059 072 001 turizem@az-sp.si

Sicilija

0
Cena
od745€
Cena
od745€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

58
9 dni, avtobus
Datumi: 24.06., 15.07., 02.09., 16.09.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Neapelj

Z udobnim turističnim avto­busom bomo odrinili navsezgodaj. Mimo smerokazov za Benetke, Bologno, Firence in Rim se bomo spustili k Tirenskemu morju, ki od daleč pozdravlja s silhueto vulkana Vezuv. Pod njim je Neapelj, kjer bomo postali za sprehod po vedno živahnem starem jedru in se morda odločil, da se okrepčamo z napolitansko pizzo. V zgodnjih večernih urah se bomo vkrcali na ladjo, se nastanili v kabine in se podali na nočno plovbo do Sicilije.

2. dan:Palermo - Trapani - Erice - Marsala

V zgodnjem jutru bomo že videli obris mediteranskega trinoga, ki še zmeraj živi v sožitju z vulkanom in mafijo. Še pred 7.uro se bomo izkrcali v Palermu in skozi živahno mesto pobegnili do zahodne obale. Zahodna Sicilija je razgibana, starodavna, sončna in polna mešanica različnih kultur in zgodovine. Ustavili se bomo v prijetnem pristaniškem mestecu Trapani, ki je zraslo pod špansko oblastjo. Še zmeraj očarljivo staro jedro se nam bo predstavilo na sprehodu, po njem pa bomo nadaljevali do mesteca nad oblaki. Do slavnega Erice se bomo pripeljali z gondolo in uživali nad izjemnim razgledom. Sprehodili se bomo po glavni ulici, ki ponuja čudovito keramiko in številne možnosti osvežitve. Glavna znamenitost mesta je tempelj posvečen Veneri, ki se je v srednjem veku spremenil v grad. Popoldanske ure bomo preživeli v Marsali, ki je ljubko sončno obmorsko mesto in kjer si bomo po želji privoščili kozarček desertnega vina Marsala. Vožnja proti severu nas bo pripeljala do kraja nastanitve – predviden hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro, območje Cefalu.

3. dan:Palermo - Agrigento - Ragusa

Po zajtrku se bomo odpravili proti Palermu, prestolnici Sicilije. Živahno središče, kjer vsakdo živi po svojih merilih. Sprehod in ogled znamenitosti, nam ga bo še najbolje približal. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za osvežitev, morda nakupovanje. Nadaljevali bomo do Agrigenta, kjer si bomo vzeli čas za sprehod po Dolini templjev (vstopnina doplačilo) in si tako ogledali še danes ohranjena največja grška svetišča in templje. Vožnja do kraja nastanitve – predviden hotel Montreal, Ragusa.

4. dan:Ragusa - Sirakuza

Ta dan bomo odkrivali lepote Raguse. Res čudovito mesto je upravičeno pod Unescovo zaščito. Razteza se preko dveh gričev – starejši del Raguse na enem griču je poimenovan Ragusa Ibla, na sosednjem hribu pa je Ragusa Superiore.  Sicer pa začetki Raguse segajo v 2. tisočletje pred našim štetjem, ko je bilo tod več naselbin starodavnega sicilijanskega plemena Siculi, o čemer priča precej arheoloških najdb. Glavna atrakcija mesta je katedrala  San Giovanni Battista. Na drugi strani mesta pa so Hybleanski vrtovi, od koder je lep pogled na mesto in palačo Zacco. Vožnjo bomo nadaljevali  v Sirakuzo. Ogled stare grške prestolnice Sicilije in glavnih mestnih znamenitosti bomo začinili s sprehodom po arheološkem parku (vstopnina doplačilo) mimo grškega gledališča, rimskega amfiteatera, Latomie – starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom. Kratek postanek bomo naredili še na otočku Ortigia, kjer se razprostira delno srednjeveško, delno baročno jedro. Ustavili se bomo ob vodnjaku Aretuse, stolnici … Po ogledu se bomo vrnili do hotela.

5. dan:Etna in Taormina

Sicilijo velikokrat povezujemo z vulkanom Etna, ki velja za enega najvišjih in najaktivnejših vulkanov na svetu (3323 m). Njen kadeči se vrh je orientacijsko znamenje za velik del Sicilije. Arabci so jo imenovali »Jebel – gora vseh gora«. Z avtobusom se bomo odpeljali na vulkansko področje, od koder bomo lahko z dodatnim doplačilom nadaljevali še višje z gondolo in se s posebnimi vozili in v spremstvu lokalnih vodnikov pripeljali do vulkanskih kraterjev. Po ogledu se bomo po pobočju Etne spustili v dolino in se ustavili v mestu Taormina. Mestecu pravimo siciljanski biser, saj je eno najbolj priljubljenih letovišč. Sprehod po vijugastih uličicah, možen bo ogled grškega gledališča, čas bo za kavico in počasno privajanje na ležernost. V takem ritmu bomo prišli tudi do našega turističnega središča.

6. in 7. dan:počitnikovanje

Izklopite budilko, dan za počitek. Srebanje po slamici ali dremanje na plaži, sprehod v vodo ali po bližnjih poteh. V miru si privoščite kosilo sicilijanskih specialitet, uredite si spomine in fotografije zadnjih dni.  

8. dan:Reggio Calabria - Campania/Lacij

Konec počitnic, enkrat je treba domov. Po zgodnjem zajtrku bomo s trajektom preskočili na celino in po konici škornja pogledovali predvsem na levo, da se v več reprizah poslovimo od slikovitih plaž Tirenskega morja. Čez čas nas bo pozdravila silhueta Vezuva – tokrat z južne strani – in mimo Neaplja bomo nadaljevali v Lacij.

9. dan:po škornju s postanki domov

Po zadnjem pakiranju kovčkov si bomo pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvieta (slikovito mesto na mogočni skali si oglejte kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) in Firenc ter Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena:

 • 745 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 790 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 835 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • plovba z ladjo Neapelj – Palermo,
 • nastanitev v 1/4 kabine,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah 6 x na Siciliji in 1 x na poti v hotelu ***,
 • 7x polpenzion,
 • zunanji ogledi in izleti po programu (Neapelj, Trapani, Erice, Marsala, Palermo, Agrigento, Ragusa, Sirakuza, Taormina, Etna),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 200 EUR,
 • obvezno doplačilo: turistična pristojbina 28 EUR.

Popust:

 • do 12 let v sobi z dvema odraslima 10%.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike