059 072 001 turizem@az-sp.si

Severni Ciper

0
Cena
od579€
Cena
od579€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

27
8 dni, let
Datumi: 8.11., 15.11.
Ciper
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:Ljubljana - Ciper

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve in pol uri pred letom, kjer vas pričaka predstavnik agencije in vam pomaga pri prijavi na let. V dopoldanskih urah let preko Istanbula do letališča Ercan na Cipru. Pristanek na Cipru v popoldanskih urah, kjer vas pričaka vaš spremljevalec na potovanju. Prevoz do hotela na območju regije Kirenije. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:Kirenija - vključen izlet!

Zajtrk. Danes vas bomo popeljali v veličastni srednjeveški planinski dvorec sv. Hilariona. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki sodi med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Znano je, da so se tu prvi naselili menihi Avguštinci, ki so leta 1187 pobegnili iz Jeruzalema, katerega je osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče in od koder se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi je muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin in tovor, ki so ga ladje prevažale. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:prosto ali fakultativni izlet na polotok Karpas

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na izletu na neokrnjen del Severnega Cipra, na polotok Karpas (za plačilo). Polotok Karpas je znan po pokrajini neskončnih sipin, neverjetno dolgih in zapuščenih peščenih plažah ter čredah divjih oslov. Sprehodili se bomo po polotoku, nato pa obiskali samostan apostola Andreja, ki velja za enega izmed najpomembnejših romarskih krajev na otoku. Možnost kopanja in sprostitve na eni izmed najlepših plaž na Cipru (odvisno od vremenskih razmer). Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan:Famagusta - vključen izlet!

Zajtrk. Popeljali vas bomo v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, severno od t.i. „zelene črte”. Na poti naredimo postanek in obiščemo samostan sv. Barnabe, apostola, ki je skupaj s Pavlom okoli leta 50 n.št. širil novo vero. Nato nadaljujemo vožnjo proti Famagusti. Stari del mesta Famagusta je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem. Ogledali si bomo to znamenito mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja. Obiskali bomo tudi brezcarinsko območje s tradicionalnimi orientalskimi preprogami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:prosto ali fakultativni izlet na Pafos (Južni Ciper) oz. Dežela & ljudje (odvisno od epidemioloških razmer)

PAFOS
Zajtrk. Danes se lahko z nami odpravite na južni del Cipra (za plačilo). Vožnja proti Nikoziji čez ‘’zeleno črto’’ na južno stran Cipra in proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljeve grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V ceno izleta je vključeno kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami. V popoldanskem času vožnja proti Kireniji. Večerja in nočitev.

ali 

DEŽELA & LJUDJE
Zajtrk. Nato se nam lahko pridružite na izletu Dežela & ljudje (za plačilo). Iz hotela se z avtobusom odpeljemo do tradicionalne vasice Akdeniz ter na poti naredimo še foto postanek pri jezu, ki je del projekta oskrbe z vodo Severnega Cipra. V vasi Akdeniz si ogledamo muzej, nato pa nadaljujemo vožnjo z jeepi po vaseh, kjer bomo z vaščani spekli tradicionalni kruh za v košaro, kot so ga pekli nekoč in so ga nato žene nosile svojim možem na polja. Obiščemo tudi sirarno Halloumi, kjer proizvajajo znameniti poltrdi sir halloumi. Ob koncu dneva si ogledamo še starodavna mesta s kraljevimi grobnicami.
Med izletom naredimo postanek na plaži Caretta, kjer boste imeli čas za kosilo in sprostitev. Na koncu sledi povratek do vasi, od koder se z avtobusom odpeljemo proti hotelu. Večerja in nočitev.
Opomba: Vožnja z jeepi je predvidena zato, ker je z avtobusom dostop do manjših vasi nemogoč.

6. dan:Nikozija - vključen izlet!

Zajtrk. Nikozija, glavno mesto Cipra, je z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati še južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Ogledali si bomo številne znamenitosti: beneške branike, beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Zelo zanimiva je mošeja Selimija, ki izgleda kot cerkev z dvema turškima minaretoma. Bila je zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala sv. Sofije, vendar so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja ter specializirano trgovino z zlatom in nakitom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan:prosto ali fakultativni izlet v Salamis

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na izletu v Salamis (za plačilo), najbolje ohranjenem delu otoka iz časa antike. Videli bomo obnovljen amfiteater in gimnazijo z marmornatimi kopelmi in mozaiki. Ob 8km poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe, samo mesto pa leži na prekrasni plaži. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan:povratek domov

Zajtrk. Skladno s časom leta prevoz do letališča in let preko Istanbula proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih popoldanskih urah.

Cena:

First minute cena na osebo v dvoposteljni sobi:

 • 599 EUR na osebo (8.-15.11.),
 • 579 EUR na osebo (15.-22.11.).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana-Ercan-Ljubljana, preko Istanbula, s Turkish Airlines, ekonomski razred,
 • 7 x nočitev na območju Kyrenie v hotelu ali hotelskem resortu s 4*, npr. Oscar Resort ali The Oliver Tree ali podoben, v dvoposteljni standardni sobi,
 • 7 x polpenzion,
 • 3 izleti z vstopninami po programu: Kirenija, Famagusta, Nikozija,
 • prevoze in oglede po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom,
 • slovenski oz. hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Ercan na Cipru,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • pijače pri večerji,
 • teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop na Ciper in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

Možna doplačila v agenciji:

 • Celosten paket zavarovanja potovanja: od 48 EUR na osebo
  • Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
 • Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35 EUR na vozilo, na teden
 • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama:
  • Doplačilo za enoposteljno sobo: 159 EUR

Možna doplačila vodniku na poti:

 • Karpas s kosilom 50 EUR na osebo,
 • Pafos s kosilom 80 EUR na osebo,
 • Dežela & ljudje s kosilom 50 EUR na osebo,
 • Salamis s kosilom 50 EUR na osebo.
 • Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Opombe:

 • First minute popust velja do 31.07.2022.
 • Minimalno število potnikov na termin: 25
 • Pomembno: Za potovanje potrebujete potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.
 • Najmanjše število potnikov za izvedbo potovanja v posameznem terminu je 25.
 • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 • Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…).
 • Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

 

Slike