059 072 001 turizem@az-sp.si

Severna Španija in Madrid s čarter poletom

0
Cena
od969€
Cena
od969€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

69
5 dni, let
Datumi: 1.5.
Španija
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:Ljubljana - Madrid - La Rioja - Bilbao

Polet z letališča JP Ljubljana v Madrid predvidoma v jutranjih urah in vožnja v smeri La Rioje.Pokrajina La Rioja slovi po najboljših rdečih vinih v Španiji, vina pa izvažajo po celem svetu. Najprej do mesteca Santo Domingo de la Calzada, ki slovi kot najpomembnejša postaja romarjev, namenjenih v Kampostelo mimo utrjene vasice Laguardia, za katero so značilne majhne vinske kleti in sušene paprike, ki visijo z balkonov, do vinske prestolnice, mesteca Haro ob reki Ebro. Ogled vinske kleti Marques de Riskal, ki jo je drzno zasnoval arhitekt F. O. Gehry s pokušnjo regionalnih vin ter prigrizkom. Marques de Riskal ni samo klet, pač pa tudi butični hotel, spa center in klet, kjer organizirajo različne dogodke (poroke, modne revije). Nadaljujemo v Bilbao, nastanitev in nočitev.

2. dan:Bilbao (izlet po Baskiji)

Po zajtrku bomo najprej bomo obiskali mesto Gernika, ki so jo Nemci leta 1937 bombardirali in je Picasso naslikal svoje največje delo. Gernika je tudi eden izmed štirih svetih krajev, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov. Sprehod po mestu, ogled hrasta, pod katerim so potekala zasedanja, ogled ene izmed kopij Picassove Gernike. Nato se bomo peljali ob divji in razčlenjeni kantabrijski obali s številnimi zalivi in vasicami. Postanek za ogled ene najbolj slikovitih in največkrat fotografiranih točk severne Španije: otočka Gaztelugatxe, na katerem stoji samoten samostan San Juan in do katerega vodi eno najlepših svetovnih stopnišč na prostem. Povratek v Bilbao, danes najbolj modno mesto v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, muzej Guggenheim, izjemno delo arhitekta F.O. Gehryja. Mojstrovina iz stekla in titanija privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Nato si bomo ogledali stari del mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nočitev.

3. dan:Bilbao (po želji izlet v Kantabrijo)

Prosti dan za samostojno raziskovanje. Po želji izlet v pokrajino Kantabrijo. Obiskali bomo glavno mesto Santander. Zapeljali se bomo mimo dolge peščene plaže El Sardinero in polotoka Magdalena v center, kjer bomo obiskli tamkajšnjo živahno tržnico. Po obisku bomo nadaljevali v Altamiro, slovito jamo, ki sodi med najpomembnejše kamnodobne kulturnozgodovinske spomenike na svetu. V njej so našteli 260 jamskih risb, ki izvirajo iz starejše kamene dobe in so stare vsaj 14.500 let. Prosto za kosilo v srednjeveškem mestu Santillana del Mar. Pravijo, da je to mesto treh laži, saj ni sveto (»santi«), ni ravno (»llana«) in ne leži povsem ob morju (»del mar«). Sprehod po mestu in povratek v Bilbao.

4. dan:Bilbao - Burgos - Segovia

Po zajtrku vožnja v smeri Segovie s postankom v Burgosu in ogled mesta, zgodovinskega središča Kastilje in Leon na romarski poti v Santiago de Compostela. Mesto se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito, ki sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture. Je tudi rojstni kraj znanega španskega junaka El Cid−a. Sprehod po starem mestnem središč med spomeniki, ki so tesno povezani z mnogimi slavnimi imeni iz španske zgodovine (most Santa Maria in most sv. Pavla, mestne palače, katedrala…).Nadaljujemo v Segovio. Leta 1985 sta bila staro mesto Segovia in njen akvadukt razglašena za svetovno dediščino UNESCA. Akvadukt so zgradili Rimljani že daljnega leta 74. pr. n.št., ki je tako trden, da mu še potres, ki je v začetku 16. stoletja porušil velik del gradov v Avstro-Ogrski, ni mogel do živega. Nočitev.

5. dan:Segovia - Madrid - Ljubljana

Zajtrk, nato nadaljujemo v Madrid, kjer si bomo med panoramsko vožnjo mesta z avtobusom ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, me-stna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España – trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire. Sprehod mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Današnji kraj in kraljica živita v palači Zarzuela zunaj Madrida, to palačo pa uporabljata za državne namene. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Prosto do odhoda na letališče. Predviden odhod letala v Ljubljano je v večernih urah.

Cena:

 • od 969 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letalom iz Ljubljane/Zagreba,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • prtljaga (kos ročne prtljage do 8 kg, kos oddane prtljage do 15 kg),
 • 4 x nočitev z zajtrkom, hotel 3/4*,
 • zunanje oglede in avtobusni prevoz po programu,
 • avtobusni ogled mesta,
 • ogled kleti in pokušnja,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potnikov: 90 EUR,
 • med 25 in 34 potnikov: 60 EUR, 
 • med 35 in 44 potniki: 30 EUR.

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 180 EUR, 
 • vstopnina v Kraljevo palačo: 19 EUR (pri min.15 potnikih, vključen lokalni vodnik in strošek rezervacije)
 • katedrala v Burgosu: 11 EUR, 
 • muzej Guggenheim z rezervacijo: 20 EUR, 
 • izlet v Kantabrijo z vključenim ogledom Altamire in muzeja inkvizicije (min. 20 prijavljenih potnikov) : 63 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

DOPLAČILA na poti:

 • strošek dodatnih vstopnin in javnega prevoza.

Opombe:

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

Slike

Proceed Booking