059 072 001 turizem@az-sp.si

Sicilija – otok v srcu Sredozemlja in počitnice na Kalabriji

0
Cena
od1,030€
Cena
od1,030€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

120
9 dni, bus
Datumi: 15.3., 3.5., 14.6., 6.9.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Neapelj

Z udobnim turističnim avto­busom se bomo na pot odpravili navsezgodaj. Mimo smerokazov za Benetke, Bologno, Firence in Rim se bomo spustili k Tirenskemu morju, ki od daleč pozdravlja s silhueto vulkana Vezuv. Pod njim je Neapelj, kjer bomo postali za sprehod po vedno živahnem starem jedru in se morda odločili, da se okrepčamo z napolitansko pico. V zgodnjih večernih urah se bomo vkrcali na ladjo, se nastanili v kabine in se podali na nočno plovbo do Sicilije.

2. dan:Palermo - Corleone - Piazza Armerina

V zgodnjem jutru bomo že videli obris mediteranskega trinoga, ki še zmeraj živi v sožitju z vulkanom in mafijo. Še pred 7. uro se bomo izkrcali v Palermu in se že kmalu sprehajali po živahnem mestu, kjer vsakdo živi po svojih merilih. Seveda bo čas za dopoldansko osvežitev, po njej pa bomo nadaljevali do siciljanske vasice Corleone. Ja, prav tukaj se začne zgodba o velikih botrih in povezovanje z mafijo. Z doplačilom si lahko ogledamo muzej, ki nas popelje v zgodbo slavne mafije. Še čas za osvežitev in že nadaljujemo pot proti Piazza Armerini, ki je poznana po rimski vili, katera največja vrednost so izjemni rimski mozaiki.  Ob prihodu čas za ogled (proti doplačilu). Sledi še samo vožnja do kraja nastanitve in nastanitev v hotelu.

3. dan:Catania

Ta dan bomo po zajtrku potovali  v Catanijo. Mesto, ki je doživelo veliko potresov, vulkanskih izbruhov, je še zmeraj zelo privlačno. Sprehodili se bomo do katedrale in si ogledali ribjo tržnico. Čas bo za individualen sprehod in osvežitev, v popoldanskih urah pa nadaljevali do hotela. Nastanitev v hotelu in še nekaj prostega časa pred večerjo za spoznavanje okolice. Večerja, nočitev.

4. dan:Catania - Sirakuza

Po zajtrku lahko dan preživite ob počitku ali pa se odločite za fakultativen izlet na vulkansko goro Etno. Sicilijo velikokrat povezujemo z vulkanom Etna, ki velja za enega najvišjih in najaktivnejših vulkanov na svetu (3323 m). Njen kadeči se vrh je orientacijsko znamenje za velik del Sicilije. Arabci so jo imenovali »Jebel – gora vseh gora«. Z avtobusom se bomo odpeljali na vulkansko področje, od koder bomo lahko za doplačilo nadaljevali še višje z gondolo in se s posebnimi vozili ter v spremstvu lokalnih vodnikov pripeljali do vulkanskih kraterjev. Po ogledu se bomo po pobočju Etne spustili v dolino in vrnili do hotela. Večerja, nočitev.

5. dan:Taormina - Kalabrija

Po zajtrku  se bomo ustavili v mestu Taormina. Mestecu pravimo siciljanski biser, saj je eno najbolj priljubljenih letovišč. Sprehod po vijugastih uličicah nas bo ponesel v neke druge čase, možen bo ogled grškega gledališča.  Nekaj časa bomo izkoristili za sprehod in osvežitev, nato pa nadaljevali do pristanišča in odpluli na celino in po kalabrijski pokrajini do kraja nastanitve. Večerja, nočitev.

6. & 7. dan:počitnikovanje

Izklopite budilko, dan za počitek. Srebanje po slamici ali dremanje na plaži, skok v vodo ali sprehod po bližnjih poteh. V miru si boste lahko privoščili kosilo kalabrijskih specialitet in si uredili spomine ter fotografije zadnjih dni.  

8. dan:Reggio Calabria - Campania / Lacij

Konec počitnic, enkrat je treba domov. Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali po konici škornja v smeri Neaplja proti Laciju do kraja nastanitve. Nastanitev, večerja, nočitev.

9. dan:po škornju s postanki domov

Po zadnjem pakiranju kovčkov si bomo pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvieta (slikovito mesto na mogočni skali si oglejte kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) in Firenc ter Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:

 • 820 EUR pri najmanj 40 potnikih. (Odhod: 15.3. in 3.5.)
 • 1030 EUR pri najmanj 40 potnikih. (Odhod: 14.6. in 6.9.)

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • plovbo z ladjo Neapelj – Palermo,
 • nastanitev v 1/2 kabine,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* na Siciliji: 1 x območje Piazza Armerina, 2 x ruletta hotelov Antares, Olimpo, La Terazza in 3 x hotel Club Kennedy 4* (Kalabrija),
 • 1x na poti, (skupaj 7 x polpenzion v hotelih),
 • zunanji ogledi in izleti po programu (Neapelj, Palermo, Corleone, Kalabrija, Piazza Armerina, Catania, Taormina),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 200 EUR,
 • turistična pristojbina: 39 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +55 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +110 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 15.3., 3.5., 14.6., 6.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 EUR na osebo, v zadnji vrsti: – 10 EUR na osebo.

Slike

Proceed Booking