059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Sicilija – otok v srcu Sredozemlja, bogata zgodovina, miti in legende

0
Cena
od910€
Cena
od910€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

50
9 dni, bus
Datumi: 26.5., 30.6., 14.7., 8.9.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Neapelj

Z udobnim turističnim avtobusom se bomo na pot odpravili navsezgodaj. Mimo smerokazov za Benetke, Bologno, Firence in Rim se bomo spustili k Tirenskemu morju, ki od daleč pozdravlja s silhueto vulkana Vezuv. Pod njim je Neapelj, kjer bomo postali za sprehod po vedno živahnem starem jedru in se morda odločili, da se okrepčamo z napolitansko pico. V zgodnjih večernih urah se bomo vkrcali na ladjo, se nastanili v kabine in se podali na nočno plovbo do Sicilije.

2. dan:Palermo - Monreale - Marsala

V zgodnjem jutru bomo že videli obris mediteranskega trinoga, ki še zmeraj živi v sožitju z vulkanom in mafijo. Še pred 7. uro se bomo izkrcali v Palermu in se že kmalu sprehajali po živahnem mestu, kjer vsakdo živi po svojih merilih. Seveda bo čas za dopoldansko osvežitev, po njej pa bomo nadaljevali na Monreale, kjer si bomo ogledali mogočno katedralo z dvema zvonikoma, ki je najpomembnejši spomenik normanske umetnosti na Siciliji. Nadaljevali bomo pot proti zahodni obali. Zahodna Sicilija je razgibana, starodavna, sončna in mešanica različnih kultur ter zgodovine. Ustavili se bomo v Marsali, ki je ljubko sončno obmorsko mesto in kjer si bomo po želji privoščili kozarček desertnega vina marsala. Vožnja do kraja nastanitve in nastanitev v hotelu.

3. dan:Agrigento - Enna - Vzhodna Obala

Po zajtrku se bomo odpravili do Agrigenta, kjer si bomo vzeli čas za sprehod po Dolini templjev (vstopnina za doplačilo) ter si ogledali še danes ohranjena največja grška svetišča in templje. Vožnja se bo nadaljevala do Enne, višinske naselbine, ki se ponaša s sijajnim razgledom in ki jo imenujejo popek Sicilije. Po ogledu in osvežitvi bomo nadaljevali pot do vzhodne siciljanske obale, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

4. dan:Catania - Sirakuza

Ta dan bomo zjutraj naredili postanek v Cataniji. Mesto, ki je doživelo veliko potresov, vulkanskih izbruhov, je še zmeraj zelo privlačno. Sprehodili se bomo do katedrale in si ogledali ribjo tržnico. Vožnjo bomo nadaljevali v Sirakuzo. Ogled stare grške prestolnice Sicilije in glavnih mestnih znamenitosti bomo začinili s sprehodom po arheološkem parku (vstopnina za doplačilo) mimo grškega gledališča, rimskega amfiteatra, Latomie (starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom). Kratek postanek si bomo privoščili še na otočku Ortigia, kjer se razprostira delno srednjeveško, delno baročno jedro. Ustavili se bomo ob vodnjaku Aretuse, v stolnici … Po ogledu se bomo vrnili do hotela.

5. dan:Santiago de Campostela - Salamanca

Sicilijo velikokrat povezujemo z vulkanom Etna, ki velja za enega najvišjih in najaktivnejših vulkanov na svetu (3323 m). Njen kadeči se vrh je orientacijsko znamenje za velik del Sicilije. Arabci so jo imenovali »Jebel – gora vseh gora«. Z avtobusom se bomo odpeljali na vulkansko področje, od koder bomo lahko za doplačilo nadaljevali še višje z gondolo in se s posebnimi vozili ter v spremstvu lokalnih vodnikov pripeljali do vulkanskih kraterjev. Po ogledu se bomo po pobočju Etne spustili v dolino in se ustavili v mestu Taormina. Mestecu pravimo siciljanski biser, saj je eno najbolj priljubljenih letovišč. Sprehod po vijugastih uličicah nas bo ponesel v neke druge čase, možen bo ogled grškega gledališča, čas bo za kavico in počasno privajanje na ležernost. V takem ritmu bomo prišli tudi do našega turističnega središča.

6. & 7. dan:počitnikovanje

Izklopite budilko, dan za počitek. Srebanje po slamici ali dremanje na plaži, sprehod v vodo ali po bližnjih poteh. V miru si boste lahko privoščili kosilo sicilijanskih specialitet in si uredili spomine ter fotografije zadnjih dni.

8. dan:Reggio Calabria - Campania/Lacij

Konec počitnic, enkrat je treba domov. Po zgodnjem zajtrku se bomo s trajektom odpeljali do celine in po konici škornja pogledovali predvsem na levo, da se v več delih poslovimo od slikovitih plaž Tirenskega morja. Čez čas nas bo pozdravila silhueta Vezuva – tokrat z južne strani – in mimo Neaplja bomo nadaljevali pot v Lacij.

9. dan:po škornju s postanki domov

Po zadnjem pakiranju kovčkov si bomo pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvieta (slikovito mesto na mogočni skali si oglejte kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) in Firenc ter Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  910 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  950 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  990 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • plovbo z ladjo Neapelj–Palermo, nastanitev v 1/4 kabine,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih *** na Siciliji: 1 x območje Marsala,
 • 4 x predvidoma Elihotel oziroma eden od hotelov Antares,
 • Olimpo, La Terazza in 1 x na poti v hotelu ***,
 • 7 x polpenzion,
 • zunanji ogledi in izleti po programu (Neapelj, Palermo, Monreale, Marsala, Agrigento, Enna, Catania, Sirakuza, Taormina, Etna),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 200 EUR,
vstopnine niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji),
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 32 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhodi 26.5., 30.6., 14.7. in 8.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking