehod po promenadi nad morjem. Prosti čas. Povratek v hotel na območju Riviera Taormina. Večerja in nočitev.

5. dan:Izlet Catania In Siracusa

Zajtrk. Izlet v spremstvu lokalnega vodnika. Vožnja do Sirakuze, ki je bilo najpomembnejše in najlepše mesto v pokrajini, ki so jo Grki imenovali Magna Grecia. Ogled mesta: ogled arheološkega parka s številnimi znamenitostmi: grško gledališče, Dionizijevo uho in rimski amfiteater. Ogled nadaljujemo z ogledom mestnega središča, ki se nahaja na otoku Ortiglia. Tu je zgodovinsko jedro, kjer se nahaja znameniti vodnjak Aretuzia – mestna hiša – ostanki Apolonovega templja, najstarejšega grškega templja na Siciliji. Postanek v Catanii, ogled zgodovinskega središča in sprehod do trga s katedralo, pred katero je simbol mesta slon iz lave, Via Etnea pa je polna dobrih nakupovalnih možnosti. Povratek v hotel na območju Riviera Taormina. Večerja in nočitev.

6. dan:Riviera Taormina - Palermo - Monreale - ladja

Zajtrk. Odhod iz hotela. Prihod v Palermo. Ogled glavnega mesta Sicilije v spremstvu lokalnega vodnika: katedrala – normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – cerkev Martorana – Piazza del Commune z “vodnjakom sramote”. Kratka vožnja do mesteca Monreale, znanega po katedrali iz 12. stoletja, mojstrovini normanske arhitekture z znamenitimi mozaiki. Prosti čas v centru mesta Palerm. Zvečer vkrcanje na ladjo v pristanišču Palermo. Namestitev v kabinah. Odhod ladje v poznih večernih urah. Nočitev v kabinah na ladji.

7. dan:Ladja - Genova

Zajtrk na ladji (skupinski meni). Sprostitev ob plovbi ob italijanski obali. Prihod ladje v genovsko pristanišče v večernih urah. Namestitev v hotelu v bližini Genove. Nočitev.

8. dan:Genova - Cremona - Rijeka/Zagreb

Zajtrk. Nadaljevanje poti s krajšimi postanki med potjo. Prihod v Cremono, zgodovinsko mesto na bregovih reke Pad, znano po izdelovalcih violin Stradivariju, Amatiju, Guarneriju in drugih, ki je kulturna dediščina pod Unescovo zaščito. Sprehod po zgodovinskem središču do katedrale in krstilnice, renesančnih mestnih palač in zgodovinskega jedra. Prosti čas za kosilo, sprehod in še nekaj uživanja v tipičnem italijanskem vzdušju. Povratek z vožnjo skozi Italijo in Slovenijo. Prihod v  Rijeko/Zagreb v poznih urah.

Cena:

865 EUR

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu potovanja,
 • prevoz s potniško ladjo na liniji Neapelj – Palermo z namestitvijo v dvoposteljnih kabinah na osnovi 1 x nočitve z zajtrkom,
 • prevoz s potniško ladjo na liniji Palermo – Genova z namestitvijo v dvoposteljnih notranjih kabinah na osnovi 1 x nočitve z zajtrkom,
 • 1 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) z namestitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Chianciano Terme,
 • 3 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) z namestitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4* na rivieri Taormina,
 • 1 x nočitev z zajtrkom z namestitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v okolici Genove
 • vodnik med potovanjem,
 • lokalni vodniki za oglede: Cefalu, izlet Etna, izlet Catania in Siracusa, Monreale in Palermo,
 • degustacija italijanskega sladoleda v Cefaluju,
 • lahko kosilo na plantaži pomarančevcev na območju Etne (predjedi, testenine, sladica, vino),
 • ogledi in izleti po programu,
 • stroški organizacije.

Doplačila:

 • možno doplačilo za enoposteljno sobo (vključuje enoposteljno notranjo kabino na ladjah): 210 EUR,
 • možno doplačilo za enoposteljno sobo (vključuje enoposteljno zunanjo kabino na ladjah): 255 EUR,
 • možno doplačilo za dvoposteljno zunanjo kabino na ladji, na osebo: 50 EUR,
 • turistična taksa, ki se plača v italijanskih hotelih na licu mesta na recepciji (2 – 4 EUR na osebo in dan, točni podatki v obvestilu o odhodu),
 • vstopnice za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike (cene vstopnic so informativne in se lahko spremenijo): Katedrala Cefalu 5 EUR, starorimsko-grško gledališče Taormina 10 EUR, Normanska palača v Palermu s Capella Palatine 9,50 EUR, Katedrala v Palermu vstopnica 3 EUR (za del katedrale, v katerega se plača vstop) + obvezne avdio slušalke 3 EUR, Katedrala Monreale 6 EUR, križni hodnik samostana Monreale 8 EUR, , Arheološki park Siracusa 10 EUR
 • zavarovanje odpovedi potovanja; 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Doplačilo za izbiro sedeža na avtobusu (opcijsko):

 • sedeži 5,6,7,8 v drugi vrsti doplačilo na osebo 15 EUR,
 • sedeži za drugimi vrati doplačilo na osebo 15 EUR,
 • kateri koli drug sedež po vaši izbiri 7 EUR,
 • sedeža 3 in 4 nista naprodaj.

Troposteljne sobe/kabine:

 • rezervacija triposteljnih sob/kabin po tem programu je možna brez popusta za tretjo osebo.
Slike

Proceed Booking