059 072 001 turizem@az-sp.si

Sicilija – od Grkov do Botra, od agrumov do mandljev

0
Cena
od699€
Cena
od699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

284
9 dni, avtobus
Datumi: 02.07., 03.09., 17.09.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Neapelj

Navsezgodaj nas bo pot ponesla mimo smerokazov za Benetke, Bologno, Firence in Rim. Kmalu za tem se bomo spustili k Tirenskemu morju, kjer nas bo od daleč pozdravila silhueta vulkana Vezuv. Pod njim je Neapelj, kjer bomo postali za sprehod po vedno živahnem starem jedru in se morda odločili, da se okrepčamo z napolitansko pizzo. V zgodnjih večernih urah se bomo vkrcali na ladjo, se nastanili v kabine in se mirno zazibali v morski spanec. Nočna plovba do Sicilije.

2. dan:Palermo - Trapani - Erice - Marsala

V zgodnjem jutru nas bo prebudil obris mediteranskega trinoga, ki še zmeraj živi v sožitju z vulkanom in mafijo. Še pred 7. uro se bomo izkrcali v Palermu in skozi živahno mesto pobegnili do zahodne obale. Zahodna Sicilija je razgibana, starodavna, sončna in polna mešanica različnih kultur in zgodovine. Ustavili se bomo v prijetnem pristaniškem mestecu Trapani, ki je zraslo pod špansko oblastjo in s svojim pisanim starim jedrom vsakega obiskovalca očara. Po sprehodu v obmorskem mestu se bomo dvignili nad oblake. Do slavnega Erice se bomo pripeljali z gondolo in uživali v izjemnem razgledu in sprehodu po glavni ulici, ki ponuja čudovito keramiko. Po želji se bomo osvežili v enem od lokalov ali obiskali normanski grad, ki je bil nekoč tempelj posvečen Veneri in v katerem se je boginja kopala v mleku. Popoldanske ure bomo preživeli v ljubkem, sončnem mestecu Marsali. Po želji si bomo privoščili kozarček desertnega vina Marsala, ki je znana lokalna specialiteta. Prijetno utrujeni se bomo proti večeru odpeljali proti severu, do kraja nastanitve – predviden hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro, območje Cefalu.

3. dan:Palermo - Agrigento - Ragusa

Prvi sicilijanski zajtrk nam bo dal potrebno energijo, saj bomo ta dan obiskali prestolnico Sicilije Palermo, živahno središče, kjer vsakdo živi po svojih merilih. Da bomo mesto občutili in ga doživeli, se bomo sprehodili po njegovih ulicah in si ogledali znamenitosti. Nadaljevali bomo do Agrigenta, kjer si bomo vzeli čas za sprehod po Dolini templjev (vstopnina doplačilo) in si tako ogledali še danes ohranjena največja grška svetišča in templje. Nastanitev za dve nočitvi bo v mestu ali okolici Raguse – predviden hotel Montreal, Ragusa.

4. dan:Ragusa - Sirakuza

Čudovito mesto Ragusa je upravičeno pod UNESCO-vo zaščito. Razteza se preko dveh gričev – starejši del Raguse na enem griču je poimenovan Ragusa Ibla, na sosednjem hribu pa je Ragusa Superiore. Sicer pa začetki Raguse segajo v 2. tisočletje pred našim štetjem, ko je bilo tod več naselbin starodavnega sicilijanskega plemena Siculi, o čemer priča precej arheoloških najdb. Glavna zvezda v mestu je katedrala San Giovanni Battista. Na drugi strani mesta pa so Hybleanski vrtovi, od koder je lep pogled na mesto in palačo Zacco. Po ogledih bo čas za osvežitev. Nadaljevali bomo v Sirakuzo, staro grško prestolnico Sicilij. Sprehodili se bomo po arheološkem parku (vstopnina doplačilo) mimo grškega gledališča, rimskega amfiteatera, Latomie – starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom. Kratek postanek bomo naredili še na otočku Ortigia, kjer se razprostira delno srednjeveško, delno baročno jedro. Ustavili se bomo ob vodnjaku Aretuse, si ogledali stolnico in naredili prelepe fotografije. Polni vtisov se bomo proti večeru vrnili v hotel.

5. dan:Etna in Taormina

Zopet bomo šli visoko nad oblake. Vulkan Etna velja za enega najvišjih in najaktivnejših vulkanov na svetu (3323 m). Njen kadeči se vrh je orientacijsko znamenje za velik del Sicilije. Arabci so jo imenovali ”Jebel – gora vseh gora”. Z avtobusom se bomo odpeljali na vulkansko področje, od koder pa lahko, z dodatnim doplačilom, nadaljujemo še višje. Z gondolo in s posebnimi vozili ter v spremstvu lokalnih vodnikov se lahko pripeljemo do samih vulkanskih kraterjev. Zagotovo bo to izjemna izkušnja in spust v dolino bo poln prelepih vtisov. Le-ti se bodo še obogatili v mestu Taormina. Mestecu ne pravijo zastonj sicilijanski biser, saj je eno najbolj priljubljenih letovišč in skoraj kičastih vijugastih uličic. Sprehod po njih nikogar ne pusti ravnodušnega, prav tako ne ogled grškega gledališča. Čas si bomo vzeli tudi za kavico in spominek ali dva. Tokrat se bomo za tri noči nastanili nekje ob morju – predviden hotel Kalos, Giardini Naxos.

6. in 7. dan:počitnikovanje

Za dva dneva boste lahko izklopili budilko, saj bosta dva dneva namenjena samo vam. Za počitek, srebanje po slamici, na ležalniku plaže, sprehodi po mestu, plavanje ali nakupovanje. V miru si privoščite kosilo sicilijanskih specialitet, uredite si spomine in fotografije zadnjih dni. Počitnice v sicilijanskem stilu.

8. dan:Reggio Calabria - Campania/Lacij

Konec počitnic, enkrat je treba domov. Po zgodnjem zajtrku bomo s trajektom preskočili na celino in po konici škornja pogledovali predvsem na levo, da se v več reprizah poslovimo od slikovitih plaž Tirenskega morja. Čez čas nas bo pozdravila silhueta Vezuva – tokrat z južne strani – in mimo Neaplja bomo nadaljevali v Lacij.

9. dan:po škornju s postanki domov

Po zadnjem pakiranju kovčkov si bomo pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo »avtocesta sonca« po škornju vodila mimo Rima, Orvieta (slikovito mesto na mogočni skali si oglejte kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) in Firenc ter Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:

 • 699 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 749 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 799 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • plovbo z ladjo Neapelj–Palermo,
 • nastanitev v dvoposteljne kabine,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah 6 x na Siciliji in 1 x na poti v hotelu***,
 • 7x polpenzion,
 • zunanji ogledi in izleti po programu (Neapelj, Trapani, Erice, Marsala, Palermo, Agrigento, Ragusa, Sirakuza, Taormina, Etna),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji),
 • obvezno doplačilo: turistična pristojbina 24 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike